Celebrity

24. října 2024 09:46

Tomáš Durčák

Já vám to celou dobu říkal. Rapper 50 Cent poprvé promluvil o kauze Diddy

Rapper 50 Cent, vlastním jménem Curtis James Jackson III, patří k hrstce těch, kteří před Diddym a jeho chováním dlouhodobě varovali. V exkluzivním interview potvrdil, že jej současná obvinění, jež proti Seanu Combsovi vyvstala, vůbec nepřekvapují, protože na chování kolegy rappera upozorňuje „už deset let“.

Jen málokdo si v minulosti zřejmě mohl dovolit strefovat se do Diddyho a upozorňovat na jeho nechutné chování podobně jako právě 50 Cent. Ten je ostatně tím, že si své názory na kolegy z showbyznysu rozhodně nenechává pro sebe, proslulý. Dvojice se na profesní úrovni zná již od
90. let, kdy se oba pohybovali v podobných kruzích, ale jak Jackson zdůrazňuje, nikdy Combse nepovažoval za svého kamaráda.

Poslední zbytky vzájemné slušnosti či možnosti na minimálně pracovní vztah definitivně zmizely, když 50 Cent v roce 2006 zveřejnil skladbu „The Bomb“, v níž Diddyho obvinil z vraždy rappera Biggieho v roce 1997. Následně v letech 2018 a posléze i 2024 50 Cent opakovaně tvrdil, že se ohledně Diddyho dlouhodobě cítí „lehce znepokojeně“. Aktuálně rovněž dle svých slov připravuje pro Netflix dokumentární sérii, v níž se chce zaměřit na obvinění ze sexuálních útoků a násilí vznesená proti Combsovi.

Ten byl v září zatčen a čelí hned několika obviněním, přičemž ty nejzávažnější se točí okolo jeho údajných sexuálních útoků vůči nezletilým. Nejmladší z obětí mělo přitom být v době incidentu teprve devět let. A zrovna nyní byla na Diddyho podána již druhá série žalob pocházející od 120 obětí, které nyní zastupuje advokát Tony Buzbee. Je mezi nimi i obvinění, dle něhož měl společně s dalšími dvěma slavnými osobnostmi v roce 2000 zdrogovat a znásilnit teprve třináctiletou dívku. Zároveň se spekuluje o tom, že Diddy měl mít opravdu co do činění s dodnes nevyjasněnými vraždami rapových legend Biggieho i Tupaca.

50 Cent nyní ke kauze Diddy prolomil své dosavadní mlčení a poskytl exkluzivní rozhovor magazínu People, v němž promluvil o Combsově údajném chování i o tom, jak se do něj v minulosti strefoval na internetu i během koncertů. „Hele, může to znít, jakože dělám něco úplně šíleného, ale nedělám. V podstatě jenom opakuji to samé, co už říkám posledních deset let,“ pokrčil nad novými obviněními, jež aktuálně padají na hlavu Diddyho, ramena Jackson.

„Nyní to okolo Diddyho začíná ve zprávách všechno vycházet najevo, ale já si stále říkám: Tohle je pouze můj pohled na věc, protože já jsem se od toho všeho celou dobu držel dál, protože to není můj styl,“ dodal 50 Cent, který si jako jeden z mála v showbyznysu troufnul upozorňovat v minulosti na Diddyho znepokojivé chování.

V oficiálním vyjádření k chystané dokumentární sérii stojí: „Jde o příběh s významným dopadem na mnoho lidí. Jde o komplexní kauzu, která se táhla celé dekády a netvoří ji jen pár titulků a videí, které jsme dosud viděli. Jsme pevně odhodláni dát hlas lidem, kteří dosud museli mlčet a prezentovat jejich autentické výpovědi. Byť jsou ta obvinění znepokojivá, vyzýváme všechny, aby si uvědomili, že příběh Seana Combse není příběhem celého hip-hopu a jeho kultury. Naším cílem je zajistit, aby tyto jednotlivé činy nezastínily širší přínos této kultury.“

Payne v sobě měl v době smrti mnoho drog, zjistila toxikologie. Nechyběl ani růžový kokain:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 10. 2024

Intenzivní, živé sny podněcují vaše duševní procesy. Mohli byste se probudit a přemýšlet, proč se vám zdálo to, co se vám zdálo, a jak to souvisí s tím, co se děje ve vašem životě. Nápomocné vám mohou být knihy o snech. Co pro vás symboly znamenají? Symboly, nebo dokonce samotný příběh, by mohly uvést do pohybu mentální řetězec událostí, jehož výsledkem bude nějaký nový projekt. Využijte toho.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.