Osudoví muži Ivety Bartošové: Dvanáct vztahů zkrachovalo, třináctý skončil sebevraždou

Sledujte speciál 10 let bez Ivety

Okolo oblíbené zpěvačky Ivety Bartošové (†48) se po celý její život muži jen točili. Mnozí ji milovali, přišla jim naprosto kouzelná. Ona sama nejspíš hledala otevřenou náruč, ve které by našla klid a štěstí. Její osobní život však mnohem více připomínal jízdu na horské dráze.

Nikdo neví, jaké byly myšlenky zpěvačky Ivety Bartošové ve chvíli, kdy svůj život ukončila skokem pod vlak. Sebevraždu spáchala 29. dubna 2014 jen kousek od svého domu v pražské Uhříněvsi. Jakou roli v jejím tragickém životě sehráli muži?

Společný znak všech partnerů Ivety Bartošové by se hledal jen těžko. Po jejím boku se objevili muži slavní a vlivní, ale i showbyznysem nepolíbení, například veterinář nebo architekt. Ani jeden z třinácti vztahů slavné zpěvačce nevyšel. Šťastné chvíle se střídaly s problémy a trápením.

Sledujte speciál 10 let bez Ivety v pondělí 29. dubna v 15:20 a ve 20:10 na CNN Prima NEWS.

13 mužů v životě Ivety Bartošové:

  1. Petr Sepéši
  2. Michal Penk
  3. Ladislav Štaidl
  4. Rudolf Hrušínský nejml.
  5. Roman Tříska
  6. Karol Csino
  7. Daniel Barták
  8. Zdeněk Podhůrský
  9. Roman Hanke
  10. Jiří Pomeje
  11. Domenico Martucci
  12. Zdeněk Macura
  13. Josef Rychtář

1. Petr Sepéši Ivetu Bartošovou týral svým cizoložstvím

První láskou Ivety Bartošové byl český zpěvák Petr Sepéši (†25). Seznámili se v roce 1983 na jihlavské soutěži Mladá píseň a zanedlouho začali vystupovat jako pěvecké duo, ale také jako pár. Společně nazpívali hit Knoflíky lásky, který je proslavil. Petr Ivetu připravil o panenství a kvůli němu se odstěhovala z Frenštátu pod Radhoštěm, kde vyrůstala, do Prahy.

Zamilovaná Iveta Bartošová velmi trpěla kvůli Sepéšiho neustálé nevěře. „Týral mě. Vodil si k nám do pokoje i milenky. Já protestovala, a tak mě třeba zamkl v koupelně,“ svěřila se v knize s názvem Neměla jsem se narodit Iveta. „Říkal, že si nemůže pomoct. Plakal a stále opakoval, že nemůže mít jenom jednu ženskou. Omlouval se a odprošoval. Pořád jsem si myslela, že ho změním, a zkoušela to vydržet,“ popsala zpěvačka. Mladší bratr Petra Sepéšiho Jan později popsal, že zpěvák vztah s Ivetou Bartošovou nebral jako chození. I když ho zaujala, prý k ní žádné hlubší city nechoval. Zpěvačku zasáhl jeho tragický odchod v roce 1985, kdy zahynul v autě na železničním přejezdu. Sama si pak vybrala smrt také pod koly vlaku.

Přečtěte si také: Utajovaný syn Petra Sepéšiho prozradil: Iveta Bartošová nechtěla, aby se narodil

2. Michal Penk zničil vztah svou žárlivostí

V roce 1986, rok po smrti Petra Sepéšiho, se Iveta Bartošová seznámila s dalším blonďatým idolem své doby. Michal Penk (55), interpret hitů O bláznech nebo Má daleká, zpíval v orchestru Ladislava Štaidla, jednoho z jejích budoucích partnerů. Spoluzaložil také kapelu Lucie, a právě v době, kdy zde působil, chodil s Bartošovou. „Chodili jsme spolu sedm měsíců, z toho čtyři u nás bydlela. Když se to dozvěděl její manažer Gottlieb, mohl se zbláznit. Nelíbil jsem se mu,“ prozradil Michal Penk v 7 pádech Honzy Dědka.

