Celebrity

24. října 2024 13:10

Zuzana Schneidewind

Jan Nedbal v roli detektiva Hrdiny připomíná divákům mladého Belmonda

Lucie si dobírá Hrdinu za jeho netradiční postupy – Hrdina (2)

Není to poprvé, co je Jan Nedbal připodobňován k některému ze slavnějších zahraničních kolegů. Už si vyslechl o podobě s Paulem Newmanem, po uvedení televizní detektivní novinky je přirovnáván k Belmondovi zamlada nebo k Alainu Delonovi. Posuďte sami. Souhlasíte?

Herec Jan Nedbal je před kamerou v první řadě tím, čím mu předepíší být scenáristé. K hereckým legendám je tak jistě přirovnáván nejen svým netuctovým výrazem, ale i osobitými hereckými kvalitami.

Již při představení nového seriálu Hrdina médiím opakovaně zaznělo, že hlavní devízou novinky od tvůrců úspěšného Poldy je herecké obsazení, a to především hlavní role. Postavu policisty Adama Hrdiny ztvárnil Jan Nedbal.

„Já si myslím, že se diváci mohou těšit zejména na Honzu Nedbala, a je v roli vyšetřovatele nesmírně charismatický. Zatím každý, kdo viděl první díl, tak říká, že mu Honza hrozně připomíná Belmonda za mlada... já si to myslím skoro taky,“ uvedla pro Prima Ženy krátce před televizní premiérou Hrdiny Lenka Hornová, ředitelka obsahu skupiny Prima.

Právě ona před lety stála i u zrodu seriálu Sestřičky, kam spolu s ostatními tvůrci tehdy ještě méně známého herce obsadili do role zdravotního bratra. Dá se říci, že Jan Nedbal se tak zařadil k dalším hercům, které Prima zviditelnila. „Ráda si to myslím, ale reálně pro náš český trh, Honza předtím byl dlouho v zahraničí, účinkoval i v zahraničních divadlech. A já si myslím, že pro náš televizní a pak vlastně i filmový trh jsme Honzu objevili,“ potvrzuje Hornová s tím, že pro obsazení do Sestřiček měl Nedbal ty nejlepší předpoklady. Nejen herecké. „Nám se totiž hrozně líbilo, že měl hrát zdravotního bratra a on to vystudoval i ve skutečnosti, takže to bylo úplně dokonalé propojení,“ dodává s úsměvem Lenka Hornová.

Nové přezdívce „český Belmondo“, kterou přebral po kolegovi Martinu Krausovi, se Jan Nedbal nebrání a spíše ji hodnotí s úsměvem. „Adam je mladý detektiv velmi svérázného typu, až takového belmondovského, pokud se někdo neurazí. Seriál je protkaný velmi zajímavými zápletkami a poněkud sarkastickým humorem. Neděje se pokaždé, že scénář zhltnu najednou, a tady tomu tak bylo,“ přiblížil Jan Nedbal svoji postavu v seriálu Hrdina, který můžete sledovat každou středu ve 20:15 na Primě nebo v předstihu na prima+.

Přečtěte si také: Belmondo a jeho děti. Nejstarší dcera tragicky zahynula, nejmladší vyhrožovali smrtí

Stejně jako se mu líbil scénář k seriálu, pochvaluje si i spolupráci s herečkou Kristýnou Bokovou. „Mojí drahou kolegyní, se kterou jsem nejčastěji na place a nemůžu být šťastnější, že to je právě ona, je Kristýna Boková. Je skvělá, nejlepší a zbožňuji ji. Doufám, že to bude vidět i na obrazovce, že se to tam všechno prolne,“ přeje si Nedbal.

Také vám herec Jan Nedbal připomíná mladého Jeana-Paula Belmonda?

První reakce televizních diváků na seriál Hrdina naznačují, že se sympatickému herci přání začínají plnit. „Konečně kriminálka, která se od jiných liší. Výborný Jan Nedbal. Ten se na tu roli strašně moc hodí a je radost vidět opět v televizi Ondřeje Malého. Už se těším na příští středu,“ okomentoval například premiéru Hrdiny divák s podpisem Johnny Poláček. Diskuzím na sociálních sítích zatím dominují komentáře ve stylu „super“, „Jan Nedbal je skvělý“ či „Polda byl lepší“, mnozí totiž Hrdinu Jana Nedbala porovnávají s Davidem Matáskem coby Poldou.

Na začátku jeho kariéry v Česku si diváci Jana Nedbala zamilovali jako zdravotního bratra v seriálu Sestřičky. Pamatujete si Jana ještě v roli sympatického vnuka?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 10. 2024

Intenzivní, živé sny podněcují vaše duševní procesy. Mohli byste se probudit a přemýšlet, proč se vám zdálo to, co se vám zdálo, a jak to souvisí s tím, co se děje ve vašem životě. Nápomocné vám mohou být knihy o snech. Co pro vás symboly znamenají? Symboly, nebo dokonce samotný příběh, by mohly uvést do pohybu mentální řetězec událostí, jehož výsledkem bude nějaký nový projekt. Využijte toho.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.