Celebrity

24. října 2023 05:45

David Laštovka

Jiří Schmitzer má půvabnou ženu i dceru, syn studoval na kněze. Sovák vnoučata nikdy neviděl

Herec a písničkář Jiří Schmitzer si své soukromí pečlivě střeží. Láska mu vyšla až na druhý pokus. Jak vypadá a co dělá jeho manželka? Kolik má dětí a čemu se věnují?

V prvním manželství, které skončilo rozvodem, se Jiřímu Schmitzerovi narodila dcera. Ta žije dlouhodobě v Rakousku a herce už udělala několikanásobným dědečkem. Životní láskou se pro Jiřího stala až jeho druhá žena Irena, která pracuje jako daňová poradkyně. V manželství se jim narodily dvě děti, syn Jiří a dcera Kristýna.

Na oba potomky může být Schmitzer velmi pyšný. Kristýna mu dělá manažerku a zastupuje mimo jiné i herečku a moderátorku Miluši Bittnerovou. Kromě toho pořádá festival a věnuje se daňovému poradenství. Syn Jiří má bakalářský titul z teologie na Husitské fakultě a pracuje jako sociální pracovník.

Čtěte také: Miluše Bittnerová o těhotenství po čtyřicítce. Na chvíli skončila na vozíku

Právě svého syna před devíti lety herec pověřil, aby za něj přebral Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli. Novinářům tehdy sympatický Schmitzer junior prozradil, že jeho otec se nemohl dostavit kvůli vyprodanému divadelnímu představení. V rozhovoru pro Revue se pak svěřil, že dospívání v rodině osobitého otce nebylo vždycky snadné. „Někdy je s ním těžké vyjít,“ přiznal Schmitzer mladší.

Sovák Schmitzera vydědil, nikdy neviděl ani jeho děti

Rozhodně však nehrozí, že by je potkalo to, co Schmitzera se svým otcem, slavným hercem Jiřím Sovákem. Poté, co prvně jmenovaný usedl za volant opilý a srazil chodce, který zemřel, za což byl odsouzen ke třem letům vězení, se ho Sovák zřekl, vydědil ho a až do konce života už s ním nepromluvil. „Že jsi porazil člověka, to se bohužel může stát. Žes byl ale ožralý jako dobytek, to se nepromíjí,“ měla být poslední slova, která Sovák řekl synovi do očí.

Mohlo by vás zajímat: Evžen Huml v podání Jiřího Sováka by se divil. Slavná chalupa prošla velkou proměnou

Od té chvíle už se nikdy neviděli. Sovák tak nepřišel do kontaktu ani se svými vnoučaty. Schmitzer, který si odseděl polovinu trestu a byl propuštěn za dobré chování, dokonce nebyl ani na otcově pohřbu. „Jejich pohled na život a posuzování hodnot se natolik vzdálily, že už se nedaly přemostit. Chyba byla asi na obou stranách,“ přiblížila deníku Blesk Anna Sováková, poslední žena zesnulého herce.

Jiří Sovák měl velmi dobré vztahy také s Jiřinou Bohdalovou, která přednedávnem oznámila konec v divadle:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.