Na tu chvíli Michal Penk dodnes nezapomněl. „On nás seznámil a někam odešel. My jsme na sebe koukali, zahořelo to tam, ona se začala červenat a já jsem šel domů a byl jsem zamilovaný až po uši. Ona byla kouzelná, to bylo fakt něco,“ vzpomínal Penk. „Byl jsem žárlivý jako pes. Trpěla tím Iveta a později i Ivana,“ uznal umělec, který se dlouhé roky dostával ze závislosti na drogách. Dnes tvrdí, že je vyléčený. Existují také spekulace, že jejich vztah definitivně skončil na Kubě, kde natáčeli televizní pořad. Penk si tam údajně našel Kubánku, se kterou se oddával sexuálním radovánkám přímo před očima Ivety.

3. Ladislav Štaidl se ke svatbě přemluvit nenechal

Už v době románku Bartošové s Penkem se na scéně objevil Ladislav Štaidl (†75), známý hudební skladatel, textař a podnikatel. Stal se Ivetiným osudovým mužem. Prožila s ním nejdelší úsek svého života a zplodila s ním svého jediného potomka, syna Artura Štaidla (27). O jednadvacet let starší Štaidl byl ženatý a měl tři děti, a ani po porodu se Bartošové nepodařilo přimět ho k rozvodu, aby si ji mohl vzít. Dítě s ní si prý muzikant nepřál, dokonce ji měl přemlouvat k potratu. Kromě osobního života se Ladislav Štaidl staral i o kariéru Ivety – na jejím úspěchu měl velký podíl.

Mohlo by vás zajímat: Ladislav Štaidl byl bohatší než Gott. Hudbou vydělal miliony, které podnikáním navýšil

Iveta těžce trpěla tím, že byl ženatý. Hezké chvíle často střídaly psychické problémy. I samotnému Štaidlovi však měla s Ivetou Bartošovou dojít trpělivost. Její úlet s Rudolfem Hrušínským nejmladším ho naštval a rozešel se s ní, přestože se ho snažila donutit zůstat po jejím boku prvním pokusem o sebevraždu. Po třinácti letech společného soužití, v roce 1999, nakonec Iveta Ladislava opustila a utekla v noci i s tříletým Arturem. Prosil ji, ať se vrátí. Marně. A tak v roce 1999 začal soud o Artura… Ladislav Štaidl zemřel 30. ledna 2021, kdy prohrál svůj boj s virem covid-19.

Ladislav Štaidl zemřel v roce 2021:

4. Rudolf Hrušínský nejml. jako milenec Bartošové

Sympatický herec ze slavného klanu Hrušínských strávil s Ivetou hodně času během natáčení filmu Svatba upírů. Film byl natočen v roce 1993. Iveta Bartošová a Rudolf Hrušínský nejmladší (53) v něm ztvárnili hlavní role a milenecký pár. Jejich soukromý románek Iveta prozradila ve své knize Neměla jsem se narodit a označila ho za pouhý úlet na jednu noc. „Udělala jsem to kvůli sobě, aby přežilo mé ego a abych v sobě jako ženská měla trochu hrdosti,“ vysvětlila zpěvačka později, proč herce svedla.

5. Roman Tříska Ivetu dle jejích slov unesl a znásilňoval

V roce 1994 se českými médii začaly šířit zprávy o tom, že byla zpěvačka Iveta Bartošová unesena. Ona tvrdila, že pachatelem byl Roman Tříska, který ji 14 dní držel na jihu Čech a opakovaně ji znásilňoval. Měl ji držet přivázanou k radiátoru a přesvědčovat ji o mimozemské invazi. Z tohoto činu byl skutečně obviněn, nicméně nikdy nebyl usvědčen a soud rozhodl o jeho nevině. Za tím si Roman Tříska stojí dodnes a prý nebyl jediný, koho Iveta do podobné situace dostala. Dle jeho slov s ním odešla dobrovolně, podobnými útěky prý řešila své problémy ve vztazích. Ani on ale nebyl nevinný, ve vězení nakonec skončil za vraždu svého nevlastního otce a odseděl si 12 let.

