Celebrity

18. září 2022 07:30

Anna Fedorov

Jakub Kohák o své profesi: Na reklamách člověk zbohatne. Kdo ho přivedl k filmu?

POVÍDEJ (36)

Jakub Kohák (47) chtěl být v dětství profesionálním basketbalistou. To mu ale nakonec nevyšlo. Aktuálně se tak živí jako úspěšný režisér a herec. K filmu ho přitom přivedl jeden z jeho nejbližších lidí. V pořadu Povídej na CNN Prima NEWS se mimo jiné rozpovídal o tom, nakolik je jeho profese výdělečná.

„Sport jsem měl rád. Přišlo mi to mužné a drsné. Hrál jsem i fotbal, který mi docela šel, ale máma mi ho zakázala. Do jisté míry měla pravdu. Říkala, že je to drsný sport, že tě někdo může schválně nakopnout nebo zfaulovat. Zažil jsem to a nebylo to úplně pro mě,“ přiznal Kohák.

Více ho proto lákal basketbal. „Přišel mi takový šlechtický. Jako dítě jsem ale bohužel neměl dravost. Ta přišla až poté, co jsem ho přestal hrát,“ doplnil herec s tím, že nakonec skončil u filmu. Režíroval například reklamy pro Kofolu, Pepsi či Vodafone. „Na natáčení reklam člověk zbohatne. Je to dobře honorovaná práce. Bohatý jako hokejista v NHL ale rozhodně nejsem,“ přiznal v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS Kohák. Je známý také jako herec. Objevil se například ve snímku Špindl 2, Teorie tygra nebo Instalatér z Tuchlovic.

K filmu ho nenápadně nasměroval tatínek

K natáčení ho přitom přivedl jeho tatínek. „Celý život pracoval v televizi. Upínal se k tomu, že je to hezký život a hezká cesta, takže mě nenápadným způsobem směroval k filmovému studiu. Díky němu jsem se začal zajímat o natáčení a FAMU,“ vzpomínal Kohák. Na Filmové a televizní fakultě Akademie múzických umění v Praze nakonec vystudoval produkci.

Kohák se kromě režie a herectví věnuje také moderování. Někteří ho označují i za baviče. Tím ale prý rozhodně není. „Žádný bavič nejsem,“ řekl Kohák a zároveň prozradil, jak se dostal k moderování. K tomu ho totiž přivedla dost neobvyklá věc. „Zadrhával jsem se. Jako malý jsem s tím neuměl pracovat a občas mě zamrzelo, když se mi někdo posmíval,“ svěřil se moderátorce Radce Červinkové.

Časem se ale s touto vadou řeči naučil pracovat. „Začal jsem hrát a moderovat a stal se ze mě koktající moderátor. Svůj neduh jsem překonal a udělal ze zadrhávání výhodu. Díky tomu jsem ukázal lidem, že i když se zdá, že to nejde, jde to. Mám radost z toho, že zadrhávám. Je to sexy,“ uzavřel herec.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.