Celebrity

19. července 2022 11:15

Josef Šťastna

Prachař a Čermák se rvali před kamerou: Jakub řekl, co si o kolegovi myslí

Pod názvem Hádkovi: Scéna v peří

Herečka Sandra Nováková (40) a její partner Vojtěch Moravec (35) stojí za komedií Hádkovi, která momentálně patří k hitům v tuzemských kinosálech. Ve filmu hrají dva rozhádané bratry Hynek Čermák (49) a Jakub Prachař (38). Oba popsali, jak se točila bitka, jež proběhla v peří.

Komedie režiséra Vojtěcha Moravce vypráví o rodině, která se pořád hádá. Ať dělají Hádkovi, co mohou, nikdy se na ničem neshodnou a každý z nich si nakonec myslí to svoje. Když už by se zdálo, že se situace může uklidnit, objeví se šance na dědictví po dědovi. Tato skutečnost vyvolá další vlnu hádek a nenávisti.

Rozhádané bratry ve filmu ztvárnili Jakub Prachař a Hynek Čermák. Oba se shodli, že v reálném životě hádky nesnášejí. Před kamerou si ale vzájemné provokace užívali. Vrcholem pak byla scéna, v níž hádky přerostou ve fyzický útok a oba bratři se porvou. K bitce dojde v peří, což bylo pro filmaře hodně náročné.

Jakub FTV Prima popsal, že Hynek má velkou sílu a že si při bitce lehce narazil záda. „Sice jsem si trochu odrazil páteř, ale co bych pro natáčení neudělal,“ zavzpomínal Jakub Prachař na scénu, v níž po sobě oba bratři házejí polštáře. „Hynek je profesionál, pokud by se s ním chtěl někdo poprat třeba v hospodě, můžu jen doporučit,“ dodal Prachař s nadhledem. „Kuba je těžký,“ sdělil stručně Hynek Čermák, když pro Prima Ženy vzpomínal na scénu, v níž musel Jakuba přehodit přes rameno.

O čem je komedie Hádkovi?

Komedie režiséra Vojtěcha Moravce vypráví o rodině, která se pořád hádá. Ať dělají Hádkovi, co mohou, nikdy se na ničem neshodnou a každý z nich si nakonec myslí to svoje. Ve vzduchu teď navíc visí rozepře o dědictví po dědovi a o jeho posledním přání vyjet se všemi k moři... Když se sejde rodina, je to prostě vždycky radost. Dva bratři se svými ženami se potkávají v bytě svého dědy, který je v nemocnici a už to s ním vůbec nevypadá dobře.

Bráchové jsou každý úplně jiný, mají se ale svým způsobem rádi. Zato jejich manželky se nemohou vystát a vzájemné pomlouvání je pro ně nezbytnou součástí života. Společně se musí domluvit na dědictví po dědečkovi, ale na schůzku dorazí i táta obou bratrů s důležitou novinkou. Dědeček se cítí dobře a chce s nimi se všemi jet k moři, aby ho jednou v životě viděl. Mají se tedy o čem bavit, ale naráží na jeden neřešitelný problém. Nikdy se neshodnou a pokaždé skončí tím, že se pohádají. Jmenují se Hádkovi.

Scénář k filmu napsali společně životní partneři Sandra Nováková a Vojtěch Moravec, tvůrci úspěšné komedie Matky, kterou vidělo v kinech téměř tři sta tisíc diváků. Zatímco impulzem k Matkám byly zkušenosti z mateřství, podnětem pro Hádkovy bylo jejich vlastní dohadování.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.