6. Karol Csino Ivetu opustil kvůli její žárlivosti

Slovenský herec a zpěvák Karol Csino (47) tvořil s Ivetou Bartošovou pár jen několik měsíců, od roku 2002. O devět let mladší muž ji měl opustit kvůli její žárlivosti, raději zvolil svobodu před neustálým stíháním. I po odloučení však zůstali přáteli, Karol prý později Ivetu navštívil i v protialkoholní léčebně v Kroměříži, kde bojovala se závislostí.

7. Daniel Barták byl pro Ivetu novou nadějí

Brzy se po boku Ivety Bartošové objevil o sedm let mladší designér Daniel Barták (43). Seznámili se přes společného přítele v době, kdy zpěvačka sháněla architekta, který by jí pomohl dokončit zařízení domu v Uhříněvsi. Iveta si od vztahu s mužem, který stál mimo svět showbyznysu, hodně slibovala. Zamilovala se do něj v roce 2003, ale i tento románek trval jen pár měsíců. Opět měla být příčinou zpěvaččina žárlivost. Po rozchodu se nešťastná Iveta Bartošová předávkovala léky a skončila na kapačkách v nemocnici.

8. Zdeněk Podhůrský se stýkal se svou exmanželkou

Další vztah Ivety Bartošové s hercem a moderátorem Zdeňkem Podhůrským (64) s přestávkami probíhal v letech 2004–2006. On se stále stýkal se svou exmanželkou Markétou, což Iveta těžce nesla a svou nespokojenost řešila alkoholem. V jejich soužití střídala období štěstí, kdy Iveta jen zářila, s obdobími rozchodů a usmiřování. Když s bývalou ženou Podhůrský otevíral galerii na pražském Smíchově a strávil s ní celý víkend, pokusila se Iveta Bartošová následující pondělí o další sebevraždu. Podřezala si žíly a tragédii tehdy zabránila Arturova chůva Golda, pravým jménem Zlata Dvořáková (70). Právě kvůli Ivetiným psychickým problémům, alkoholu a žárlivosti, se s ní Podhůrský několikrát pokoušel rozejít. Nakonec se oficiálně rozešli po společné dohodě, ale Ivetu konec jejich vztahu tolik sebral, že přestala komunikovat s médii.

9. Roman Hanke také neustál Ivetin vztah k alkoholu

S modrookým veterinářem Romanem Hanke z pražských Petrovic se Iveta Bartošová seznámila v roce 2006. Osudové seznámení proběhlo díky Ivetině fence Gejše. Roman Hanke měl dceru ve věku Artura a Iveta po jeho boku znovu rozkvetla, vypadala spokojeně. Postupem času se ale její psychické potíže začaly zhoršovat, stejně jako problémy s alkoholem a závislost na uklidňujících lécích. Hanke se o ni staral a snažil se ji postavit na nohy. Vše ale vyvrcholilo dalším pokusem Ivety o sebevraždu, nakonec byla opět odvezena do protialkoholní léčebny v Kroměříži. Když byla v péči lékařů, Roman Hanke se odhodlal k ukončení jejich vztahu.

