Celebrity

4. října 2024 09:30

Tomáš Durčák

Rapper Diddy měl sexuálně zneužít až 120 lidí. Jeho kauza může otřást Hollywoodem

16. září 2024 svět obletěla zpráva, že jeden z nejznámějších rapperů Sean Combs alias „Diddy“ byl zatčen a obviněn celkem ze tří vážných trestných činů spojených se sexuálním zneužíváním druhých. V tu chvíli však zřejmě ještě nikdo netušil, do jak obřích rozměrů se celá kauza rozroste. Dnes je proti rapperovi u soudu připraveno vypovídat na 120 údajných obětí a dle zainteresovaných právníků jsou mezi jeho komplici i mocní manažeři, bankéři a další známé osobnosti. Případ má tak potenciál otřást celým Hollywoodem i americkým showbyznysem. Pojďme si nyní popsat nejdůležitější skutečnosti celé kauzy.

Sean „Diddy“ Combs má se zákonem pletky v podstatě od začátku své hudební kariéry. Za posledních dvacet let byl zažalován mimo jiné za ublížení na zdraví, sexuální obtěžování své bývalé osobní kuchařky či domácí násilí, zneužívání a znásilnění své bývalé partnerky Cassie Ventury. Většinu těchto sporů dokázal rapper dovést k mimosoudnímu vyrovnání a de facto se tak ze svých prohřešků skrz tučné finanční odškodné mimo zraky veřejnosti vždy vyplatil.

Čtěte také: Razie u slavného rappera: Agenti mu zdevastovali dům, čelí podezření ze sexuálního deliktu

Poslední zmíněná žaloba však spustila v listopadu 2023 lavinu dalších obvinění, která až dodnes prakticky neskončila a zatím vše nasvědčuje tomu, že bude znamenat definitivní pád trojnásobného držitele Grammy. Ten svou vinu od samého začátku bez výjimky ve všech případech popírá a je odhodlán u soudu své jméno očistit. Stovky údajných obětí, které popisují velmi podobný způsob, jímž byly sexuálně či jinak zneužity, však jeho vyhlídky na svobodu výrazně snižují.

Od listopadu 2023 Diddyho někdo žaluje či obviňuje téměř nepřetržitě

Pouhý týden po Cassie Diddyho za sexuální zneužití a zveřejnění jejich nahých fotek a videí bez jejich souhlasu zažalovaly další dvě ženy, a ještě do konce roku 2023 rappera zažalovala další žena, a to za údajné hromadné znásilnění, kterého se na ni s několika dalšími muži měl dopustit v roce 2003, kdy jí bylo teprve 17 let, a byla tedy ještě nezletilá. Diddy sice i tato vážná obvinění srdnatě odmítal, ale zpětně lze konstatovat, že „džin už byl z láhve venku“ a další nařčení na sebe nenechala dlouho čekat.

Od ledna do září 2024 vystoupily další čtyři osoby, které mimo jiné vypověděly, že se je měl rapper snažit zdrogovat a obtěžovat, nutit k sexuálnímu styku s prostitutkami, sexuálně obtěžovat, fyzicky napadnout, verbálně urážet nebo jim vyhrožovat pro případ, že by o incidentech chtěly veřejně promluvit. Jedno z obvinění navíc jako spoluviníka uvádělo i jeho syna Christiana „Kinga“ Combse (26).

Kupící se hromada vážných obvinění nakonec vedla až k tomu, že v březnu federální agenti provedli ve dvou sídlech rappera v kalifornském Los Angeles a floridském Miami razii. Posledním, kdo Diddyho stihl zažalovat ještě na svobodě, byla v září zpěvačka Dawn Richard, s níž spolupracoval na své desce Bad Boy. Ta uvedla, že ji rapper v letech 2004 až 2011 měl postupně verbálně urážet, fyzicky napadnout, pokusit se ji sexuálně zneužít a tímto vším způsobit emoční újmu.

