Celebrity

21. listopadu 2023 07:49

Eliška Reiglová

Josef Abrhám byl konečně uložen k věčnému odpočinku. Spočinul v rodných Kunovicích

Manželství Josefa Abrháma a Libuše Šafránkové bylo symbolem velké lásky a vzorem pro ostatní. Během života se však rozhodli, že jednou budou odpočívat každý jinde. Libuše v rodných Šlapanicích u Brna, Josef o 68 kilometrů dál –⁠ v Kunovicích u Zlína, kde se narodil. Nyní byl, rok a půl po svém skonu, do hrobu skutečně v tichosti uložen.

Do hereckého nebe odešel Josef Abrhám loni v květnu, necelý rok poté, co zemřela jeho milovaná žena Libuše. Herec během života vyslovil přání, aby byl pohřben v rodných Kunovicích. Rodina ho plánovala uložit několikrát, ale plány se nakonec vždy změnily. Přicházely události, kterým bylo potřeba se věnovat prioritně.

„Táta nám samozřejmě chybí. Přiznám se, že na něj hodně vzpomínám. Bude pohřbený v Kunovicích. Myslel jsem, že to zvládneme do Dušiček, ale nestihli jsme to, měli jsme přírůstek v rodině. Až to technicky zvládneme, provedeme to. Bude to asi příští rok na jaře,“ uvedl podle CNN Prima NEWS Abrhámův syn Josef v prosinci loňského roku.

Uložení k rodičům

Uložení urny s popelem Josefa Abrháma nakonec neproběhlo na jaře, ale až nyní v listopadu. Kromě hercova syna byli na místě přítomní i další lidé, včetně několika obyvatel Kunovic. To, že k tomuto poslednímu kroku k věčnému odpočinku skutečně došlo, však potvrdila Abrhámova sestra Božena, která je sama dlouhodobě upoutána na lůžko, a nemohla se tak zúčastnit.

„Ano, říkali mi, že Pepu uložili k našim rodičům. Byla jsem ve čtyři ráno vzhůru, protože mi to šrotovalo všechno v hlavě. Teď si v posteli prohlížím fotografie maminky a tatínka a říkám jim – tak tam konečně máte i Pepu. Je tam i naše sestra Elena. A budu tam jednou i já...“ řekla Božena, přezdívaná Boca, deníku Aha.

Za Boženou pravidelně chodí ošetřovatelka, která o ni pečuje a uklízí jí. O průběh ukládání popela svého bratra do hrobu ale úplně nepřišla, synovec ji o všem informoval a poslal jí na mobil i snímky. „Je hodný, máme dohodu, vždy mi pošle fotky, abych byla v obraze,“ dodala.

Letos od úmrtí Josefa Abrháma uběhl už rok:

Sdílejte článek
Štítky hrob smrt Josef Abrhám hřbitov urna Kunovice Božena Abrhámová Boca Abrhámová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.