Přečtěte si také: Slavná chůva z rodiny Ivety Bartošové znovu na scéně. Golda byla obviněná z krádeže

10. Jiří Pomeje a vysněná svatba

Exmanžel Michaely Kuklové, Jiří Pomeje (†54), měl v době, kdy s Ivetou Bartošovou tvořil pár, milionové dluhy. Zůstaly mu na krku jako producentovi neúspěšného velkofilmu Andělská tvář. Stal se tak Ivetiným manažerem a také si ji vzal. Splnil jí tím velký sen stát se vdanou paní. Pohádková svatba proběhla 5. 9. 2008 na zámku Hluboká nad Vltavou. Pomeje sice dočasně zastavil pád Ivetiny kariéry, dokonce na začátku roku 2009 překvapivě zvítězila v anketě TýTý. Ale jejich láska rychle vyprchala. Iveta Bartošová Pomejeho vyhodila s igelitkou ze svého domu a dne 18. 10. 2010 byli rozvedeni. Herec, producent, komik a otec tou dobou pětileté Aničky Jiří Pomeje nakonec v roce 2019 podlehl rakovině.

11. Domenico Martucci Ivetu nedokázal uchránit před alkoholem

S italským šlechticem a zpěvákem Domenicem Martuccim (46) Iveta Bartošová prožila jedno ze svých šťastných období. Ujal se jí po jejím rozvodu s Pomejem. V roce 2011 ji chtěl výletem na rodinné italské sídlo uchránit před psychickými problémy a alkoholem, se kterým tou dobou měla vážný problém. Po návratu do Česka byla opět na dně. Záminkou k rozchodu mělo být Martucciho rozhodnutí odjet na dovolenou sám, bez Ivety. Označila ho za největšího sobce a hrabě se s ní rozešel.

12. Zdeněk Macura tvrdil, že je Iveta obětí domácího násilí

Ivetin fanatický fanoušek Zdeněk Macura (49) jí chtěl být strážným andělem. Bojoval o její ruku, a to i poté, kdy se sblížila s Josefem Rychtářem. Po celou dobu hlásal, že je Iveta obětí domácího násilí. V létě roku 2013, kdy už Iveta Bartošová žila s Rychtářem, ji prý na její vlastní žádost odvezl do Itálie. Tímto „únosem“ ovšem zaměstnal nejen česká média, Rychtáře a Martucciho, ale také českou i italskou policii a Interpol. Nakonec ji Macura dobrovolně předal Martucciho rodině. Rychtář si pro ni ovšem přijel a odvezl ji zpět domů do Uhříněvsi. Zdeněk Macura Ivetu i nadále sledoval. Jen pár desítek minut po Ivetině smrti Macura obvinil Rychtáře z její vraždy a začal se starat i o jiné týrané ženy, na svém pozemku dokonce vybudoval domy z palet, kam se mohly před násilníky uchýlit.

Bývalý přítel Bartošové šokuje: Iveta stále žije, o její smrti neexistují žádné důkazy

13. Josef Rychtář měl Ivetu v moci

Majitel bezpečnostní agentury Josef Rychtář (65) se Ivety Bartošové ujal po jejím rozchodu s Martuccim. Rozvedl se kvůli ní s manželkou Darinou a v roce 2013 se stal druhým manželem Ivety Bartošové. Proslýchalo se, že ji Rychtář zcela ovládl a manipuluje s ní. Odstřihl ji prý od přátel, rušila kvůli němu koncerty. Sama Iveta naznačovala, že mohlo za zavřenými dveřmi k týrání docházet, ale nikdy to nepotvrdila. Tou dobou také vyšlo najevo, že brala silné léky, všude schovávala alkohol a na jejím obličeji byly viděny různé modřiny a podlitiny. Po půlroce manželství s Josefem Rychtářem, v den jeho narozenin 29. dubna, spáchala Iveta Bartošová sebevraždu. Svůj život ukončila skokem pod vlak nedaleko železničního přejezdu v pražské Uhříněvsi.

Zdroje: vlasta.czkrajskelisty.czblesk.cz, kniha Neměla jsem se narodit

Josef Rychtář přišel zapálit svíčky:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 6. 5. 2024

Berani, dnes můžete mít potíže s vodovodem, zejména pokud máte velkou kuchyň. Je to příliš složitý problém na to, abyste si s ním poradili sami. Zaplaťte peníze za to, aby se o problém postaral odborník. Ušetří vám to práci a frustraci. Mezitím si nechte dovézt pizzu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.