Jak si najít přátele podle horoskopu: Vodnáři se musí otevřít, Býci ubrat na kritice

Pravděpodobně každý si někdy v životě připadal sám. Přátelé přicházejí a odcházejí, málokterá spojenectví vydrží od školky až do stáří a nových lidí se kolem nás objevuje stále dost. Jak si z nich udělat kamarády? Na to přináší radu také horoskop, protože hledání přátel se liší znamení od znamení.

Beran

Pro nebojácné Berany, kteří vyhledávají nové a rozmanité přátele, kamkoli se vydají, není nikdy problém najít si nějaké nové. Jejich problémem je ale udržet si je a neodradit lidi přílišnou náročností, zejména zpočátku. Musí dbát na to, aby po nich nechtěli příliš moc a příliš brzy, třeba aby je nezahlcovali návrhy na schůzky každý večer v týdnu. Především by se měli zaměřit na to, aby byli dobrými posluchači a nestáčeli konverzaci jen na sebe.

Býk

Lidé narození v tomto znamení mohou do přátelství vnést hodně stability, kdo by o to nestál? Býci nemají nic raději než poskytování zázemí, ale to může vést i k tomu, že je někdo zneužívá nebo že mají pocit, že dávají víc, než dostávají. Z tohoto důvodu mohou být při hodnocení nových potenciálních přátel někdy až příliš kritičtí a přemýšlejí, zda jim stojí za námahu, ještě než se s nimi seznámí. Měli by se tedy zbavit všech předsudků, které si o dané osobě mohou udělat na základě jejího oblečení, bohatství, postavení či čehokoli jiného.

Blíženci

Blíženci jsou společenskými motýly, ale přelétání od člověka k člověku jim někdy může ztěžovat navazování trvalých přátelství. Mají tendenci nechat ostatní, aby za nimi přišli (a oni přijdou), ale to omezuje jejich potenciální okruh přátel na další společenské lidi, jako jsou oni sami. Skvěle se s nimi povídá, ale měli by nechat vyniknout i ostatní. Pak zjistí, že navazují trvalejší vztahy. Pomůže jim aktivní péče o navázané kontakty.

Rak

Raci umí skvěle odhadnout charakter, takže při hledání nových přátel by měli v první řadě důvěřovat svému instinktu. Zdá-li se jim někdo v pohodě, i když se při prvním setkání choval trochu odtažitě, měli by mu dát druhou šanci. Byl někdo na první pohled opravdu milý, ale působí na ně špatným dojmem? Od toho ruce pryč. Jsou výjimečně dobří ve čtení energie druhých lidí, takže si musí dávat pozor, aby nepokračovali ve vztazích s lidmi, kteří je mohou vyčerpat přílišnými nároky. Musí ale dbát na to, aby důvěra v instinkt nevedla k zášti nebo zbytečně přísným soudům. Mohli by zbytečně přijít o úžasná nová přátelství.

Lev

Lvi jsou přirozeně společenští a nikdy se nevyhýbají interakcím, ale pozor, aby lidi nezastrašili svou energičností. Ne na každé akci se musí projevovat nejhlasitěji. Je důležité rozpoznat, kdy je čas ubrat, aby se ostatní lidé mohli cítit pohodlně. Když se trochu uskromní, budou moci ukázat další části své osobnosti, které se někdy vytrácejí, jako jsou láska k filozofii či umění. Tyto hlubší myšlenky mohou vést k hlubším vztahům, protože si lidé uvědomí, že nejsou jen kamarádi na večírky, ale i na pohodu na gauči a povídání si o životě.

Panna

Panny umí skvěle komunikovat, ale mezi cizími lidmi se mohou cítit plaše a nervózně, což jim brání v navazování vztahů. A co hůř, někdy se snaží svou plachost skrýt za hradbu povrchnosti, aby se ochránily před zraněním. Když cítí, že si tuto zeď staví, musí ji začít bourat. Třeba tak, že se přinutí myslet si o člověku před nimi jednu hezkou věc. Pokud se přes těch prvních pár trapných okamžiků přenesou, místo aby se izolovaly, mohou získat přátelství na celý život.

