Hostitel Tomáš se těší na zbytky od večeře. Popleta Karel se třese na výhru

Ála - Prostřeno! S28 (70)

Kuchařská soutěž z Libereckého kraje vyvrcholí páteční večeří u pohodáře Tomáše. Ten si s honbou za vítězstvím hlavu neláme a nejvíc se těší na večer, až dojí zbytek svojí milované polévky. V kontrastu s jeho přístupem bude urputný taktik Karel.

Dvaatřicetiletý páteční hostitel Tomáš je rodinný typ. Žije v domě se zahradou s manželkou a dvěma dětmi. Pracuje jako vedoucí úseku montáže a do Prostřeno! jej přihlásili kamarádi. V opilosti jim na účast kývl a už nebylo cesty zpět. Jeho menu není podle středečního hostitele Karla nic složitého. Posuďte sami. Jako předkrm bude podávat domácí pečivo a dvě pomazánky, nivovou a avokádovou, poté bude následovat kukuřičná polévka à la Ála, kuřátko a prasátko na medu s opékanými brambory a na závěr bude podávat čokoládový fondant. Ano, ten, ze kterého má po rozkrojení vytéct čokoláda, což se často soutěžícím nedaří. Tomášovi se však dezert povede na jedničku.

Při čtení celkem srozumitelných názvů bude mít Karel problém vyslovit polévku à la Ála. Všem dojde, že to zřejmě bude recept nějaké známé nebo příbuzné Ály, Karel bude ovšem poněkud natvrdlý. „Jako polévku máme kukuřičnou polévku alala,“ čte sebevědomě popleta. „Myslím, že to je druh nebo název kukuřice,“ dodá. Polévka bude ostatně velké téma, jak vpodvečer uvidíte na prima+ a na obrazovce. Tomáš je kukuřičnou polévkou se slaninou naprosto posedlý. Vypráví, že jí sní celý hrnec za den, a když náhodou zbude, pořád na ni myslí. „Když to mám uvařené a jdu večer na záchod, vzpomenu si, že na plotně je kukuřičná. Jdu, před čuráním se najím a po čurání znovu,“ pobaví soupeře.

Podívejte se na sestřih Karlových hlášek a sebechvály z pátečního dne:

Přemoudřelý Karel si plete pojmy s dojmy

Tomáš bude pohodový a příjemný hostitel. Jíst se bude venku a hezký dům se zahradou vzbudí v Karlovi závist. Také by chtěl takto bydlet. Celý týden kritizoval špatně založené nebo podle něj špinavé příbory, v pátek podobnou chybu nenajde. Jinak ale neváhá porovnávat svoje koupené bagety s domácími od Tomáše. Nevidí v nich rozdíl. Polévku à la Ála pak překřtí na „Aila, aila“ a má k ní zajímavý postřeh: „Je hrozně podobná chuťově jako kalgon.“ Karel se věnuje gastronomii celý život, a tak asi ochutnal leccos, ale v tomto případě tipujeme, že si prací prostředek spletl s kaldounem, což je vývar z drůbežích drobů.

Hostům u Tomáše chutná, i vegetariánka Monika si přijde na své. Tomáš jí připraví místo pečeného masa sýr v trojobalu, který má ráda. Karel bude vyzvídat, kdo splnil nejlépe úkol týdne. On si myslí, že jeho řecký salát byl nejvydařenější, a tak se i sám pochválí. Jako zábava bude kroket, u kterého se všichni zasmějí. Tomáš bude se svým výkonem spokojený. Ostudu si neuřízl a o výhru mu stejně nejde. Zato jasný taktik týdne Karel má k celému týdnu co říct. „Nejlepší večer jsem měl já, že jsem se snažil pro ně tu gastronomii dělat takovým stylem, aby to bylo hezké, okrasné, i zasedací pořádek, pití, zakládání jídla. Aby se mohli cítit jako v dobré restauraci,“ chválí se Karel a my už podle dosavadního bodování víme, že na vítězství se svými pětadvaceti získanými body nedosáhne. Jeho večer si připomeňte v článku ZDE. Kdo najde pod pokličkou výhru, uvidíte v pátek.

Nezapomeňte odpovědět na anketní otázku. Správnou odpověď najdete ZDE.

Co je to guacamole?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.