Jakub Štáfek zavzpomínal na dětství. Nebyl jsem vyloženě grázl, říká

Jakub Štáfek v Show Jana Krause

Herec Jakub Štáfek je dvojnásobný tatínek. Domácnost se třemi ženami si užívá. Jak vzpomíná na své dětství a co prozradil o své práci?

Jakub Štáfek je herec, scenárista a mimo jiné se věnuje také smíšeným bojovým uměním. „Pojďte do mě, neprodlužujte to,“ prohlásil Jakub na úvod v pořadu Show Jana Krause, kde je hostem už potřetí a sám se divil, že je tady tak často. „Asi došli zajímaví lidi,“ podotkl si se smíchem sympatický mladý herec a pochlubil se tím, že se mu od poslední návštěvy narodila druhá dcera. „Mám tříletou a teď půlroční dceru,“ řekl pyšně.

Za to, že má dcery, je moc rád. „Já bych ten testosteron nechtěl. Já bych si s tím nevěděl rady, popravdě řečeno. Když to vidím u kamarádů, ty kluky… Ze začátku samozřejmě v rámci ega chce mít člověk toho svého následníka trůnu,“ popsal svůj pohled herec. Mezi Jakubovy nejznámější filmové role patří postava fotbalisty Laviho z filmu Vyšehrad Fylm z roku 2022.

Mohlo by vás zajímat: Jakub Štáfek původně neměl být hercem a režisérem. Lehké drogy ale vše změnily

A tak když na ni přišla řeč, vysvětlil, že fotbalové prostředí mu není cizí. „Znám se s dost lidmi z fotbalového prostředí, ať už s hráči nebo s funkcionáři, takže nějaký přehled mám,“ uvedl Štáfek. Nyní však přichází do kin nový, slovensko-český film Válka policajtů, ve kterém můžeme Jakuba vidět v roli mafiána. „Hraju tam takového mafiána, co se rád pere, podle mě hrál i v dětství fotbal,“ dodal jízlivě v narážce na roli Laviho. „A celé se to odehrává na pozadí Košic a Prešova. A je zajímavé, že tam mluvím východniarsky,“ vyzdvihl svůj nový snímek umělec.

Na škole chtěl být středem pozornosti

S moderátorem se pak shodl, že mafiánské praktiky, které ukazuje tento filmový thriller odehrávající se začátkem 90. let v divoké atmosféře východoslovenského podsvětí, jsou úplně jiné, než jak je známe od nás. „Měli to daleko ostřejší, než jsme to měli my. Řežou se tam hlavy na náměstí a tak,“ nešetřil krutě detailním popisem Jakub. Natáčení na Slovensku se mu ale líbilo. „Člověk má, především na tom východě, pocit, že je v takové exotické zemi,“ svěřil se se svými pocity Štáfek v premiérovém dílu pořadu Show Jana Krause, který můžete sledovat už ve středu 21. února ve 21:40 na Primě.

Čtěte také: Jakub Štáfek jako překvapení pro svou ex. O setkání před kamerou nevěděl on ani Timková

Nyní ho prý čeká chvíli volno a v létě by se rád pustil do natáčení pokračování Vyšehradu. „Je to proto, že musíme Vyšehrad zachytit ještě v té nejlepší formě, protože samozřejmě všichni stárneme,“ vysvětlil představitel filmového Laviho. „A taky nechci být s tím blonďatým raketovým inženýrem spojovaný ještě dalších deset let,“ dodal.

Janu Krausovi na Jakubovi imponuje do značné míry to, že je podobně jako on herec-neherec, člověk z ulice. „Utvářela mě ulice,“ souhlasil Jakub. „Což se projevovalo tak, že jsem neměl vůbec žádný respekt k autoritám a šel jsem vždycky tak trochu hlavou proti zdi,“ popsal rodák z Prahy sám sebe. „Já jsem se neučil špatně, ale chování bylo problém. Ne že bych byl vyloženě grázl nebo že bych někomu ubližoval, někoho šikanoval, ale tenkrát se tomu říkalo, to vaše dítě je hyperaktivní a ADHD, on nevydrží sedět na židli za lavicí, je nepozorný… já jsem chtěl být středem pozornosti a dělal jsem vylomeniny, ale nikdy to nebylo vyloženě záškodnické,“ zavzpomínal na své mládí Štáfek.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.