Váhy

Váhy nemají problém s navazováním přátelství, protože jsou nejpřátelštějším znamením zvěrokruhu. Na kamarádství kladou velký důraz. To může vést k tomu, že když jim nový vztah nevyjde, jsou hodně smutné, stejně tak pokud propásnou nějakou událost nebo si všimnou, že se někdo schází bez nich. Jejich úkolem není naučit se získávat přátele, ale naučit se být v pohodě s tím, že se určití přátelé v životě střídají, a nechat staré vztahy odejít, aby uvolnily místo novým. Budou-li se neustále soustředit na přátele, které ztratily, nikdy si nevšimnou nových, kteří jsou přímo před nimi.

Štír

Štíři mohou trpět pocitem nepochopení a potrpí si na soukromí, což znamená, že mohou mít problémy při navazování nových vztahů. Ocení spíše úzký okruh lidí než hlučnou skupinu přátel. Neměli by se proto nutit do velkých večírků, naopak je v pořádku si udržovat svůj společenský okruh malý a intimní. Potenciální nové přátele mohou pozvat na posezení mezi čtyřma očima než na setkání v přeplněném baru. Seznámení s novým kamarádem může být náročné kvůli jejich strachu se otevřít, ale to nemusí dělat hned. Mohou si dovolit několik povrchních rozhovorů, než půjdou do hloubky smyslu života.

Střelec

Střelec nikdy neodmítne dobrodružství, což platí dvojnásob pro společenské akce. Přirozeně přátelští Střelci se rádi ukazují a rádi si vytvářejí skupinu přátel plnou různorodých osobností. Aby byli co nejšťastnější, měli by vyhledávat místa a situace, kde se s největší pravděpodobností setkají s různými typy lidí. Jistě, může to znamenat, že vystoupí ze své komfortní zóny, ale naštěstí pro ně je vystupování z ní jejich denním chlebem. Jakmile potkají někoho, s kým by se chtěli spřátelit, nesmí dovolit, aby jim strach z intimity stál v cestě.

Kozoroh

Lidé narození v tomto znamení bývají ve společnosti zdrženliví a pro ostatní může být těžké prolomit jejich tvrdou slupku. Jakmile se jim to podaří, uvidí, že Kozorozi mají jako přátelé co nabídnout. Vnášejí svou zemitou energii do každé společenské situace, které se účastní, a jsou mimořádně důvěryhodní a loajální. Měli by nechat tyto vlastnosti vyniknout, místo aby je skrývali ve snaze se chránit. Mají totiž potenciál být výbornou "matkou kvočnou", v krizi nenechají nikoho na holičkách.

Vodnář

Vodnář je jedno z nejméně kritických znamení zvěrokruhu, a kdo by nechtěl mít takového přítele? Mají tendenci tíhnout k lidem, kteří se jim vyrovnají svou intelektuální zvídavostí, takže při hledání nových přátel by měli vyhledávat místa nebo skupiny, které v nich vzbuzují pocit podnětnosti. Jsou vždy připraveni na dlouhé filozofické diskuse, ale uzavírají se, jakmile konverzace přejde z intelektuální do emocionální roviny. Leckdy působí odměřeně a odtažitě, zejména tváří v tvář pocitům druhých lidí, ale schopnost být někomu nablízku je důležitou součástí přátelství.

Ryby

Soucitné a intuitivní Ryby mohou být úžasnými přáteli, ale jejich sklon přebírat emoce druhých znamená, že si musí vybírat, koho pustí do svého života. Pokud zjistí, že je někdo citově náročný a bere jim energii, není to vztah, o který by měly usilovat. Naopak by měly budovat vztahy s lidmi, kteří je povzbuzují a zanechávají v nich dobrou náladu. Jakmile je najdou, nesmí dovolit, aby je zničila jejich schopnost chovat zášť kvůli maličkostem.

Co přinese únor podle karet?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.