Celebrity

21. listopadu 2023 13:05

David Laštovka

Jiří Datel Novotný z Návštěvníků zemřel nečekaně a záhadně. Před smrtí se rozvedl

Životní láskou Jiřího Datla Novotného byla vdova po bratrovi herce Oldřicha Víznera, grafička Johana Víznerová. Krátce před jeho smrtí se však nečekaně rozvedli. Jaké bylo soukromí hvězdy seriálu Návštěvníci?

Herec Jiří Datel Novotný si za manželku vzal Johanu Víznerovou, vdovu bratra herce Oldřicha Víznera. Jejich manželství ovšem nevydrželo. Těsně před smrtí hvězdy z Návštěvníků se rozvedli. „V poslední době se všichni nějak uzavřeli do sebe. Jak Jiří, tak Johanka mi nezvedali telefon. Věděla jsem, že Jirka prodělal mrtvici, mluvit o tom ale zřejmě nechtěl,“ svěřila se po jeho smrti deníku Blesk herečka Jana Šulcová, bývalá manželka Oldřicha Víznera.

Jana Šulcová zemřela 28. července 2023. Jak na ni vzpomínají kolegové?

Jiří Datel Novotný zemřel nečekaně v roce 2017 ve věku 73 let. Zpráva o jeho úmrtí se dostala na veřejnost až po dvou dnech. Zveřejnil ji principál divadla Semafor Jiří Suchý. Přesná příčina hercovy smrti dodnes není jasná. Měl nemocné srdce, ale pravidelně chodil k lékaři a o své zdraví velmi pečoval. Byl však velmi uzavřený a o svém soukromí nikdy příliš nemluvil.

V seriálu Návštěvníci nahradil Jaromíra Hanzlíka

Novotného nejvíce proslavili Návštěvníci, v němž ztvárnil postavu doktora Jacquese Michella. Od premiéry slavného seriálu v roce 2023 uplynulo 40 let. K roli se dostal náhodou, původně ji měl ztvárnit Jaromír Hanzlík. Poté, co vyšlo najevo, že randí s Janou Brejchovou, kterou přebral Vlastimilu Brodskému, rozhodli se tvůrci pro změnu. Pro Brodského totiž měli připravenou postavu Velkého učitele alias dědy Drchlíka a nechtěli riskovat, že by se sokové v lásce potkávali na place. Obávali se, že by to mohlo negativně ovlivnit atmosféru na natáčení.

Mohlo by vás zajímat: Co dohnalo Vlastimila Brodského k sebevraždě? Vše měl promyšlené

„Na seriál vzpomínám velmi rád. Byla to radost a jsem šťastný, že jsem u toho mohl být. Sešli se tam báječní lidé, nejen skvělí herečtí kolegové, ale i ti za kamerou. Dva roky pracovat s panem Bláhou, panem Brodským a řadou dalších bylo něco úžasného,“ vzpomínal Novotný v televizním dokumentu o slavném natáčení.

A jedna zajímavost na závěr. Prostřední jméno Datel, které měl i v občanském průkazu, si rozhodl dát kvůli tomu, že v českém uměleckém prostředí už působilo několik osobností se stejným jménem.

Sdílejte článek
Štítky rozvod výročí smrt manželství herec Jiří Datel Novotný seriál Návštěvníci

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 22. 5. 2024

Kdyby byl každý den jako dnes, život by byl ráj, Berani. Je to pro vás potenciálně nádherné období. Možná najdete odpovědi na problémy, které vás trápí už několik týdnů. Při všech rozhovorech mějte uši otevřené. Mohli byste narazit na dílo, na které jste dlouho čekali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.