Celebrity

19. července 2022 11:15

Josef Šťastna

Prachař a Čermák se rvali před kamerou: Jakub řekl, co si o kolegovi myslí

Pod názvem Hádkovi: Scéna v peří

Herečka Sandra Nováková (40) a její partner Vojtěch Moravec (35) stojí za komedií Hádkovi, která momentálně patří k hitům v tuzemských kinosálech. Ve filmu hrají dva rozhádané bratry Hynek Čermák (49) a Jakub Prachař (38). Oba popsali, jak se točila bitka, jež proběhla v peří.

Komedie režiséra Vojtěcha Moravce vypráví o rodině, která se pořád hádá. Ať dělají Hádkovi, co mohou, nikdy se na ničem neshodnou a každý z nich si nakonec myslí to svoje. Když už by se zdálo, že se situace může uklidnit, objeví se šance na dědictví po dědovi. Tato skutečnost vyvolá další vlnu hádek a nenávisti.

Rozhádané bratry ve filmu ztvárnili Jakub Prachař a Hynek Čermák. Oba se shodli, že v reálném životě hádky nesnášejí. Před kamerou si ale vzájemné provokace užívali. Vrcholem pak byla scéna, v níž hádky přerostou ve fyzický útok a oba bratři se porvou. K bitce dojde v peří, což bylo pro filmaře hodně náročné.

Jakub FTV Prima popsal, že Hynek má velkou sílu a že si při bitce lehce narazil záda. „Sice jsem si trochu odrazil páteř, ale co bych pro natáčení neudělal,“ zavzpomínal Jakub Prachař na scénu, v níž po sobě oba bratři házejí polštáře. „Hynek je profesionál, pokud by se s ním chtěl někdo poprat třeba v hospodě, můžu jen doporučit,“ dodal Prachař s nadhledem. „Kuba je těžký,“ sdělil stručně Hynek Čermák, když pro Prima Ženy vzpomínal na scénu, v níž musel Jakuba přehodit přes rameno.

O čem je komedie Hádkovi?

Komedie režiséra Vojtěcha Moravce vypráví o rodině, která se pořád hádá. Ať dělají Hádkovi, co mohou, nikdy se na ničem neshodnou a každý z nich si nakonec myslí to svoje. Ve vzduchu teď navíc visí rozepře o dědictví po dědovi a o jeho posledním přání vyjet se všemi k moři... Když se sejde rodina, je to prostě vždycky radost. Dva bratři se svými ženami se potkávají v bytě svého dědy, který je v nemocnici a už to s ním vůbec nevypadá dobře.

Bráchové jsou každý úplně jiný, mají se ale svým způsobem rádi. Zato jejich manželky se nemohou vystát a vzájemné pomlouvání je pro ně nezbytnou součástí života. Společně se musí domluvit na dědictví po dědečkovi, ale na schůzku dorazí i táta obou bratrů s důležitou novinkou. Dědeček se cítí dobře a chce s nimi se všemi jet k moři, aby ho jednou v životě viděl. Mají se tedy o čem bavit, ale naráží na jeden neřešitelný problém. Nikdy se neshodnou a pokaždé skončí tím, že se pohádají. Jmenují se Hádkovi.

Scénář k filmu napsali společně životní partneři Sandra Nováková a Vojtěch Moravec, tvůrci úspěšné komedie Matky, kterou vidělo v kinech téměř tři sta tisíc diváků. Zatímco impulzem k Matkám byly zkušenosti z mateřství, podnětem pro Hádkovy bylo jejich vlastní dohadování.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.