Celebrity

26. dubna 2023 13:29

Tomáš Durčák

Hlad, prostituce a život bez domova. DiCaprio, Demi Moore i J-Lo se narodili do chudoby

Představa, že bohatí lidé měli štěstí na to, do jaké rodiny se narodili, je zcela mylná. A o tom, že se lze vypracovat i z těch nejhlubších pater chudoby, svědčí mimo jiné i osudy některých slavných celebrit. Dnes jejich jméno zná celý svět, ale o některých možná vůbec nevíte, že ve skutečnosti prožily dětství o hladu, bez domova nebo v prostředí drog a prostituce.

Scarlett Johansson: Nakupovali jsme za potravinové lístky

V letech 2018 a 2019 byla nejlépe placenou herečkou světa a dnes si rozhodně na nedostatek peněz stěžovat nemůže. Jako malá však zažila sociální podporu i potravinové lístky. Její rodiče totiž nikterak zámožní nebyli a museli vychovávat čtyři děti, navíc na Manhattanu, kde levně nikdy nebylo. „Žili jsme z podpory a potravinových lístků. Když jsem se narodila já a mé dvojče, bratr, mělo už navíc manželství rodičů nejednu trhlinu. Rozhodně to nebylo snadné,“ svěřila se herečka v rozhovoru pro Inside the Actors Studio v roce 2017.

Leonardo DiCaprio: Neustále jsme počítali každou korunu

Charismatická hvězda Hollywoodu Leonardo DiCaprio se díky herectví dokázal stát miliardářem. Do světa jachet, honosných sídel a soukromých tryskáčů se však Leo musel propracovat z absolutní chudoby a prostředí, kde drogy a prostituce na ulici nebyly ničím cizím. „Když jsem vyrůstal, musel jsem na peníze neustále myslet. Pořád jsem musel počítat každou korunu a přemýšlet, jak si budeme moci dovolit tohle nebo támhleto,“ přiznal DiCaprio v roce 2016 v rozhovoru pro Telegraph. Cestu ke slávě mu otevřela role ve filmu Titanik v roce 1997.

Demi Moore: Dítě z přívěsu a rodiče alkoholici

Dětství herečky Demi Moore skrývá odpovědi na otázku, proč měla v dospělosti potíže se závislostmi. Sama sebe jednou označila jako „dítě z přívěsu“, přičemž v dětství zažila nespočet stěhování se svými rodiči, kteří byli oba alkoholici. Není proto divu, že když jí bylo šestnáct a rozhodla se skončit se školou, odešla rovněž z domova. V roce 1981 získala první vedlejší roli a odtud dokázala nastartovat svou kariéru. „Nebyli jsme extrémně chudí, ale neměli jsme moc peněz,“ vysvětlila herečka v interview pro The Guardian v roce 2007. „Rozhodla jsem se pro tuto kariéru bez jakýchkoli studií, zkušeností nebo kontaktů. Měla jsem tak málo, že už jsem nemohla téměř o nic přijít, takže to za ten risk stálo,“ dodala Moore.

Hilary Swank: S mámou jsme žily v autě

Celým jménem Hilary Ann Swank má dnes odhadované jmění ve výši 40 milionů dolarů (bezmála 900 milionů korun). Její dětství se však neslo v podobném duchu jako u kolegyně Demi Moore. Žila s rodiči v přívěsu a kvůli své chudobě byla ve škole terčem posměchu. Otec se na rodinu vykašlal, a když bylo herečce patnáct, přišla její matka o práci. Skončila se střední školou a přestěhovali se do Kalifornie, kde žili ve svém voze. „Netuším, co jsem v tomto životě provedla, abych si to všechno zasloužila. Jsem jen dívka z přívěsu, která měla sen. Nikdy by mě nenapadlo, že se mi něco takového přihodí,“ řekla o své kariéře při předávání Oscarů v roce 2005.

Oprah Winfrey: Sexuální násilí a nechtěné těhotenství

Dnes veleúspěšná miliardářka, jejíž dětství však bylo horší než u většiny ostatních. Její rodina byla tak chudá, že jako dítě nosila místo oblečení pytel od brambor, neustále pendlovala mezi příbuznými, internátním bydlením a venkovskými farmami. V devíti letech byla znásilněna a jako čtrnáctiletá utekla z domova a otěhotněla, přičemž její dítě krátce po porodu zemřelo. „Vím, co to znamená být chudá. Vím, jaké to je cítit se opuštěná a nechtěná. Vím, jaké to je nebýt nikým milována… a stejně v sobě cítit chuť, vášeň, odhodlání, naději na něco lepšího,“ řekla mediální magnátka v dokumentu MAKERS. Oprah rozhodně takovou chuť měla a dnes se řadí k nejbohatším lidem na světě.

Jennifer Lopez: V začátcích přespávala v tanečních studiích

Její umělecká zkratka „J-Lo“ je dnes skloňována ve spojení s neuvěřitelně tvrdou prací, disciplínou a odhodláním. Všeho musela mít Jennifer Lopez hromadu. Vyrůstala totiž v Bronxu v chudé rodině a po ulici musela chodit v děravých botách, jelikož rodiče na nové neměli. Na vysoké škole se však rozhodla vsadit vše na zpěv. Odešla ze studií i z domova a nějakou dobu žila jako bezdomovec. Když to šlo, přespávala dle svých slov v tanečních studiích. „Vždycky jsem se zeptala, jestli můžu přespat na gauči, až večer všichni odejdou domů. Když o tom, co jsem všechno ve svých 18 letech podstoupila, dneska přemýšlím a představím si, že by to musely podstoupit mé osmnáctileté děti… myslím, že bych dostala infarkt,“ řekla slavná zpěvačka pro Extra.

Jim Carrey: V mládí byl bez domova a makal ve fabrice

Jeho neuvěřitelné grimasy a komediální vyjadřování z Jima Carreyho udělaly hereckou legendu. Když mu však bylo pouhých dvanáct let, jeho otec přišel o práci a rodina se čtyřmi dětmi se náhle ocitla v prekérní situaci. „Otec přišel o práci, když mu bylo jednapadesát a byl to pro nás absolutní šok. Museli jsme nějakou dobu žít na ulici v dodávce a všichni pracovat jako ochranka nebo uklízečky,“ svěřil se Carrey v pořadu The Actors Studio. Aby domácnosti pomohl, pracoval po škole ve fabrice. Úspěšná herecká kariéra, při níž v 90. letech měl inkasovat 20 milionů dolarů za každý film, z něj však udělala pohádkově bohatého člověka.

Demi Moore a Bruce Willis opět pod jednou střechou? Slavný herec trpí demencí:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.