Jordánský princ se oženil ve velkém stylu. Na královskou svatbu dorazil i William s Kate

Jordánský princ Husajn bin Abdalláh si vzal za ženu saúdskoarabskou dceru podnikatele Rádžvu Al Saif. Na velkolepou veselku dorazila řada vrchních představitelů ostatních států. Nechyběli ani britský následník trůnu William s manželkou Kate nebo americká první dáma Jill Biden.

Korunní princ Husajn (28), syn jordánského krále Abdalláha II. a královny Ranji, požádal Rádžvu (29) o ruku loni v srpnu. Devětadvacetileté brunetce podle arabského tisku v žilách koluje modrá krev. Je totiž podle všeho vzdálenou příbuznou saúdskoarabské královské rodiny.

Mohlo by vás zajímat: Harry a Meghan pět let po svatbě: Megxit, hádky a další šoky, které nikdo nečekal

Ve skutečnosti je však nevěsta údajně dcerou významného podnikatele a má za sebou studium architektury ve Spojených státech amerických. V zemi panovala slavnostní atmosféra už několik týdnů před obřadem, na svatební večer byly dokonce přichystané ohňostroje. Jak píše agentura AP, tento sňatek osvěžuje image jordánské monarchie a mohl by pomoci v navázání strategického partnerství se Saúdskou Arábií, která je bohatou ropnou zemí.

Limuzína po prababičce

Nevěsta na sebe oblékla jednoduché bílé šaty, které doplnila korunkou a závojem. Do paláce Zahrán přijela v limuzíně značky Rolls-Royce Phantom z roku 1968, která byla vyrobena na zakázku pro princovu prababičku. Tam už na ni čekal korunní princ ve slavnostní vojenské uniformě. Tradiční muslimský obřad proběhl v altánu vyzdobeném květinami, který obklopovaly krásné zahrady.

Čtěte také: Odbornice na etiketu o svatbách: 5 pravidel, která musí dodržovat všichni hosté

Po svatbě byla naplánovaná recepce, zábavní program a státní hostina, na kterou bylo pozváno více než 1 700 lidí. Mezi nimi právě i William a Kate, Jill Biden nebo nizozemský král Vilém-Alexandr.

William a Kate nechyběli ani na korunovaci Karla III. Podívejte se, jak se na ni připravovali:

Sdílejte článek
Štítky manželka královská svatba William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu princ Husajn jordánský princ

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.