Matěj Hádek už nepátrá pod hladinou na Slapech. Jeho postavu vyslali do vln Jadranu

Prima+ uvádí detektivní minisérii Na vlnách Jadranu

Již měsíc Matěj Hádek (47) střeží pobřeží jadranské riviéry v roli policisty Jana Zacha. Co o natáčení říká, prozradil exkluzivně pro web Prima Ženy své kolegyni Sandře Novákové (41), která se stala pověstným zdrojem blízkým natáčení.

Matěj Hádek je v roli Jana Zacha zkušeným a poněkud uzavřeným profesionálem. Je nekompromisní, obětavý a velmi schopný. Voda je jeho živel. Začínal u obvodního oddělení poříční policie Slapy, tady pracoval, má tu přátele a zázemí. Zvyšoval si kvalifikaci v Brně, je potápěčem P4, což je nejvyšší možná dosažitelná způsobilost. Má oprávnění na hloubkové ponory, ponory pod ledem, může vést vlastní skupinu a ohledávat místo činu. Hádek tak společně s kolegy při natáčení minisérie Pod hladinou, kterou můžete sledovat dříve než v televizi na streamovací službě prima+, nejednou okusil akce vyžadující nejen dobrou fyzičku.

„Od jedenácti metrů pod vodou už není vidět téměř nic, viditelnost je tak půl metru,“ podělil se herec o svou potápěčskou zkušenost, za niž vděčí právě natáčení seriálu Pod hladinou. S každým dalším ponorem se podle Hádka člověk cítí jistější. „Dokážu pochopit, že tomu někdo propadne. Přestože zkušeností s potápěním mám zatím jen pár, už jsem pod hladinou na chvíli zažil výjimečný pocit štěstí a euforie,“ řekl. Další disciplínou, kterou si herci hlavních mužských rolí museli osahat, je řízení motorové lodi. „Učit se něco takového je pro klukovskou duši radost,“ pochvaloval si herec.

Z českých vod na vlny Jadranu

Už je tomu přesně měsíc, co Matěj Hádek „zavítal do země našich bratrů, Chorvatů“, kde se natáčí volné pokračování již zmiňované minisérie Pod hladinou. Navzdory slunnému počasí a milým kolegům však nelibě nese jednu skutečnost. „Přestože jich je o šest milionů míň než nás Čechů, jsou lepší ve fotbale,“ uznává Matěj, jenž u moře zjistil zajímavou novinku. „Jak jsem se dozvěděl od našeho ostřiče, taktéž fotbalového fanouška, Hajduk Split, kterému tady všichni fandí, založila parta studentů v Praze v hospodě U Fleků!“ svěřil se Sandře Novákové v zákulisí natáčení nové minisérie Na vlnách Jadranu. I ona si tamní prostředí a chorvatské kolegy nadmíru pochvaluje. „Neustále se usmívají a jsou natěšení, zároveň bych ale řekla, že mají oproti nám takové dovolenkové tempo,“ popsala Sandra své první dojmy z natáčení.

Čtěte také: Jako z Pobřežní hlídky. Sandra Nováková oslnila fanoušky postavou v červených plavkách

Hádkův policista Jan Zach utekl z Prahy kvůli vztahovým problémům a přijal nabídku služby v letovisku po boku chorvatského kolegy. „Dohlížím na Čechy a všechny ostatní“ říká ke své roli Matěj Hádek. „První natáčecí den proběhl 28. dubna na Vidově goře, což je nejvyšší hora Jadranských ostrovů s výhledem na nekrásnější pláž v Chorvatsku. Seriál se natáčí převážně v městečku Sutivan. Jsme rádi, že se nám podařilo dát dohromady skvělý tým lidí a herců, kteří se na natáčení tohoto jedinečného seriálu podílejí,“ upřesňuje informace producentka a ředitelka výroby skupiny Prima Lucia Kršáková.

Sdílejte článek
Štítky moře FTV Prima Chorvatsko policista Sandra Nováková Jaderské moře Matěj Hádek Pod hladinou Vodní nádrž Slapy prima+ minisérie Na vlnách Jadranu Na vlnách Jadranu

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.