12 znamení zvěrokruhu a jejich nejotravnější vlastnosti: Arogance i perfekcionismus

Jednotlivá znamení zvěrokruhu mají i své stinné stránky. Každé z nich se vyznačuje určitou mírou věcí, které ostatním lezou na nervy. Podívejte se, čím jsou otravné Panny, Váhy, Ryby a další znamení.

Arogance, pomstychtivost, tvrdohlavost, ale i sebestřednost či perfekcionismus. Tyto a další vlastnosti patří mezi ty nejhorší neduhy jednotlivých znamení zvěrokruhu. Jak je na tom to vaše?

Beran

Berani bývají neskutečně soutěživí a musí být za každou cenu po jejich. Ostatní mohou štvát svou přemotivovanou povahou, se kterou chtějí být za každou cenu nejlepší. Nejvíce mohou narazit, pokud ostatním budou dávat najevo své přehnané sebevědomí, tím riskují, že si druzí lidé vedle nich začnou připadat jako méněcenní a nebudou s nimi chtít spolupracovat, ať už v práci či osobních vztazích.

Býk

Pokud jde o Býky, jejich nejotravnějším povahovým rysem je zcela jistě tvrdohlavost. V diskuzi moc prostoru druhým nedávají a ani po dlouhých hodinách konverzace nejsou ochotní ustoupit, byť jen o kousek. Jednání s nimi proto může být velice náročné. Milují plánování a vše by mělo být ideálně podle nich.

Blíženci

Blíženci patří mezi největší mluvky ze všech. Společenská konverzace jim nedělá žádný problém, ale občas nevědí, kdy přestat. Dokážou hovořit hodiny a hodiny. Málokdy poznají, kdy už je dobré mlčet. Svými opakujícími se historkami mohou začít ostatní štvát. Měli by se někdy zastavit a pustit ke slovu také ostatní.

Rak

Raci dokážou být přehnaně emotivní a často dojdou až k slzám. Neumí moc pracovat s kritikou a negativními věcmi, všechno si moc připouštějí. Hysterie u nich není vzácností. Měli by se naučit od věcí více oprostit a nebrat si vše tak osobně. „Uplakánky“ nemá nikdo rád.

Lev

Lvi jsou často sebestřední a milují obdiv. Ve větší skupině lidí na sebe strhávají všechnu pozornost. Ostatní je kvůli tomu moc nemusí, protože jim mohou připadat egoističtí. Často se také stává, že jim nepřiměřeně ujedou nervy, když jim něco nevychází podle jejich představ.

Panna

Panny ostatní nejvíce štvou, jak jsou přehnané puntičkářské. Jejich touha po perfekcionismu může ostatní velmi omezovat. Je těžké se jim zavděčit, protože chtějí mít vše do posledního detailu dokonalé. Často jsou také kritické vůči ostatním a mají na ně přehnané požadavky, jim samotným ale dělá problém uznat chybu.

Váhy

Největším neduhem Vah je nerozhodnost. Neustále nad něčím váhají a přemýšlejí, protože si chtějí vybrat tu nejlepší možnost. Co kdyby snad zvolily špatně? Díky tomu jsou často velmi závislé na názoru druhých a nedokážou se bez nich rozhodovat. Je jen otázkou času, kdy to ostatním začne lézt na nervy.

Štír

Štíři jsou velice manipulativní a často se snaží ostatní dotlačit k tomu, co chtějí oni. Pokud to dotyční prohlédnou, logicky je to pěkně naštve. Štíři jsou velice vášniví, ale vášeň a láska se u nich dokáže snadno proměnit v nenávist. Dokážou se mstít a hádky jim také nedělají problém. Když někoho nemají rádi, dají jim to zkrátka velice důrazně najevo.

Střelec

Střelci dokážou být velmi nepředvídatelní, v životě potřebují neustálou akci a závazkům příliš neholdují. Díky své akční povaze mohou mít problém s navazováním bližších kontaktů s lidmi. Nikdo však nestojí o povrchní vztahy a věčnou přelétavost.

Kozoroh

Arogance je jednou z nejhorších vlastností lidí, kteří se narodili ve znamení Kozoroha. Ti myslí často pouze na sebe a projevují neochotu přijmout názory druhých lidí. Své chyby neuznávají. To pochopitelně vytáčí jejich okolí do nepříčetnosti. Častokrát jsou i workoholiky. Neustále pracují a s lidmi ve svém okolí občas mluví, jako kdyby byli jejich šéfy. Moc rádi zapomínají, že už dávno nejsou v práci.

Vodnář

Vodnáři mohou být chladní, vůči ostatním neprojevují dostatek empatie a emocí. Právě tohle může ostatním na nich nejvíce vadit. I v lásce si umí neustále držet určitý odstup, a to i v případě, že mají někoho upřímně rádi.

Ryby

Ryby jsou zmatkáři. Jejich kroky často nemají hlavu ani patu. Jsou chaotické a dělá jim problém pořádek. Ostatní mohou štvát zejména svou nespolehlivostí a přecitlivělostí. Jejich reálný svět připomíná jeden velký chaos, ve kterém se rády pohybují s hlavou v oblacích.

Mohlo by vás také zajímat:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.