Celebrity

15. května 2023 15:15

Josef Šťastna

Slavný zpěvák už nebere pervitin a vrací se. Ivetu Bartošovou sváděl s mlékem v ruce

Zpěvák Michal Penk (55) znovu sní svůj sen o tom, že se vrátí do nejvyšších pater tuzemské populární hudby. Jeho nadějnou kariéru na 15 let přerušily tvrdé drogy, mimo jiné užíval kokain a pervitin. Nakonec se od nich ale dokázal odstřihnout. Umělec mimo jiné promluvil o způsob, jakým sváděl zpěvačku Ivetu Bartošovou (†48).

Michal Penk v dubnu roku 2023 oslavil 55. narozeniny a chce restartovat svou uměleckou kariéru. Už dal dohromady kapelu a má naplánované koncerty. Zpět na vrchol se může dostat jen díky tomu, že dokázal opustit svět tvrdých drog, který ho pohltil na dlouhých 15 let. Nejen o svém náročném období promluvil v rozhovoru pro magazín Téma.

Sám říká, že nejdříve vyzkoušel marihuanu. Drogu prý dostal s tím, že bude inspirující. Pak následoval kokain a nakonec zpěvák sáhl po psaníčku pervitinu. Zejména bulvár hlídal, aby Penk nesešel lidem z mysli a novinové stránky občas plnily zprávy o tom, jak Penk žije. Nebylo to však hezké čtení.

Mohlo by vás zajímat: Které celebrity zvládly boj s drogovým peklem?

Kromě silného životního příběhu má Penk za sebou řadu intenzivních vztahů. Mimo jiné je otcem syna, který vyrůstal v Anglii. Jeho matka Ivana byla jednou z žen, která se Penkovi pokusila domluvit a zbavit ho závislosti.

Na Bartošové ho zaujala stydlivost

Další osudovou ženou byla Iveta Bartošová. Penk po letech prozradil, že ho na mladé zpěvačce zaujala stydlivost. Od jejího týmu dostal nabídku na společné vystupování. Podrobnosti dohadoval tehdejší Ivetin manažer Tomáš Gottlieb. Trojice se sešla v budově Československé televize.

Čtěte také: Mrazivý příběh Petra Sepéšiho a Ivety Bartošové. Za závojem lásky nevěra i chtíč

„Chvíli jsme seděli ve třech, pak ale musel její manažer na chvíli odejít a nechal nás tam. Iveta skoro nemluvila. Na něco jsem se jí zeptal a ona zčervenala. Překvapilo mě, že se stydí, udělalo to na mě dojem,“ prozradil magazínu Téma s tím, že už při prvním setkání měl z blonďaté zpěvačky zamotanou hlavu.

Mohlo by vás zajímat: Michal Penk poděkoval fanouškům za přízeň. Ve videu ukázal nový kudrnatý účes

Své nahrávací studio mu nakonec zapůjčil Ladislav Štaidl. Ten tvrdil, že Penk má talent jako Elton John. Díky Štaidlovi a Gottliebovi trávil s Bartošovou více času, manažer ale mladou zpěvačku hodně hlídal. Právě Gottlieb ovšem jednoho dne požádal Penka, ať zajde k Ivetě domů.

Penk se u Bartošové objevil s mlékem a becherovkou

„Tomáš Gottlieb mě požádal, abych k ní zašel s nějakým vzkazem, protože bydlela docela blízko nás. Pozvala mě tehdy dál. Bavili jsme se o pečení koláče a ona slíbila, že když příště přinesu litr mléka, upeče mi ho. A tak jsem to při první možné příležitosti udělal. Zazvonil jsem u ní s litrem mléka a lahví becherovky,“ zavzpomínal po letech Penk. A tak mezi nimi začal vášnivý románek, o kterém Ivetin tým dlouho neměl tušení. Když se vše provalilo, Gottlieb Ivetě velmi vyndal. Vztah dvou mladých a zamilovaných lidí ale ukončit nedokázal. Penk a Bartošová poté tři měsíce bydleli u hudebníkovy matky.

Pokud chcete, můžete si život Ivety Bartošové připomenout v tomto videu:

Šlo o náročnou dobu, protože oba umělci byli mladí a plní emocí. Penk dnes říká, že vztah ukončil, když Iveta bez něj chtěla odjet do Itálie. „Přišla s tím, že nikdy nebyla v Itálii a že ji Martin Vačkář, manžel zpěvačky a herečky Světlany Nálepkové, pozval na výlet kabrioletem do Říma. O mně v nabídce nic nepadlo. Tvrdila, že je snad jasné, že tam jede jenom na výlet, ale žárlil jsem. Řekl bych až otravně. To byl asi jeden z důvodů k rozchodu,“ uvedl pro Téma s tím, že i jeho vlastní maminka mu říkala, že s Ivetou to nemůže dopadnout dobře.

Sdílejte článek
Štítky drogy láska kokain zpěvačka partner zpěvák pervitin Iveta Bartošová Michal Penk

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.