Celebrity

23. listopadu 2022 09:30

Vanesa Havlíková

Jana Plodková překvapila svým aktivismem. Píše na ministerstva a doufá v lepší zítřky

7 pádů Honzy Dědka (45) - Jana Plodková

Jana Plodková (41) je známá a velmi obsazovaná česká herečka. Během oblíbené talkshow promluvila o sklonech ke kverulantství. Prozradila také, proč psala do Bruselu i na různá ministerstva v Česku i v zahraničí.

Herečku Janu Plodkovou můžete aktuálně vídat na televizních obrazovkách v českém kriminálním seriálu Černé vdovy, kde si společně s Jitkou Čvančarovou (44) a Luciou Siposovou (42) zahrály hlavní role.

Jana Plodková prosila o ignorování bývalého premiéra

Jana Plodková v divácky oblíbeném pořadu 7 pádů Honzy Dědka prozradila, že se ráda realizuje v psaném projevu. Do delších útvarů se zatím nehrne, svůj literární i společensko-odpovědní přetlak promítá do psaní dopisů vládním organizacím. „Naposledy jsem psala do Norska, velice se mě dotklo, jak uspali mrože Freyu. Obeslala jsem veškerá možná ministerstva, kterých by se to mohlo týkat. Nejvíce se to týkalo Ministerstva průmyslu a rybářství. Tak ti mi samozřejmě neodepsali. Odepsaly mi různé organizace, že se s tím nedá nic dělat, bohužel ani do budoucna,“ prozradila Honzovi Dědkovi, s tím, že další z jejích dopisů letěl do Bruselu.

„Psala jsem i do Evropské unie něco kvůli Babišovi. Už teda nevím, co přesně, je to už dávno. Bylo to ale něco ve smyslu, aby ho ignorovali. To bylo, když zrovna nastoupil do funkce. Přišlo mi tehdy strašné, že člověk se soudem na krku a s Čapím hnízdem může… Chtěla jsem, aby mu dali najevo, že to není v pořádku, chtěla jsem jim to říct,“ popsala další případ svého aktivismu.

Ministerstva obepisuje vcelku pravidelně

Jana se orientuje ale také místně. „Psala jsem na Ministerstvo životního prostředí kvůli Bečvě. Ten přetlak nemůže zůstat jen u nás doma. Nerada si to nechávám doma, tak to pošlu a třeba se může stát, že se hýbnou ledy. Ani nečekám, že odepíšou. Vždy mě naopak překvapí, když dostanu nějakou odpověď,“ dodala Plodková.

Herečka nebyla jediným hostem talkshow, který adresuje své stížnosti na nejvyšší místa. „Já jsem psala zase Miloši Zemanovi, protože jsem nesouhlasila s převozem dobytka z České republiky na jatka někam do Turecka. Ničilo mě to. Dostala jsem odpověď, že se na to podívají a budou se tím zabývat. Myslím si, že to bylo placebo. Ale člověku se uleví,“ podpořila kolegyni zpěvačka Lucie Vondráčková.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.