Jak si říkáte o pomoc: Lev žádá protislužbu, Štíři se o nic neprosí a Ryby pláčou

Někteří umí požádat o pomoc přirozeně, jiní si o ni neřeknou, i kdyby měli padnout. Někteří si dokonce raději zaplatí odborníka, než by požádali o službu blízkého člověka. Někdo pomoc nabízí ochotně, jiný za ni vyžaduje protislužbu. Jaký typ jste vy? Patříte mezi ty, kteří bez problémů požádají o pomoc, anebo jste ten, kdo více pomáhá?

Podívejte se, jak zrozenci jednotlivých znamení zvěrokruhu reagují, když je někdo požádá o laskavost, a jak se chovají, když oni žádají o pomoc druhé.

Beran – málokdy o něco požádá, ale pomůže ochotně

Bez velkých okolků druhým pomůžete, ale dokážete žádost o pomoc i zcela přirozeně odmítnout. Patříte mezi ty, kteří umějí říkat ne. Ostatně vy se také o žádné laskavosti neprosíte. Nechcete, aby někdo věděl, že někoho nebo něco potřebujete. Chcete působit dojmem, že jste jednička, vítěz, který život zvládá nejlépe ze všech. O pomoc žádáte jen v nouzi nejvyšší.

Býk – prokazuje laskavosti jen z jednoho důvodů, o pomoc neprosí

Na všem pracujete po svém, neradi někoho zapojujete do svých záležitostí. Máte svoji představu o řešení problému a nehodláte o ní diskutovat. Je to také důvod, proč o laskavost nikdy nežádáte. Pokud druzí požádají o pomoc vás, pomůžete jim, ale chcete, aby si vaši službu zapamatovali. V budoucnosti jim umíte svoji laskavost důrazně připomenout.

Blíženci – nedělá jim problém požádat o pomoc

Pokud potřebujete pomoc, neváháte o ni požádat. Nepředpokládáte, že by někdo mohl mít jakýkoliv důvod, aby vám nepomohl. Když přesto odmítne, nerozčilujete se, v klidu požádáte o laskavost někoho jiného. Druhým v nouzi pomáháte rádi a ochotně. Dáváte tak najevo, že jste jediní, kdo dotyčnému může poskytnout skutečně kvalifikované řešení jeho problému.

Rak – je nejlaskavější ze všech, ale také se nejvíce ostýchá o pomoc požádat

Jste znamením symbolizujícím matku zvěrokruhu, která v případě nouze ochotně všeho nechá a přispěchá s laskavou pomocí. Potřebujete se neustále ujišťovat, že jsou dokonale uspokojeny potřeby všech vašich blízkých, známých, kolegů i přátel. Vy sami ale o pomoc nežádáte, jako kdyby vaše potřeby byly na posledním místě. Když už poprosíte o nějakou laskavost, ještě se na všechny strany neustále omlouváte.

Lev – vám pomůže, ale přiměje vás, abyste si to zapamatovali

S pomocí druhým nešetříte, ale donutíte je, aby si vaší laskavosti náležitě vážili. Stejně jako Býci umíte druhým svoji službu v pravou chvíli připomenout. Vy sami o pomoc požádat dokážete. Víte, jak získat to, co chcete nebo potřebujete, ale tak trochu mimochodem. Pýcha a důstojnost vám nedovolí, abyste jednali napřímo. Zapředete hovor a ono to tak nějak vyplyne.

Panna – neumí požádat o pomoc, ale druhým prokazuje laskavosti k smrti ráda

Jste znamení služby, druhým prokazujete laskavosti se stejnou samozřejmostí, s jakou na obloze svítí slunce. Doopravdy chcete být nápomocní, vy sami však o pomoc žádáte velmi neradi. Mohlo by to vypadat, že na svoji práci a povinnosti nestačíte nebo že nejste tak dokonalí, jak vy sami si o sobě myslíte. A koneckonců stejně nikdo nic neudělá tak dobře jako vy.

Váhy – neumí druhé odmítnout, pomoc nabízejí okamžitě

Ostatní se na vás mohou vždy spolehnout, pomůžete jim rádi a ochotně. Jsou sice chvíle, kdy se vám moc nechce, ale nikdy to nedáte najevo. Případné konflikty a nedorozumění vám za to nestojí. Ne prostě neříkáte. Ostatně vy také na druhé příliš nenaléháte, trpělivě čekáte na ten nejvhodnější okamžik, kdybyste mohli druhé o pomoc poprosit.

Štír – není ten, kdo obvykle někoho prosí o pomoc

Nikdy nechcete patřit mezi ty, kterým druzí prokazují nějaké laskavosti a vy byste jim za to museli být vděční. O pomoc sice umíte požádat, ale s velkou nedůvěrou v to, že by někdo dokázal uspokojit vaše náročné představy. A tak si raději zaplatíte profesionála. Svoji pomoc nabízíte ochotně, a pokud si vyhodnotíte, že by to mohlo být pro vás nějak užitečné, v budoucnosti požádáte o protislužbu.

Střelec – nepatří mezi nejspolehlivější pomocníky zvěrokruhu, ostatně on také o laskavosti nežádá

Nejste nejspolehlivější znamení na světě. Když se vám chce, svoji pomoc nabídnete, ale nikdo se nemůže spolehnout, že ji i poskytnete. S laskavostmi spěchat rozhodně nebudete, může se totiž stát, že na ně v zápalu nových dobrodružství zapomenete. O pomoc se neprosíte, leda v případě, že už jste totálně zoufalí a nevíte si rady, a ještě se budete po celou dobu své prosby nervózně pochichtávat, aby se neřeklo.

Kozoroh – pomáhá, když je to pro něj výhodné, počítá s protislužbou

Pokud vás někdo požádá o laskavost, vyhovíte, ale jen v případě, když si vyhodnotíte, že je to pro vás nějak výhodné nebo přínosné. Máte svých starostí a záležitostí až nad hlavu a s těmi vám podle vás nikdo nepomůže. Faktem ale zůstává, že vaše pomoc je vždy účinná. Všichni by jen měli vědět, že počítáte s protislužbou.

Vodnář – pomůže, ale pomoci si nechá jen od vybraných

Pomáháte rádi, jste charitativní znamení. Pokud ale požádáte o laskavost druhé, moc dobře si vybíráte, koho svou prosbou oslovíte. Neradi ukazujete své emoce, a tak o pomoc žádáte jen vyvolené, před kterými nemusíte nic předstírat. Raději voláte odborníka a za prokázanou službu zaplatíte, než byste ukázali, že vůbec něco potřebujete.

Ryby – pomohou, kde mohou, ale také neustále o pomoc volají

Jako citlivé znamení druhým pomáháte zcela přirozeně, vždy a bez okolků. Jen občas máte tendenci se stylizovat do role mučedníků, ve které máte pocit, že vám ostatní nejsou za vaše laskavosti dostatečně vděční. O pomoc druhé žádáte spontánně a často. Někdy vaše prosby doprovázejí i potoky slz.

Mohlo by vás také zajímat:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.