Celebrity

16. září 2024 16:34

David Laštovka

Hložek s Kotvaldem vydělali Vágnerovi na dům. Pak si spolu nemohli přijít na jméno

Pěvecká hvězda osmdesátých let Stanislav Hložek slaví sedmdesáté narozeniny. V životě prožil velmi bolestné události. Syn zemřel krátce po porodu, s první manželkou se rozešel ve zlém. Kvůli čemu se rozhádal s parťákem Petrem Kotvaldem?

Stanislav Hložek zažil největší slávu v hudebním souboru Karla Vágnera. Zpočátku v něm společně s o pět let mladším Petrem Kotvaldem doprovázeli Hanu Zagorovou. „To bylo víc než splnění uměleckého snu. Bylo to rychlé a opojné. Hana si nás tehdy vymyslela, takže jsme měli hvězdný servis a péči. Žádný pocit outsiderů. Po jejím boku to bylo pět nezapomenutelných let,“ zavzpomínal pro web Prima Ženy Petr Kotvald.

Mohlo vám uniknout: Smutné tajemství slavného herce Pavla Kříže. Zemřela mu manželka, přišel i o dítě

Vágnerovi vydělali na barák

Spojení Hložek – Kotvald se brzy stalo idolem dívek a žen. Měli řadu hitů, mezi ten největší patřila píseň Holky z naší školky. Ta jejímu autorovi Karlu Vágnerovi vydělala na barák. „Jednou mi Karel řekl, Stando, kdyby došlo k nejhoršímu a vyhodili tě z domu, máš kam jít. Máš u mě jeden pokoj, druhý Kotvald,“ prozradil s úsměvem Stanislav Hložek v talk show 7 pádů Honzy Dědka.

Čtěte také: Zpěvák Petr Kotvald proměnil dům z 30. let v oázu klidu. Podívejte se, jak žije

Vztahy mezi Hložkem a Kotvaldem byly jeden čas velmi napjaté. Kotvald totiž odmítl spolupráci na další společné desce, která měla oba dostat opět na výsluní. Hložek také nemohl překousnout, že ho Kotvald nepozval na oslavu svých padesátých narozenin. Nakonec si ale vše vysvětlili a usmířili se.

Proč se mu rozpadlo manželství?

Stanislav Hložek se poprvé ženil už v devatenácti letech. Ještě před maturitou na stavební průmyslovce se stal otcem dcery Dany, krátce na to pak syna Stanislava. Když se stal hvězdou, měl už rodinu, doma ho ovšem skoro neviděli, což se na manželství negativně projevilo. „Rodina dostávala na frak, byl jsem pořád někde v luftu. Děti vyrostly jako z vody, s manželkou nám to přestalo klapat. Říkal jsem jí: Pojďme to řešit, pojďte se mnou do Prahy, ale žena nechtěla. Odcizili jsme se a přestali si rozumět,“ popsal Stanislav Hložek v pořadu 13. komnata.

Jak se seznámil s druhou ženou?

Vzhledem k tomu, že byl odmalička vychováván k tomu, že rodina je základ všeho, rozvádět se nechtěl a kvůli dětem ji hodlal udržet. Osud ale nakonec rozhodl jinak. „Jednou mi volala produkční z jedné umělecké agentury s nabídkou vystoupení. Měla krásný hlas, byla velmi milá a příjemná, říkal jsem si, že to musí být krásná žena. Pak jsem ji potkal osobně a zamiloval se. Bylo to období, kdy mě moje první žena asi podvacáté zase vyhazovala tašky, tak jsem se naštval, vzal si jednu tašku, kytaru a odjel jsem,“ zavzpomínal zpěvák s tím, že se s první manželkou se od té doby nestýká, s dětmi ale ano. Díky nim je už několikanásobným dědečkem. „Jsme velká rodina, a to považuji za velký dar osudu,“ prohlásil zpěvák.

Na svatbě jim svědčila Zagorová s Margitou

Když se s druhou ženou Alenou brali, za svědky jim šla Hana Zagorová se svým manželem Štefanem Margitou. „Za brzkou chvilku jsme čekali miminko. Tak nějak to vyplynulo z té velké lásky, strašně jsme se těšili. Manželka, jako produkční, se mnou do poslední chvíle jezdila na všechny akce, bohužel porod přišel dříve a nedopadlo to dobře,“ uvedl s pohnutým hlasem Stanislav. Smrtí vytouženého miminka se jim zhroutil svět. „Byla to obrovská rána, kruté období. Toho trápení bylo ve mně hodně. Nemohl jsem se na nic soustředit, začali mi vadit lidé, potřeboval jsem být sám,“ dodal.

Syn se stal Mužem roku

Za necelé tři roky se jim narodil syn Matyáš a jejich život znovu dostal jiný rozměr. „Nastalo uklidnění, bylo to naše kotě,“ poznamenal nadšeně Hložek, který na svého nejmladšího syna může být pyšný. Matyáš se stal před několika lety Mužem roku, tedy nejkrásnějším Čechem.

Podívejte se, jak Standa Hložek zavzpomínal na první setkání s Hanou Zagorovou:

Sdílejte článek
Štítky společnost narozeniny dům děti celebrity Karel Vágner Muž roku Stanislav Hložek Petr Kotvald společenská rubrika

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.