Největší chyby v péči o pleť? Mačkání pupínků a stejný ručník na obličej i ruce

Starostlivost o pleť by měla být naší každodenní rutinou. Jak jí ale dopřát tu nejlepší možnou péči a bojovat proti známkám stárnutí? Neměli byste zapomínat na těchto 5 základních věcí.

Každá pleť je jiná a potřebuje trochu jiné produkty. Existuje ale několik obecných rad, kterými by se měla řídit každá žena. Nejenom že díky jejich dodržování docílíme krásnější a čistší pleti, ale navíc tím zpomalíme proces stárnutí. Tohle jsou chyby, které ženy (i muži) často dělají:

1. Jdete spát nalíčená

Když vám je 20 a po prohýřené noci se zapomenete odlíčit, vaše pleť vám to možná párkrát promine. Mějte však na paměti, že odličování je pravidlo číslo jedna. Nikdy byste na něj neměla zapomínat. Neodlíčením podpoříte vznik akné, vrásek, ucpávání pórů. A to ani nemluvíme o spoustě nečistot, které vaše pleť během dne nasbírá. To vše přispívá k zanícení pleti, je to totiž ideální prostřední k množení bakterií, a to kvůli spojení zbytků make-upu s kožním mazem, který vaše pleť během dne produkuje.

Přečtěte si také: Jak správně čistit pleť?

2. Nepoužíváte speciální ručník na obličej

Určitě byste měli mít na paměti také to, že je vhodné mít na obličej speciální ručník. Ideálně bílé barvy, abychom dobře viděli, zda máme pleť opravdu vyčištěnou od všech možných líčidel. Pokud budete používat na tělo i obličej stejný ručník, riskujete zbytečné přenesení bakterií z těla na obličej. Vždy dbejte na to, abyste ho během dne řádně vysušili. Vlhký ručník je opět ideálním prostředím pro množení nepřátelských breberek.

3. Nedostatečná hydratace

Vaše pleť potřebuje hydratovat, a to jak ráno, tak i večer. Nezapomínejte používat kvalitní denní a noční krém. Vždy dbejte na to, abyste krém nanášeli na pečlivě vyčištěnou pleť. Doporučujeme nejen večer, ale i ráno pleť vyčistit a umýt, zbavit se tak nečistot a kožního mazu, který se vám na pleti udělal přes noc, a pak aplikovat tonikum. Teprve poté naneste dostatečné množství pleťového krému. Mějte na paměti, že byste na něm neměli šetřit. Investujete do kvality své pleti.

Víte, jak na suchou a vysušenou pleť v zimě?

4. Mačkáte si pupínky

Známe to všichni, občas se na pleti objeví nějaký nevzhledný pupínek. Zřejmě už jste i slyšeli, že byste je neměli mačkat. A je to opravdu tak, většina kosmetiček by vám za to vynadala, jelikož si většinou jen roznesete infekci do jiných částí obličeje a častokrát si celý stav ještě zhoršíte. Nejlepší by bylo navštěvovat alespoň jednou měsíčně kosmetiku a nechat pleť vyčistit od vyškolených profesionálů.

„Když se to dělá neodborně, zatlačujete si kožní maz v okolí pupínku ještě do větší hloubky. Mazové žlázky se pak mohou uzavírat a tvoří se zanícené podkožní boule, které nejdou vymáčknout vůbec. Druhým rizikem je, že vymáčknutý maz je už infikovaný bakteriemi, takže se infekce zanáší i do okolních pórů a problém se vlastně jenom šíří,“ vysvětlila dermatoložka Drahomíra Vídeňská pro Český rozhlas.

Víte, co dělají modelky pro dokonalou pleť? Naučte se jejich triky!

5. Nepoužíváte SPF faktor

SPF je základ! Začněte používat kosmetiku, která obsahuje tento ochranný faktor. Věděli jste, že stárnutí pokožky je až ze 75 % způsobeno vnějšími vlivy? Zejména pak tedy UV zářením.

„Paprsky UVB záření jsou více než 100krát silnější v červenci než v prosinci a často jsou hlavní příčinou slunečních spálenin, začervenání a pigmentových skvrn. Paprsky UVA záření se vyskytují během celého roku. Nezáleží ani na tom, že slunce zrovna nesvítí nebo je pod mrakem. SPF bychom měli používat opravdu každý den, nejen během letního období,“ informuje na svém webu Institut Orlane.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.