Celebrity

3. září 2022 05:30

David Laštovka

Italský zpěvák Drupi o Haně Zagorové: Znali jsme se hodinu a rozplakala se

Také italskou pěveckou hvězdu Drupiho (75 )zpráva o úmrtí zpěvačky Hany Zagorové (†75) zdrtila. Měli k sobě velmi blízko. V 70. letech společně nazpívali píseň Setkání, která se stala velkým hitem. Od té doby spolu zůstali v kontaktu a byli přátelé. Co o ní redakci webu Prima Ženy prozradil?

Dohromady je v 70. letech dala umělecká agentura Pragokoncert, konkrétně její šef Ivo Letov. „Právě on mě s Hankou seznámil a domluvili jsme se na společné písničce, která se jmenovala Setkání. Psal se rok 1972. Ze začátku jsem váhal, protože jsem měl nabídku z Austrálie, ale potom jsem si řekl, že to zkusím v Československu s Hankou, a dodnes toho nelituji a rád na to vzpomínám! S Hankou jsme nazpívali pouze jednu písničku, takže spolupráce nebyla dlouhá, ale přátelství zůstalo,“ prozradil nám Drupi.

Na okamžik, kdy zmíněnou píseň se Zagorovou ve studiu natáčeli, do smrti nezapomene. „Znali jsme se asi hodinu, Hanka stála u nahrávání a já jsem zpíval svou část. Když jsem dozpíval, podíval jsem se na Hanku, tleskala a brečela, byla jako malá holčička, která měla takové krásné emoce a radost. To bylo úžasné a nepopsatelné,“ vylíčil italský zpěvák.

Proč se jejich umělecké cesty nakonec rozešly, nedokáže s odstupem let říct. „Vůbec nevím. Projekt byl nádherný a chtěl jsem pokračovat s Hankou, ale hlavní agentura Pragokoncert už nikdy neudělala další projekt a je mi to moc líto. Nebyla už ani možnost obnovit spolupráci. Nevím proč,“ pokrčil rameny.

O její nemoci věděl, o aktuálním stavu ne

V přátelském kontaktu spolu ale zůstali dál. „Po písničce Setkání mě Hanka pozvala na koncert do Lucerny i na různá televizní natáčení. Když jsem přiletěl do České republiky, často jsme se setkávali. Hanka byla úžasná žena! Když jsme se seznámili a mohl jsem Hanku víc poznat osobně, byla velmi příjemná, usměvavá a seriózní. Nemám slov, byla nádherná! Její duše byla překrásná,“ uvedl Drupi s tím, že naposledy se potkali před čtyřmi lety v Praze.

Naopak do Itálie za ním Hana Zagorová nikdy nepřijela. „Bylo by hezké, pokud bychom udělali něco společně i u nás, ale nebyla možnost,“ poznamenal Drupi, který se i na dálku o českou zpěvačku pravidelně zajímal. „Věděl jsem, že je Hanka nemocná, že byla v nemocnici a měla komplikace... Věděl jsem, že je kolem ní úžasný tým lidí a lékařů, kteří se o ni starají. Nevěděl jsem ale, že je na tom teď tak špatně,“ povzdechl si.

Když zemřela, rozplakal se. „Jako první jsem viděl tuto zprávu u Karla Vágnera a potom mě kontaktovala manažerka Michaela Schönová a také kamarád Davide Mattioli. Byl jsem v šoku, cítil jsem bolest a slzy mi tekly po tváři,“ popsal Drupi, který v Čechách a na Slovensku stále vystupuje. Například 29. října bude mít koncert na výstavišti v Olomouci.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.