Celebrity

18. února 2024 06:45

Tomáš Durčák

John Travolta zůstal na výchovu dětí sám. Rakovina mu vzala dvě ženy, epilepsie syna

Jeho tanec s Umou Thurman nebo zmatená nerozhodnost v jejím domě z filmu Pulp Fiction Quentina Tarantina jsou dodnes legendárními scénami. John Travolta však v sedmdesáti řeší jiné, vážnější věci. Zejména to, že v posledních letech ztratil hned dvě důležité ženy svého života. Snaží se proto dávat maximum času svým dvěma potomkům.

John Travolta se při ohlédnutí za svou hereckou kariérou může bez ostychu dmout pýchou. Filmy jako Pomáda, Tváří v tvář, Okrsek 49 či zmíněné Pulp Fiction jej nesmazatelně zapsaly mezi velikány Hollywoodu. Jeho osobní život však lemují smutné tragédie, které mu opakovaně ze světa vzaly ty, jež miloval.

Prokletá rakovina a tragická smrt syna

Krutost osudu si John vyzkoušel už v začátcích své herecké kariéry. Při natáčení filmu The Boy in the Plastic Bubble (1976) se seznámil s herečkou Dianou Hyland. Jejich vztah trval do 27. března 1977, kdy jeho partnerka prohrála boj s rakovinou prsu. Po několika dalších kratších vztazích a románcích potkal v roce 1988 další svou kolegyni Kelly Preston, opět na place, tentokrát při natáčení filmu The Experts.

Mezi oběma přeskočila jiskra a v roce 1991 si v romantické Paříži řekli ano. Manželům se postupně narodily tři děti, syn Jett (1992–2009), dcera Ella Bleu (nar. 2000) a nejmladší syn Benjamin (nar. 2010). 2. ledna 2009 však Travolta prožil jeden z nejhorších dnů života. Na rodinné vánoční dovolené na Bahamách dostal jeho šestnáctiletý syn Jett epileptický záchvat, udeřil se v koupelně do hlavy a svým zraněním podlehl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Myslel jsem, že zahynu při pádu letadla, přiznal John Travolta

Život herci zachránila scientologie, pak opět udeřila rakovina

Herec se po rodinné tragédii na nějakou dobu stáhl do soukromí. Posléze popsal, že mu s manželkou v tomto období nesmírně pomohla scientologická církev, jejímž členem je od roku 1975. „Pravdou je, že jsem netušil, jestli to zvládnu. Život pro mě ztratil smysl. Navždy proto budu vděčný scientologii za podporu, kterou mi den co den dva roky dávala. A tím myslím od pondělí do neděle, nevynechali ani jediný den. Nakonec mi pomohli dostat se do stavu, kdy jsem se sebou opět dokázal žít,“ popsal Travolta.

K zahojení této velké rány nepochybně pomohl i fakt, že se manželům rok po smrti syna narodil nejmladší potomek Benjamin. Uzdravené srdce Johna však o dekádu později čekala další obří rána. 12. července 2020 totiž musel dát poslední sbohem své milované ženě Kelly, která po dvouleté bitvě stejně jako jeho dřívější partnerka Diana Hyland podlehla rakovině prsu.

„S těžkým srdcem vám musím oznámit, že moje překrásná žena Kelly prohrála svou dvouletou bitvu s rakovinou prsu. Bojovala velmi statečně, za podpory a lásky mnohých ve svém okolí,“ oznámil po ztrátě manželky John Travolta. Posléze se opět stáhl do ústraní a i dle jeho sociálních sítí začal maximum času věnovat potomkům. Smrt brášky a maminky jej očividně s dcerou Ellou a synem Benjaminem ještě více sblížila.

John Travolta se pochlubil, jak s dětmi oslavil Vánoce:

Po manželce oplakal i odchod partnerky z Pomády

Zatím poslední velmi složité období prožil v roce 2022, kdy jeho kariérně úspěšný život poznamenala další velká tragédie. V srpnu totiž ve věku 73 let zemřela herečka Olivia Newton-John, po jejímž boku v roce 1978 zazářil ve snímku Pomáda. Skutečnost, že jej odchod dlouholeté kolegyně a kamarádky velmi zasáhl, se naplno ukázala o rok později při předávání Oscarů, kdy byl vzdán holt všem, kteří za poslední rok odešli do filmového nebe.

Pár slov o Olivii přišel na pódium říct právě John Travolta, který nedokázal udržet slzy. „Má nejdražší Olivie, díky tobě se nám všem žije mnohem lépe. Tvůj vliv na druhé byl neuvěřitelný. Tolik tě miluji. Jednou se opět setkáme a budeme zase všichni spolu. Zbožňoval jsem tě od chvíle, kdy jsem tě spatřil, a budu tě zbožňovat navždy. Tvůj Danny, tvůj John!“ stálo v Travoltově dojemném rozloučení.

Tatínkem na plný úvazek

John Travolta se dnes i nadále věnuje herectví, ale jak je patrné třeba z jeho Instagramu, pro zbytek života má jeden hlavní cíl. Užívat si co nejvíce otcovství a čas s dětmi. V roce 2023 společně vyrazili na letní dovolenou do Japonska, ve svých posledních příspěvcích zase sdílel mimo jiné video z hor, kde s oběma dětmi strávil Vánoce a oslavil příchod Nového roku.

Mimoto se stále věnuje své celoživotní vášni – letectví. Nejenže je zkušeným pilotem dopravních letounů, sám zároveň několik letadel vlastní a pravidelně s nimi létá. Před lety dokonce málem na palubě letadla i s rodinou zahynul, což má společné s britským hercem Rowanem Atkinsonem alias Mr. Beanem.

John Travolta v roce 2013 dorazil na filmový festival do Varů. Věděli jste, že jej jednou o tanec požádala princezna Diana?

Sdílejte článek
Štítky výročí smrt letectví rodina manželka film syn narozeniny Hollywood rakovina prsu tragédie herec pilot děti John Travolta Pomáda scientologie Pulp Fiction: Historky z podsvětí Tváří v tvář Kelly Preston Olivia Newtonová-Johnová Diana Hyland

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.