Celebrity

7. února 2023 16:10

David Laštovka

Jana Preissová muži odpustila nevěru i nemanželské dítě. Stále je v nás láska, tvrdí

Jana Preissová slaví 76. narozeniny. Soukromí herečky, kterou nejvíce proslavily filmy Jak utrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny, by vydalo na román. S manželem Viktorem Preissem si vytrpěla své.

Životní láskou Jany Preissové je herec Viktor Preiss. Seznámili se ještě v dobách studiích na DAMU. Preiss chodil o ročník výš. Brali se, když Viktor dokončil DAMU a Jana byla ve čtvrtém ročníku. O sňatku ovšem téměř nikomu neřekli. Svatbu měli na Novoměstské radnici pouze se dvěma svědky. Nikdo jiný přítomný nebyl. Zkrátka klasická studentská veselka.

Mohlo by vás zajímat: Konvalinková, Preiss i David skončili kdysi v dětském domově

Začátky jejich soužití ovšem byly krušné. Začínali s pár korunami, dvěma hrnky a talíři. Den co den vařili špagety, které servírovali do krabic od filmů. I tak byli šťastní a spokojení. V roce 1973 se jim narodil syn Martin a o čtyři roky později Jan.

Kvůli rodičům prožívala trauma

V 80. letech se však Preiss zamiloval do jiné ženy, s níž dokonce zplodil dceru. Chvíli to táhl na obě strany a přemýšlel, jak dál: Zda opustit svou rodinu a začít novou životní kapitolu, anebo románek utnout. Nakonec se rozhodl pro druhou variantu a Janě vše přiznal. Byl to pro ni obrovský šok, nakonec mu ale dokázala odpustit. Měla k tomu své důvody.

Nechtěla, aby jejich dva synové prožili, to, co kdysi ona. Když jí totiž bylo osmnáct, její rodiče se za bouřlivých okolností rozvedli a ona tím byla poznamenaná na celý život. „Pro mě byl jejich rozchod velké trauma. Dodnes si myslím, že se nespokojenost a krize v manželství dají řešit i jinak než rozchodem,“ svěřila se Preissová v rozhovoru pro Zlínský deník.

Děda byl alkoholik a rváč

Matka si k jejímu otci vytvořila nenávist a totéž vyžadovala od ní. Zakazovala jí za ním chodit, vyhrožovala, že pokud se s ním bude vídat, bude to její smrt. Jana přitom svého tatínka zbožňovala. V konfliktních situacích utíkala za babičkou, u které vždycky našla pochopení. „Nikdy jsem jí nic nemusela říkat a vysvětlovat. Jenom mě pohladila po vlasech. Byla tak tichounká, pokorná, smířlivá, sama semletá životem. Děda byl alkoholik, velký divoch a rváč. Moje máma z něj samozřejmě v sobě něco měla,“ uvedla herečka.

Čtěte také: Bouřlivý vztah Kolářové a Ornesta. Nejdřív se podváděli, pak bez sebe nemohli žít

Rozhodnutí vzít manžela na milost a odpustit mu se ukázalo jako správné. Od té doby už žádný další konflikt řešit nemuseli a jejich láska začala postupně zase vzkvétat. Jeden bez druhého si život už ani nedokážou představit. „Pokud lidi opravdu chtějí, tak jejich vztah vydrží a zvládnou všechny překážky. Musí je to ovšem bavit, jinak nic nepomůže. Ten kluk, kterého jsem kdysi potkala ve škole, se přece nemohl nikam ztratit. A ve mně je pořád ta holka. Stále je v nás láska a doufám, že bude až do smrti,“ nastínila recept na šťastné manželství Preissová.

Jana Preissová se v roce 2019 po letech vrátila před kamery a střihla si roli v české komedii Ženská na vrcholu:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.