Celebrity

7. března 2024 15:50

Tomáš Durčák

Jak dnes žije tenistka Šarapovová? Doping ji nezastavil, mimo kurty je miliardářkou

Její nesmírné tenisové úspěchy bohužel zpětně nevratně poničil pozitivní test na doping a následný zákaz hrát. I přesto si dnes Maria Šarapovová očividně nemůže stěžovat. Na snímcích z letošního pařížského týdne módy jen září, byť by ji s tmavými vlasy, bez tenisového overalu a rakety, možná leckdo nepoznal. Z tenistky je dnes totiž veleúspěšná podnikatelka i šťastná matka.

Maria Šarapovová po roce 2000 vtrhla do ženského tenisu jako uragán a během pěti let dokázala kromě řady titulů vyhrát i Wimbledon a stát se světovou tenisovou jedničkou. V následujících letech přidala tituly i na ostatních třech Grand Slamech, přičemž na pařížském French Open zvítězila rovnou dvakrát a přidala i olympijské stříbro z roku 2012, kdy rovněž opět usedla na trůn světové jedničky.

Působivá kariéra ruské tenistky však zažila pomyslný „náraz do zdi“ v roce 2016, kdy vyšlo najevo, že měla pozitivní test na doping. V jejím organismu byla nalezena tehdy nově zakázaná látka meldonium. A byť původně dvouletý zákaz hraní byl nakonec zmírněn na 15 měsíců poté, co vyšlo najevo, že Maria látku užívala na radu svého lékaře, její kariéra i vztah se sponzory, kteří od ní dali promptně ruce pryč, byla nevratně poškozená.

Mimo kurty našla Šarapovová úspěch v byznysu

Šarapovová se několikrát pokusila o comeback, avšak dřívější formu už znovu nikdy nenašla. V roce 2020 se proto ve věku 32 let rozhodla tenisovou kariéru definitivně ukončit. Dle statistik WTA si během ní vydělala celkem 39 milionů dolarů (přes 900 milionů korun), což byla tehdy mezi ženami historicky třetí nejvyšší cifra. Avšak její podnikavý duch a cit pro trh i marketing způsobil, že si od té doby mimo kurty dle magazínu Forbes vydělala více než 300 milionů dolarů (přes 7 miliard korun), tedy téměř desetinásobek svých tenisových výdělků.

Půvabná Maria již od začátku své kariéry projevovala kromě tenisu talent také v byznysové složce vrcholového sportu. Svou vysokou, štíhlou postavu tak využívala nejen pro skvělá podání, ale i pro lukrativní reklamní smlouvy se sportovními i módními značkami. A v roce 2011 založila svou vlastní značku „Sugarpova“. Ta překvapivě neprodává žádné oblečení, pro nějž má bývalá tenistka dodnes slabost, ale prémiové cukrovinky.

Její bonbony, čokolády, sušenky či tyčinky se dnes prodávají po celém světě a Maria dokázala na první pohled nevinný byznys povznést ve značku, která jí každý rok vydělává v přepočtu desítky milionů korun. Po konci své tenisové kariéry se Šarapovová místo důchodu také vrhla na dráhu aktivní investorky, která vyhledává zajímavé projekty a trendy nejen v módě, ale třeba i ve finančnictví.

Její partner má vazby na britskou monarchii

K tomu ji nepochybně přivedl vztah s jejím partnerem, anglickým milionářem Alexandrem Gilkesem, který je ve světě byznysu, obchodu, ale třeba i umění kovaný. Zároveň už od školy zná prince Harryho a prince Williama, přičemž byl pozván i na svatbu staršího z královských bratrů. Velmi dobrý vztah Gilkes podle všeho udržuje i s princeznou Eugenií, dcerou prince Andrewa, vévody z Yorku a syna královny Alžběty II.

Šarapovová a Gilkes byli poprvé na veřejnosti spatřeni v lednu 2018, avšak až v říjnu téhož roku se k vzájemné lásce přiznali. V prosinci 2020 pár oznámil zasnoubení, avšak na svatbu si věčně zaneprázdnění snoubenci zatím čas nenašli. Mimo jiné i proto, že 1. července 2022 na svět přivítali syna Theodora. „Nejkrásnější, nejnáročnější a nejvděčnější dárek, jaký si naše malá rodinka mohla přát,“ okomentovala narození syna bývalá tenistka.

Ta se začátkem března 2024 objevila ve své milované Paříži, kam dříve jezdila sbírat prestižní tenisové trofeje a dnes sem pravidelně míří za módou. Na snímcích z přehlídky luxusní značky Valentino ji fanoušci tenisu pravděpodobně jen tak nepoznají. Tmavé, dlouhé vlasy, výrazná rtěnka a elegantní tmavý outfit, po bílé barvě, tolik příznačné pro tenis, téměř ani stopy. Aby taky ne, Maria Šarapovová už dávno není tou mladičkou, charakteristicky křičící tenistkou. Dnes je z ní velmi úspěšná podnikatelka, investorka, miliardářka a matka, která už za tři roky oslaví čtyřicetiny.

Maria Šarapovová celou svou kariéru platila za jednu z nejpůvabnějších tenistek na okruhu:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.