Celebrity

26. dubna 2023 13:29

Tomáš Durčák

Hlad, prostituce a život bez domova. DiCaprio, Demi Moore i J-Lo se narodili do chudoby

Představa, že bohatí lidé měli štěstí na to, do jaké rodiny se narodili, je zcela mylná. A o tom, že se lze vypracovat i z těch nejhlubších pater chudoby, svědčí mimo jiné i osudy některých slavných celebrit. Dnes jejich jméno zná celý svět, ale o některých možná vůbec nevíte, že ve skutečnosti prožily dětství o hladu, bez domova nebo v prostředí drog a prostituce.

Scarlett Johansson: Nakupovali jsme za potravinové lístky

V letech 2018 a 2019 byla nejlépe placenou herečkou světa a dnes si rozhodně na nedostatek peněz stěžovat nemůže. Jako malá však zažila sociální podporu i potravinové lístky. Její rodiče totiž nikterak zámožní nebyli a museli vychovávat čtyři děti, navíc na Manhattanu, kde levně nikdy nebylo. „Žili jsme z podpory a potravinových lístků. Když jsem se narodila já a mé dvojče, bratr, mělo už navíc manželství rodičů nejednu trhlinu. Rozhodně to nebylo snadné,“ svěřila se herečka v rozhovoru pro Inside the Actors Studio v roce 2017.

Leonardo DiCaprio: Neustále jsme počítali každou korunu

Charismatická hvězda Hollywoodu Leonardo DiCaprio se díky herectví dokázal stát miliardářem. Do světa jachet, honosných sídel a soukromých tryskáčů se však Leo musel propracovat z absolutní chudoby a prostředí, kde drogy a prostituce na ulici nebyly ničím cizím. „Když jsem vyrůstal, musel jsem na peníze neustále myslet. Pořád jsem musel počítat každou korunu a přemýšlet, jak si budeme moci dovolit tohle nebo támhleto,“ přiznal DiCaprio v roce 2016 v rozhovoru pro Telegraph. Cestu ke slávě mu otevřela role ve filmu Titanik v roce 1997.

Demi Moore: Dítě z přívěsu a rodiče alkoholici

Dětství herečky Demi Moore skrývá odpovědi na otázku, proč měla v dospělosti potíže se závislostmi. Sama sebe jednou označila jako „dítě z přívěsu“, přičemž v dětství zažila nespočet stěhování se svými rodiči, kteří byli oba alkoholici. Není proto divu, že když jí bylo šestnáct a rozhodla se skončit se školou, odešla rovněž z domova. V roce 1981 získala první vedlejší roli a odtud dokázala nastartovat svou kariéru. „Nebyli jsme extrémně chudí, ale neměli jsme moc peněz,“ vysvětlila herečka v interview pro The Guardian v roce 2007. „Rozhodla jsem se pro tuto kariéru bez jakýchkoli studií, zkušeností nebo kontaktů. Měla jsem tak málo, že už jsem nemohla téměř o nic přijít, takže to za ten risk stálo,“ dodala Moore.

Hilary Swank: S mámou jsme žily v autě

Celým jménem Hilary Ann Swank má dnes odhadované jmění ve výši 40 milionů dolarů (bezmála 900 milionů korun). Její dětství se však neslo v podobném duchu jako u kolegyně Demi Moore. Žila s rodiči v přívěsu a kvůli své chudobě byla ve škole terčem posměchu. Otec se na rodinu vykašlal, a když bylo herečce patnáct, přišla její matka o práci. Skončila se střední školou a přestěhovali se do Kalifornie, kde žili ve svém voze. „Netuším, co jsem v tomto životě provedla, abych si to všechno zasloužila. Jsem jen dívka z přívěsu, která měla sen. Nikdy by mě nenapadlo, že se mi něco takového přihodí,“ řekla o své kariéře při předávání Oscarů v roce 2005.

Oprah Winfrey: Sexuální násilí a nechtěné těhotenství

Dnes veleúspěšná miliardářka, jejíž dětství však bylo horší než u většiny ostatních. Její rodina byla tak chudá, že jako dítě nosila místo oblečení pytel od brambor, neustále pendlovala mezi příbuznými, internátním bydlením a venkovskými farmami. V devíti letech byla znásilněna a jako čtrnáctiletá utekla z domova a otěhotněla, přičemž její dítě krátce po porodu zemřelo. „Vím, co to znamená být chudá. Vím, jaké to je cítit se opuštěná a nechtěná. Vím, jaké to je nebýt nikým milována… a stejně v sobě cítit chuť, vášeň, odhodlání, naději na něco lepšího,“ řekla mediální magnátka v dokumentu MAKERS. Oprah rozhodně takovou chuť měla a dnes se řadí k nejbohatším lidem na světě.

Jennifer Lopez: V začátcích přespávala v tanečních studiích

Její umělecká zkratka „J-Lo“ je dnes skloňována ve spojení s neuvěřitelně tvrdou prací, disciplínou a odhodláním. Všeho musela mít Jennifer Lopez hromadu. Vyrůstala totiž v Bronxu v chudé rodině a po ulici musela chodit v děravých botách, jelikož rodiče na nové neměli. Na vysoké škole se však rozhodla vsadit vše na zpěv. Odešla ze studií i z domova a nějakou dobu žila jako bezdomovec. Když to šlo, přespávala dle svých slov v tanečních studiích. „Vždycky jsem se zeptala, jestli můžu přespat na gauči, až večer všichni odejdou domů. Když o tom, co jsem všechno ve svých 18 letech podstoupila, dneska přemýšlím a představím si, že by to musely podstoupit mé osmnáctileté děti… myslím, že bych dostala infarkt,“ řekla slavná zpěvačka pro Extra.

Jim Carrey: V mládí byl bez domova a makal ve fabrice

Jeho neuvěřitelné grimasy a komediální vyjadřování z Jima Carreyho udělaly hereckou legendu. Když mu však bylo pouhých dvanáct let, jeho otec přišel o práci a rodina se čtyřmi dětmi se náhle ocitla v prekérní situaci. „Otec přišel o práci, když mu bylo jednapadesát a byl to pro nás absolutní šok. Museli jsme nějakou dobu žít na ulici v dodávce a všichni pracovat jako ochranka nebo uklízečky,“ svěřil se Carrey v pořadu The Actors Studio. Aby domácnosti pomohl, pracoval po škole ve fabrice. Úspěšná herecká kariéra, při níž v 90. letech měl inkasovat 20 milionů dolarů za každý film, z něj však udělala pohádkově bohatého člověka.

Demi Moore a Bruce Willis opět pod jednou střechou? Slavný herec trpí demencí:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.