Po rapperově zatčení vyšly najevo další hrozivé skutečnosti

V polovině září pak následovalo zmíněné zatčení známého rappera, na nějž mezitím vyšetřovatelé nasbírali slušnou řádku obvinění a důkazů. Poté, co byl Sean „Diddy“ Combs zatčen, policisté jej obvinili mimo jiné ze sexuálního zneužívání, fyzického napadení, obchodování s lidmi, nucených prací či vydírání. A to vše v rámci organizace, která se měla na obětech těchto činů cíleně dopouštět nejméně od roku 2008. Soud zároveň odmítl stanovit jakoukoli kauci, což znamenalo, že rapper zůstane až do začátku procesu ve vazbě.

A byť bylo Diddyho zatčení šokem, zřejmě jen málokdo si dokázal představit, jakou lavinu dalších obvinění a obětí, které se náhle přestaly bát promluvit, tato skutečnost spustila. Texaský advokát Tony Buzbee začátkem října prohlásil, že nově oficiálně zastupuje celkem 120 nových obětí rapperova neslýchaného a ilegálního chování, které se rozhodly promluvit o sexuálním zneužívání, jež měly ze strany Diddyho zažít během posledních 25 let, tedy od roku 1991. Nejvíce znepokojující informací přitom nebyl samotný počet obětí, ale fakt, že mezi nimi nechybí celkem 25 nezletilých včetně jednoho dítěte, jemuž mělo být v době zneužití pouhých devět let.

Mohlo by vás zajímat: Oprah Winfrey byla v dětství znásilňována. Porodila syna, který žil jen pár týdnů

K nezletilým se měl Sean Combs nejčastěji dostávat skrz své studio Bad Boy Records, jež mimo jiné odstartovalo hudební kariéru jmen jako jsou Notorious B.I.G., French Montana nebo Machine Gun Kelly. Zároveň zde ale Diddy dle advokáta Buzbeeho měl hned několika dětem i jejich rodičům naslibovat, že z nich udělá hvězdy, načež tuto lákavou vyhlídku využíval k tomu, aby s dětmi mohl být sám a sexuálně je zneužít.

Buzbee však popsal, že jeho právní firma od Diddyho zatčení monitoruje již tisíce hovorů, v nichž lidé na rappera chrlí nová obvinění. Velká část z nich navíc již v minulosti policii oznámila, že byli zneužiti. Někteří dokonce spolupracovali i s FBI. A řada má zdravotní dokumenty dokazující, že byli opravdu znásilněni či zdrogováni, jak tvrdí.

Nechvalně proslulé party „Freak Offs“ mohou zlomit vaz nejen Diddymu

Většina z více než stovky nových obětí, které mimochodem tvoří zhruba z poloviny ženy a z druhé poloviny muži, prohlásila, že k jejich zneužití mělo dojít na jedné z party, které Diddy od roku 1998 pořádal na obou pobřežích Spojených států. Patřily mezi ně takzvané „Bílé party“, kam museli účastníci přijít pouze v bílém. Šlo o luxusní a prestižní večírky, na kterých zpravidla nechyběl početný zástup členů hollywoodské smetánky, kteří si je nikdy nenechali ujít.

Přečtěte si také: Znásilnění, harašení a lži. Bill Clinton kvůli sexuálním aférám málem přišel o Bílý dům

Dle zatím dostupných informací zahraničních médií se těchto večírků mimo jiné účastnili Jay-Z a Beyoncé, Ashton Kutcher, Demi Moore, Leonardo DiCaprio, Paris Hilton, Pamela Anderson, Justin Bieber, Jennifer Lopez, Khloé Kardashian, Kim Kardashian, Kanye West a řada dalších velkých jmen Hollywoodu. Proti nikomu z nich však zatím žádné obvinění nebylo vzneseno, byť právník Tony Buzbee již naznačil, že v soudních dokumentech už několik velmi zvučných jmen figuruje.

Po Diddyho zatčení se v září na veřejnosti objevily snímky z jedné rapperovy párty z roku 2004, na níž byla jako stůl na jídlo použita nahá žena. Na snímcích nechybí ani řada známých hollywoodských hvězd, které působí, jako že nahou ženu použitou místo nábytku nevidí poprvé:

Po každém takovém opulentním večírku však následovala afterparty zvaná „Freak Off“ a právě na těch mělo docházet ke kontroverzním událostem. Oběti zde měly být sexuálně zneužívány či jinak ponižovány, a to buď poté, co byly bez svého vědomí zdrogovány, anebo výměnou za peníze či nahrávací smlouvy od zmíněného Diddyho studia. Kdo všechno se těchto party, na nichž opět nechyběly ani nezletilé oběti, účastnil, aktuálně není známo. Nebude však tomu tak dlouho.

