Celebrity

7. února 2024 09:25

David Laštovka

Ivan Mládek vyměnil manželku za manažerku. V seniorském věku se stal otcem dvou dětí

Před sedmi lety učinil Ivan Mládek, který nyní slaví 82. narozeniny, zásadní životní rozhodnutí. Po pětačtyřiceti letech se rozvedl s manželkou Evou, s níž má syna Štěpána. Začal žít se svou o čtyřicet let mladší manažerkou Libuší. S tou už má dokonce dvě děti.

Skladatel originálních písní, hudebník, malíř a komik Ivan Mládek se v seniorském věku znovu zamiloval a založil novou rodinu. Spřízněnou duši našel v manažerce své kapely Banjo Band Libuši. Jak informoval deník Blesk, mají spolu už dvě děti. Dnes už třináctiletého syna, který po něm zdědil umělecké nadání, a osmiletou dceru.

Přečtěte si také: Jan Svěrák má s manželkou tři děti. Úkolem muže je ustát emocionální bouře, tvrdí

Mládek si rodiny užívá, většinu času tráví s nimi doma a za ničím se už nehoní. „Jsem v penzi. Mám radost, když mě nic nebolí, nebrní, nepálí ani nesvrbí. Ráno se protáhnu, vyčistím si zuby, trochu se umyju, nasnídám se a pak celý den maluju anebo si brnkám na kytaru. A večer piju pivo a čumím na seriál,“ prozradil Ivan Mládek redaktorovi webu Prima Ženy.

Nemanželského syna tajil dvacet let

Přestože s první manželkou Evou byl pětačtyřicet let, jejich vztah nebyl úplně bez mráčků. Hudebník měl s milenkou Jaroslavou Hlavešovou nemanželského syna Mikuláše, kterého tajil dlouhých dvacet let. Přiznal ho až v roce 2011, když na něj upozornila média. „Nemá cenu to zapírat, když je to venku. Nechci vypadat jako srab, ale svou rodinu rozhodně opustit nechci,“ řekl tehdy Mládek.

Za kariéru vděčí Svěrákovi

Za rozjezd své umělecké kariéry vděčí Ivan Mládek tak trochu Zdeňkovi Svěrákovi. Právě ten mu podal pomocnou ruku, když se mu zpočátku nedařilo prorazit. „Skamarádili jsme se na jeho popud. Ivan Mládek za mnou jednou přišel do Malostranské besedy, že píše písničky, ale že mu je v rádiu nechtějí vysílat, protože jim připadají hloupé nebo naivní, divné. To se stává lidem, kteří jsou originální. Vybral si mne jako člověka s podobným viděním světa, který ale není tak bláznivý jako on. První naše skladba byla Láďa jede lodí,“ zavzpomínal Zdeněk Svěrák v televizním dokumentu o Ivanu Mládkovi.

Podívejte se, jak Ivan Mládek slavil osmdesátiny:

S Václavem Klausem byli spolužáci

Ivan Mládek vystudoval Vysokou školu ekonomickou, kde byl jeho spolužákem bývalý český prezident Václav Klaus. Skuteční přátelé se z nich ale stali až o mnoho let později. „Tenkrát jsme se znali jen matně, naše tehdejší přítelkyně byly ale nejlepší kamarádky. Sblížili jsme se a spřátelili až po sametovém předání moci dogmatických komunistů těm hodnějším komunistům,“ prozradil Mládek redaktorovi webu Prima Ženy.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.