Celebrity

28. června 2023 10:50

David Laštovka

Dědictví po Josefu Abrhámovi uzavřeno. Syn dostane k vile peníze, pozemky i auta

Rok od úmrtí Abrháma

Rok po smrti Josefa Abrháma, který zemřel loni v květnu ve věku 82 let, vyšlo najevo, co všechno po sobě legendární herec zanechal. Dědické řízení bylo definitivně uzavřeno. Pro mnohé bude konečná výše možná překvapením.

Podle deníku Blesk pozůstalost po Josefu Abrhámovi činila 605 tisíc korun. Herec se totiž po smrti manželky Libuše Šafránkové, která zemřela v červnu roku 2021, tedy zhruba rok před ním, vzdal nároku na podíl z dědictví. Po představitelce pohádkové Popelky zůstala pozůstalost ve výši 12,5 milionu korun. Polovina z této částky měla připadnout jemu, druhá jejich jedinému synovi Josefovi. Do dědického řízení po Abrhámovi tak šlo pouze několik parcel z jeho rodného kraje z Kunovic, zůstatky na bankovních účtech, první poválečný vůz značky Škoda 1101, zánovní Volvo S80 a tantiémy z jeho uměleckých výkonů v televizi.

Mohlo by vás zajímat: Josef Abrhám se vzdal majetku po Libušce Šafránkové. Kdo dostane milionové dědictví?

Hvězdný herec chtěl mít před smrtí zřejmě všechno uspořádané. Se svojí starší sestrou Boženou, s níž vlastnil podíl v cihelně v Kunovicích, se měl podle deníku Aha! finančně vypořádat už před několika lety. Jak se rozdělili není ale známo.

Umíral obklopen svými nejbližšími

Během posledního rozloučení se zesnulým hercem Josefem Abrhámem vyšlo najevo, že jeho smrt nebyla nečekaná. Rodinný přítel Josefa Abrháma a Libuše Šafránkové, kněz Jakub František Sadílek, při dojemném proslovu před rakví zesnulého herce zavzpomínal na okamžik, na který nikdy nezapomene. „Asi před rokem a půl mi zavolal syn Josef, že táta asi odchází a jestli bych nemohl mu přijet pomoci se smířením s koncem života. Doběhl jsem k autu, ale měl jsem píchlou pneumatiku, tak jsem ji musel rychle vyměnit a vyrazil jsem,“ popisoval kněz.

Když dorazil na místo, došlo mu, že je situace skutečně více než vážná. „Už se nemohl hýbat, ležel na posteli a vypadalo to, že je v terminálním stavu, kdy odchází. Udělal jsem s ním duchovní obřad, poprosili jsme za odpuštění toho, co udělal v životě špatně. Najednou se na mě otočil, vykouzlil přítomný úsměv a po měsících na lůžku začal mluvit a chodit. Jeho stav se radikálně zlepšil, což i lékaři považovali za zázrak,“ sděloval kněz.

Po smrti milované manželky Libuše, s kterou byli svoji pětačtyřicet let, se Abrhám upnul na vnoučata. Josefa a Antonína, který měl jeho syn ze vztahu s režisérkou Denisou Grimmovou. A také nejmladšího Benjamina a Lauru Josefínu, které Abrhám mladší počal s půvabnou Slovenkou Ludmilou. Právě v jejich přítomnosti prožíval herec poslední chvíle svého života.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.