„Přijde den, kdy budeme jmenovat i jiná jména než Seana Combse, a těch jmen je hodně. Už teď je to dlouhý seznam, ... Ta jména vás budou šokovat. Odhalíme ty, kteří toto jednání za zavřenými dveřmi umožnili,“ uvedl Buzbee. Ten naznačil, že mezi komplici jsou mimo jiné prominentní manažeři, bankéři, farmaceutičtí baroni i celé společnosti, které měly z Diddyho jednání přímo profitovat. Celá kauza tak má potenciál zničit definitivně nejen pověst rappera, ale i celé řady dalších hollywoodských prominentů.

Z některých obvinění zůstává rozum stát

Tony Buzbee už mimo jiné zveřejnil několik konkrétních příběhů, které od obětí slyšel a u nichž má zřejmě dostatek důkazů pro to, aby mohl jít i do detailů. „Osoba, které bylo v té době 15 let a která přiletěla do New Yorku na večírek, byla zdrogována a poté odvedena do soukromé místnosti, kde byla údajně v přítomnosti pana Combse znásilněna a poté ji střídavě znásilňovaly další osoby,“ uvedl advokát jeden příběh oběti.

„Dalšímu nezletilému Sean Combs údajně řekl, že z něj udělá hvězdu, ale musí s ním o tom mluvit v soukromí, mimo dosah jeho rodičů. Jakmile se ocitli v soukromí, pan Combs měl oběť přimět k tomu, aby na něm vykonala orální sex,“ pokračoval Buzbee a přidal svědectví člověka, který popsal, jak to běžně na Diddyho večírcích probíhalo.

„Jedna osoba, které bylo v době napadení 22 let, řekla, že typický modus operandi na party byl podat obětem nápoj obohacený o nějakou drogu. A pokud jste ho odmítli vypít, byli jste z party rovnou vyhozeni,“ naznačil Buzbee, že Diddy své oběti zpravidla před zneužitím vždy zdrogoval, načež je pak bezbranné nabídl k dispozici svým komplicům.

Mohlo by vás zajímat: Pohled na oběti znásilnění se u českých soudů konečně mění, říká advokátka obětí Feriho

Jeden velmi znepokojující případ, který Buzbee popsal, zahrnuje zletilou a tehdy těhotnou ženu, která tvrdí, že s Combsem a jeho přáteli vyrazila v Miami na večeři, načež byla znásilněna. „Ten večer nepila alkohol, protože byla těhotná. Ale i když u stolu vypila něco zdánlivě neškodného, zřejmě jí do pití někdo něco hodil. Omdlela a probudila se v posteli v sídle pana Combse v Miami. Měla natrženou a pohmožděnou vagínu i anální otvor. A tak bych mohl pokračovat dál, ale nemusíte být odborník, abyste tady začali vnímat opakující se téma,“ uzavřel advokát, od nějž zřejmě v budoucnu uslyšíme ještě mnohem víc.

Byť je zatím kauza Diddy stále ve svém začátku, už nyní začíná být více než jasné, že půjde o další soudní proces obřích rozměrů, který by mohl potenciálně navždy zničit kariéru nejedné hollywoodské hvězdě. Vzhledem k počtu obětí i rozsahu neomluvitelného chování můžeme hovořit o tom, že jde o podobný skandál, jaký jsme zažili okolo osoby hollywoodského producenta Harveyho Weinsteina či kontroverzního podnikatele Jeffreyho Epsteina a jeho nechvalně proslulého ostrova.

Federální agenti letos v březnu provedli razii ve dvou domech Diddyho v San Franciscu a Miami s cílem zajistit důkazy pro znepokojivá obvinění, která se kolem něj velmi rychle množila:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 10. 2024

Zpestřete si život spontánními aktivitami. Je čas vyrazit ven a užívat si více světa. Prozkoumejte věci, které jsou ve své podstatě jiné, než byste očekávali. Vyberte si zavřené dveře namísto otevřených.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.