Celebrity

8. dubna 2023 05:30

David Laštovka

Ivetě Bartošové zničil život románek s Hrušínským. Se sestrou dvojčetem se nesnesla

TOP STAR magazín 2017 (17) - Iveta Bartošová vzpomínka

Nezapomenutelná česká zpěvačka Iveta Bartošová, která by v těchto dnech oslavila 57. narozeniny, měla spoustu tajností. V době, kdy byla životní partnerkou Ladislava Štaidla, zamilovala se do Rudolfa Hrušínského nejmladšího. Proč se nemusela se svým dvojčetem, sestrou Ivanou?

Na začátku devadesátých let patřila Iveta Bartošová k největším tuzemským pěveckým hvězdám. Pro mnoho mužů navíc představovala sexy symbol. Dařilo se ji nejen profesně, ale i v soukromí. Žila s o jednadvacet let starším Ladislavem Štaidlem, který dohlížel na její kariéru a ke štěstí jí naoko nic nescházelo.

Přečtěte si také: Iveta Bartošová před smrtí tvrdila, že psychiatři jsou zlí. Mohli jí pomoci

S Bartošovou šel režisér do rizika

Když si ji režisér Jaroslav Soukup následně vybral do hlavní role šlechtičny Olívie pro film Svatba upírů, splnil se jí sen, neboť před kamerou si toužila zahrát. Během natáčení ji čekala spousta milostných scén s o čtyři roky mladším Rudolfem Hrušínským nejmladším.

„Rozhodoval jsem se mezi jednou známou herečkou, která byla sice mladší než Rudla, ale vypadala jako jeho starší sestra. Iveta byla ve skutečnosti zase starší než on, ale vizuálně mladší. Dobře se k sobě hodili, proto jsem se rozhodl pro Ivetu. Šel jsem do rizika, protože Iveta neměla žádné herecké zkušenosti, ale dobře to dopadlo. Spolupráce s ní byla naprosto skvělá. Byla zodpovědná, pracovitá a příjemná. Neměl jsem s ní sebemenší problém,“ sdělil webu Prima Ženy režisér Jaroslav Soukup.

Romantická láska s Hrušínským

Zatímco ve filmu Iveta diváky okouzlila, v soukromí pro ni znamenal osudový zlom. Bohužel v tom negativním slova smyslu. Během natáčení prožila milostný románek s Hrušínským, kterým odstartoval její postupný životní pád.

„Udělala jsem to kvůli sobě, aby přežilo mé ego a abych v sobě jako ženská měla trochu hrdosti. Bylo to romantické. Rudla mi potom dokonce na dveře mého pokoje napsal rtěnkou: Miluji tě. Věděla jsem ale, že ten vztah nemá smysl, byl to zkrátka jenom úlet,“ vzpomínala Bartošová na románek s Hrušínským ve své autobiografické knize.

Nevěra se však brzy provalila, Štaidl ji vyhodil z domu a do té doby všemi obdivovaná a milovaná Iveta rázem skončila ze dne na den na ulici a nevěděla co dál. „Přespávala jsem, kde se dalo. Nakonec jsem Láďu odprosila a vzal mě zpátky na milost. Vztah se nám sice podařilo načas urovnat, ale trhliny už v něm bohužel zůstaly,“ poznamenala zpěvačka. Netrvalo dlouho a odešla od něj sama a tím se částečně ukončila i její kariéra. Na svoje největší úspěchy už potom nikdy nenavázala. Neměla štěstí na muže ani na spolupracovníky a šlo to s ní z kopce... Začala pít, trpět psychickými problémy a dál ten smutný příběh už znáte.

Iveta na sestru žárlila

Iveta měla sestru, dvojče Ivanu. Obě se toužily stát zpěvačkami a Ivana byla podle mnohých ještě talentovanější než Iveta. A právě kvůli tomu na ni Iveta žárlila. Přestože se stala slavnou, bála se, že by ji sestra jednou mohla zastínit. „Nemáme spolu úplně nejlepší vztah,“ přiznala Iveta v pořadu Pravdivý příběh Ivety B.

Ivana přitom Ivetu všemožně podporovala a úspěch a slávu jí přála. Dokonce s hrdostí chodila na všechny akce jejího fanklubu. Ivana se nakonec uměleckých ambic vzdala, odstěhovala se do Švýcarska, kde začala podnikat. S Ivetou se viděly už pouze jednou, a to v roce 2008 na pohřbu jejich otce.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.