Celebrity

14. prosince 2023 18:35

David Laštovka

Iveta Bartošová a Jiří Pomeje měli čekat miminko. Skončilo to tragicky a pár se rozešel

Iveta Bartošová by oslavila 55. narozeniny (zdroj: CNN Prima NEWS)

Život herce, moderátora a producenta Jiřího Pomeje provázely vzestupy a pády. Ani v soukromí štěstí neměl. Ženil se třikrát, ale všechna manželství se mu rozpadla. Nejbouřlivější vztah prožil s o dva roky mladší zpěvačkou Ivetou Bartošovou. 13. prosince jsme si připomněli jeho nedožité 59. narozeniny.

Před tím než mezi Jiřím Pomeje a Ivetou Bartošovou přeskočila pomyslná jiskra, příliš se nemuseli. Zpěvačka ho přímo nesnášela, neboť jí v minulosti oznámil, že nebude hrát v muzikálu Monte Christo. „Ona v tom chtěla hrát, ale nechtěl ji Karel Svoboda a mě tehdy jako jednoho z producentů pověřil, abych to Ivetě nějak šetrně sdělil. Pěkně jsem ji tím naštval, nemohla mě potom vystát,“ přiznával Pomeje v knize o Ivetě Bartošové s názvem Neměla jsem se narodit.

Přečtěte si také: Osudoví muži Ivety Bartošové: Dvanáct vztahů zkrachovalo, třináctý skončil sebevraždou

Když se Iveta vrátila z psychiatrické léčebny, nabídl jí kšeft

Seznámili se pracovně. Byl to Pomeje, který Ivetě po jejím tříměsíčním pobytu v psychiatrické léčebně v Kroměříží nabídl první kšeft. Se svým otcem tehdy pořádal městský ples v Benešově nad Černou v jižních Čechách a jeho napadlo jako hlavní hvězdu pozvat Bartošovou. „Když se Iveta vrátila z Kroměříže, všichni ji pohřbívali a mluvilo se o konci Bartošové v Čechách. A protože já měl stejný mediální osud, byl jsem také pohřben a kvůli Andělské tváři nazýván zkrachovalým producentem, napadlo mě najednou jméno Iveta Bartošová. Říkal jsem si, že by to byla bomba, ale že se o to, přestože to na devadesát procent nevyjde, alespoň pokusím,“ vzpomínal v knize Jiří.

Za turné si Bartošová vydělala milion korun

Napoprvé akci od něj skutečně odmítla, nakonec se jí to ale rozleželo v hlavě a souhlasila. Na pódiu byla úžasná, sklidila velký úspěch a Pomeje se jí nabídl, že jí uspořádá turné po Česku a Slovensku. Nakonec z toho bylo jednadvacet vystoupení, díky čemuž si zpěvačka vydělala jeden milion korun. Ivetu také dovedl do kosmetického salónu a změnil jí image. Začala nosit krátké vlasy s jinou barvou. Jiří se stal nejen jejím manažerem, ale posléze také životním partnerem. Bartošová podle něj na sobě tehdy každý den tvrdě dřela. Cvičila, chodila na hodiny zpěvu i tance. Motivaci měla dvojnásobnou, nejen dostat se zpátky na pěvecké výsluní, ale rovněž získat do své péče syna Artura, který v té době žil u otce Ladislava Štaidla.

Iveta si s Jiřím sex velmi pochvalovala

Iveta si s Jiřím velice pochvalovala i sex. „Jednou je něžný, jednou divoký, a tak to mám ráda,“ svěřovala se v knize Neměla jsem se narodit. „Bylo to krásné, nemůžu se vůbec hýbat,“ dokázala slastně vypustit z úst. „Jirka mi k našemu milování koupil krásné prádélko a boty na tom vysokém podpatku,“ líčila nadšeně.

