Celebrity

26. prosince 2023 14:53

Vanesa Havlíková

Ikonický hollywoodský make-up a přirozená krása. Čím Olga Knoblochová dobyla svět?

Milovala nejen kosmetiku, ale i módu. Její nejoblíbenější barvou byla růžová, potrpěla si na šatech i honosných kožíšcích. Založila jednu z nejznámějších kosmetických značek, která si z Česka našla cestu až do Hollywoodu. Olga Knoblochová zemřela v noci na Štědrý den. Bylo jí 90 let.

Olga Knoblochová se v roce 1958 podílela na založení Ústavu kosmetiky a o osm let později se stala jednou ze zakladatelek kosmetické značky Dermacol (složenina slova derma – kůže a col – barva). Její značka se krátce po uvedení stala velmi populární a každá druhá žena měla ve své kosmetické tašce produkty právě s logem značky Knoblochové.

Čtěte také: Tyto známé ženy vypadají úchvatně i bez make-upu. Jak to dělají?

Unikátní krycí make-up

Lady Dermacol, jak se dámě přezdívalo, se narodila 26. dubna 1933 v Prostějově. Byla dvakrát vdaná, měla tři děti a několik vnoučat. Deset let byl jejím partnerem známý cestovatel Jiří Hanzelka. Olgu proslavila kariéra v kosmetice, a především její unikátní, silně krycí make-up s 50procentním podílem pigmentů, který se v roce 1968 dostal až do Hollywoodu a získal licenci na výjimečný produkt.

Make-up odolá vodě i potu, dá se s ním pracovat na obličeji i kdekoliv na těle, a především neskutečně drží. Dodnes patří k nejprodávanějším produktům dekorativní kosmetiky. Díky obrovskému úspěchu, který se Olze dostal, se po roce 1989 rozhodla, že začne sama podnikat. Otevřela si Institut profesionální kosmetiky, kde školila budoucí kosmetičky.

Milovnice přirozené krásy a módy

Kromě kosmetického talentu byla známá také svým citem pro módu. Oblékala se vždy elegantně a jednotlivé kousky oblečení dokázala vždy sladit tak, aby se mezi sebou perfektně ladily. Pokaždé když se ukázala na veřejnosti, byla perfektně učesaná, nalíčená a s úsměvem na tváři. Nikdy nepodstoupila žádné kosmetické chirurgické zákroky ani lifting nebo liposukci.

Přečtěte si: Jde to i bez botoxu. 6 způsobů, jak se jednoduše zbavit vrásek

„Ať jde žena kamkoli, má mít ze sebe dobrý pocit a vypadat dobře. To se dost podceňuje. Když si ráno upraví pleť jako takovou, ani nemusí příliš líčit oči. Vypadá hezky a svěže,“ uvedla před lety v rozhovoru pro deník Právo s tím, že je důležitá zejména péče o pleť a ani ve vyšším věku by ženy neměly rezignovat na svůj vzhled.

Dermatoložka Arenbergerová promluvila o péči o pokožku během opalování:

Sdílejte článek
Štítky smrt kosmetika krása oblečení móda Hollywood Prostějov vzhled make-up líčení Olga Knoblochová Dermacol

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.