Móda a krása

16. července 2024 06:30

Vanesa Havlíková

Jak se v létě nalíčit? Odlehčete make-up a pleť rozzařte bronzerem

Je tu období horkých slunečných dnů, během kterých nemá příliš smysl se pracně dělat s make-upem, protože se beztak za pár minut rozteče. Líčení v létě tedy vyžaduje specifický přístup. Důležité je, aby byla zdůrazněna přirozená krása, ale zároveň aby vzhled zůstal svěží a přirozený. Podívejte se na tipy a triky pro horké letní dny.

Léto přináší vysoké teploty, spoustu slunečních paprsků a mnoho příležitostí k venkovním aktivitám. V těchto měsících je líčení obzvláště specifické, a proto je důležité dodržovat několik zásad, aby vaše pleť zůstala svěží, rozjasněná a krásná na pohled i dotek.

Čtěte také: Plavky pro léto 2024. Pozor na pruhy, volte jednoduchost a přehozy, radí odbornice

Správná péče je základ

Pro perfektní líčení je nejdůležitější pravidelná a pečlivá péče o pleť. Zejména v letních měsících je jednou z nejdůležitějších věcí důsledná ochrana pokožky před slunečními paprsky. Místo hutného, silně krycího make-upu je ideální používat BB nebo CC krém ideálně s SPF ochranou, který zamezí poškození pleti a vzniku vrásek a pigmentových skvrn.

Ochranný faktor by se poté měl používat nejen v létě, ale i během celého roku. V létě se použitím ochranného faktoru můžete vyvarovat rozdílného opálení obličeje, dekoltu a zbytku těla. V případě, že k rozdílu v odstínu opálení přeci jen dojde, nejjednodušší možností je dorovnat jej bronzujícím či tmavým pudrem.

Zmatněte pleť a nebojte se barev

Vůbec nejvíce během léta trpí lidé, kteří se nadměrně potí, jejich pleť je mastná a neustále se leskne. Pro nejlepší zmatnění je vhodné sáhnout po sypkém pudru obohaceném o minerály, matujících papírcích a následně po termální vodě, která vaši pleť krásně vyživí, zvláční a zhydratuje.

Ve chvíli, kdy toužíte po přirozeném a jemném líčení, dosáhnout ho můžete i díky použití rozjasňovače, krémové tvářenky či bronzeru. Perfektním způsobem, jak oživit svůj vzhled, je použití bronzujících odstínů v barvě korálové či meruňkové. Na řasy použijte voděodolnou řasenku a oční linku poté zvýrazněte nějakou z barev.

Přečtěte si: Kate Middleton inspiruje nejen módou, ale i svým líčením. Tajemství tkví v přirozenosti

Během letošního léta neuděláte chybu s barvami pastelovými. Nebojte se trochy extravagance v podobě fialkové, tyrkysové či jemně zelené. Nezapomínejte ani na pečlivou hydrataci rtů. Tmavé odstíny rtěnek vyměňte za ty světlé a přednost dejte leskům na rty.

Jaký tip pro krásnou pleť má modelka Andrea Kalousová?

Sdílejte článek
Štítky léto teplo kosmetika krása Slunce pleť vzhled make-up makeup péče o pleť bronzer

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.