Po několika měsících vztahu se rozhodli svoji lásku stvrdit svatbou. „Chtěl jsem Ivetě splnit sen. To, po čem celý život toužila, a snad nejvíc, když žila s Ladislavem Štaidlem – manželství,“ vysvětloval Pomeje. Svatbu měli jako z pohádky. Brali se 5. září roku 2008 na zámku Hluboká. Ženich celý v bílém si pro nevěstu jel na bílém koni a nevěsta jako princezna z pohádky mávala ze svého bílého kočáru. Idylka ale dlouho nevydržela. Jakmile Iveta získala zpátky do péče syna Artura, začala podle Jiřího znovu pít.

Čekali spolu miminko? Pravdu se Pomeje nikdy nedozvěděl

Pomeje pár měsíců po svatbě dostal nabídku filmovat v Polsku, kde měl strávit delší dobu. „Jen jeď, jsi přece herec a peníze potřebujeme,“ pobízela ho Iveta s vidinou, že si v jeho nepříjemnosti bude moci pít, jak bude chtít. Když odcestoval, zpěvačka ho údajně začala vydírat. Tvrdila mu, že je těhotná a čekají spolu dceru, která se bude jmenovat Sofinka. „Když jsem se vrátil a byli jsme už doma, Iveta mi řekla, že potratila a holčičku spláchla do záchodu,“ vzpomínal Pomeje trpce na dost otřesné chvíle. Zda si zpěvačka těhotenství a potrat opravdu vsugerovala, anebo šlo o záměrnou lež, se nikdy nikdo nedozvěděl.

Ivetu se s ním rozešla na jeho narozeniny. Na konci roku 2009 Iveta Jiřího obvinila, že jí ukradl z kabelky peníze a vyhodila ho z domu. Oznámila mu, že jí smrdí a podává žádost o rozvod. „Jirka mě okrádá, slibuje pořád nějaká akce a k žádné potom nedojde. Prý mi zařídil koncert v Lucerně, je to lhář a pohádkář,“ popisovala v knize Bartošová.

Zatímco od Ivety dostal Pomeje ke svým pětačtyřicátým narozeninám kopačky, od nejbližšího kamaráda, producenta a podnikatele Pavla Páska jako dárek cestu do Thajska. „V den narozenin mi Iveta poslala SMS zprávu: Všechno nejlepší, ale hledej si novou rodinu, ničíš nás. Na Vánoce tě nechceme. Tvoje věci ti pošlu na hlavní nádraží. Stejně tam patříš. Mezi ty bezdomovce,“ líčil Pomeje, který byl do Ivety stále zamilovaný a z dovolené jí každý den posílal zamilované esemesky.

S Michalem Davidem byl domluven, že za milion Ivetě udělá desku

Ivetino srdce si zpátky už nezískal. Rozvedeni byli po dvouletém manželství. „Jsem rád, že jsem trval na předmanželské smlouvě, a jsem šťasten, že jsem neměl nikdy přístup k jejím účtům ani ke kreditní kartě. Iveta mi chtěla dát podpisové právo, nebavilo ji chodit do banky, díky bohu jsem to odmítl,“ uvedl v knize Jiří, který byl přesvědčen, že by Ivetu dostal zpátky na vrchol a finančně zajistil. „Domluvil jsem se s Michalem Davidem, že mu dám milion za to, aby Ivetě napsal novou desku ve stylu známého hitu Léto. Michal souhlasil a navrhl, že by mohli s Ivetou absolvovat i společné turné, desítky koncertů, což by pro Ivetu znamenalo spoustu peněz,“ zmiňoval herec a producent.

Oba bohužel stihl velmi smutný osud. Iveta Bartošová ukončila život dobrovolně v roce 2014, kdy skočila pod vlak. Bylo jí 48 let. Jiří Pomeje onemocněl rakovinou hrtanu, která metastazovala do kostí a následně do celého těla. Zákeřná choroba ho postupně připravila o hlas i zrak. Zemřel v roce 2019, bylo mu 54 let.

Iveta Bartošová si pochvalovala, jaký je Jiří Pomeje skvělý partner i nevlastní táta Artura (2009):


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.