Jak si říkáte o pomoc: Lev žádá protislužbu, Štíři se o nic neprosí a Ryby pláčou

Někteří umí požádat o pomoc přirozeně, jiní si o ni neřeknou, i kdyby měli padnout. Někteří si dokonce raději zaplatí odborníka, než by požádali o službu blízkého člověka. Někdo pomoc nabízí ochotně, jiný za ni vyžaduje protislužbu. Jaký typ jste vy? Patříte mezi ty, kteří bez problémů požádají o pomoc, anebo jste ten, kdo více pomáhá?

Podívejte se, jak zrozenci jednotlivých znamení zvěrokruhu reagují, když je někdo požádá o laskavost, a jak se chovají, když oni žádají o pomoc druhé.

Beran – málokdy o něco požádá, ale pomůže ochotně

Bez velkých okolků druhým pomůžete, ale dokážete žádost o pomoc i zcela přirozeně odmítnout. Patříte mezi ty, kteří umějí říkat ne. Ostatně vy se také o žádné laskavosti neprosíte. Nechcete, aby někdo věděl, že někoho nebo něco potřebujete. Chcete působit dojmem, že jste jednička, vítěz, který život zvládá nejlépe ze všech. O pomoc žádáte jen v nouzi nejvyšší.

Býk – prokazuje laskavosti jen z jednoho důvodů, o pomoc neprosí

Na všem pracujete po svém, neradi někoho zapojujete do svých záležitostí. Máte svoji představu o řešení problému a nehodláte o ní diskutovat. Je to také důvod, proč o laskavost nikdy nežádáte. Pokud druzí požádají o pomoc vás, pomůžete jim, ale chcete, aby si vaši službu zapamatovali. V budoucnosti jim umíte svoji laskavost důrazně připomenout.

Blíženci – nedělá jim problém požádat o pomoc

Pokud potřebujete pomoc, neváháte o ni požádat. Nepředpokládáte, že by někdo mohl mít jakýkoliv důvod, aby vám nepomohl. Když přesto odmítne, nerozčilujete se, v klidu požádáte o laskavost někoho jiného. Druhým v nouzi pomáháte rádi a ochotně. Dáváte tak najevo, že jste jediní, kdo dotyčnému může poskytnout skutečně kvalifikované řešení jeho problému.

Rak – je nejlaskavější ze všech, ale také se nejvíce ostýchá o pomoc požádat

Jste znamením symbolizujícím matku zvěrokruhu, která v případě nouze ochotně všeho nechá a přispěchá s laskavou pomocí. Potřebujete se neustále ujišťovat, že jsou dokonale uspokojeny potřeby všech vašich blízkých, známých, kolegů i přátel. Vy sami ale o pomoc nežádáte, jako kdyby vaše potřeby byly na posledním místě. Když už poprosíte o nějakou laskavost, ještě se na všechny strany neustále omlouváte.

Lev – vám pomůže, ale přiměje vás, abyste si to zapamatovali

S pomocí druhým nešetříte, ale donutíte je, aby si vaší laskavosti náležitě vážili. Stejně jako Býci umíte druhým svoji službu v pravou chvíli připomenout. Vy sami o pomoc požádat dokážete. Víte, jak získat to, co chcete nebo potřebujete, ale tak trochu mimochodem. Pýcha a důstojnost vám nedovolí, abyste jednali napřímo. Zapředete hovor a ono to tak nějak vyplyne.

Panna – neumí požádat o pomoc, ale druhým prokazuje laskavosti k smrti ráda

Jste znamení služby, druhým prokazujete laskavosti se stejnou samozřejmostí, s jakou na obloze svítí slunce. Doopravdy chcete být nápomocní, vy sami však o pomoc žádáte velmi neradi. Mohlo by to vypadat, že na svoji práci a povinnosti nestačíte nebo že nejste tak dokonalí, jak vy sami si o sobě myslíte. A koneckonců stejně nikdo nic neudělá tak dobře jako vy.

Váhy – neumí druhé odmítnout, pomoc nabízejí okamžitě

Ostatní se na vás mohou vždy spolehnout, pomůžete jim rádi a ochotně. Jsou sice chvíle, kdy se vám moc nechce, ale nikdy to nedáte najevo. Případné konflikty a nedorozumění vám za to nestojí. Ne prostě neříkáte. Ostatně vy také na druhé příliš nenaléháte, trpělivě čekáte na ten nejvhodnější okamžik, kdybyste mohli druhé o pomoc poprosit.

Štír – není ten, kdo obvykle někoho prosí o pomoc

Nikdy nechcete patřit mezi ty, kterým druzí prokazují nějaké laskavosti a vy byste jim za to museli být vděční. O pomoc sice umíte požádat, ale s velkou nedůvěrou v to, že by někdo dokázal uspokojit vaše náročné představy. A tak si raději zaplatíte profesionála. Svoji pomoc nabízíte ochotně, a pokud si vyhodnotíte, že by to mohlo být pro vás nějak užitečné, v budoucnosti požádáte o protislužbu.

Střelec – nepatří mezi nejspolehlivější pomocníky zvěrokruhu, ostatně on také o laskavosti nežádá

Nejste nejspolehlivější znamení na světě. Když se vám chce, svoji pomoc nabídnete, ale nikdo se nemůže spolehnout, že ji i poskytnete. S laskavostmi spěchat rozhodně nebudete, může se totiž stát, že na ně v zápalu nových dobrodružství zapomenete. O pomoc se neprosíte, leda v případě, že už jste totálně zoufalí a nevíte si rady, a ještě se budete po celou dobu své prosby nervózně pochichtávat, aby se neřeklo.

Kozoroh – pomáhá, když je to pro něj výhodné, počítá s protislužbou

Pokud vás někdo požádá o laskavost, vyhovíte, ale jen v případě, když si vyhodnotíte, že je to pro vás nějak výhodné nebo přínosné. Máte svých starostí a záležitostí až nad hlavu a s těmi vám podle vás nikdo nepomůže. Faktem ale zůstává, že vaše pomoc je vždy účinná. Všichni by jen měli vědět, že počítáte s protislužbou.

Vodnář – pomůže, ale pomoci si nechá jen od vybraných

Pomáháte rádi, jste charitativní znamení. Pokud ale požádáte o laskavost druhé, moc dobře si vybíráte, koho svou prosbou oslovíte. Neradi ukazujete své emoce, a tak o pomoc žádáte jen vyvolené, před kterými nemusíte nic předstírat. Raději voláte odborníka a za prokázanou službu zaplatíte, než byste ukázali, že vůbec něco potřebujete.

Ryby – pomohou, kde mohou, ale také neustále o pomoc volají

Jako citlivé znamení druhým pomáháte zcela přirozeně, vždy a bez okolků. Jen občas máte tendenci se stylizovat do role mučedníků, ve které máte pocit, že vám ostatní nejsou za vaše laskavosti dostatečně vděční. O pomoc druhé žádáte spontánně a často. Někdy vaše prosby doprovázejí i potoky slz.

Mohlo by vás také zajímat:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.