Celebrity

16. května 2023 14:15

Josef Šťastna

Nesplněné poslední přání. Josef Abrhám stále není pohřben na místě, které si vybral

Od smrti herecké legendy uplynul již rok. Josef Abrhám odešel do hereckého nebe ve věku 82 let. Řada lidí, kteří ho milovali, nemůže pochopit, proč ostatky dosud nespočinuly na místě, které si herec za života zvolil.

Josef AbrhámLibuše Šafránková měli vztah plný pochopení, úcty a vzájemné pokory. Už během svého života se dohodli, že jednou bude každý odpočívat jinde. Libuše v rodných Šlapanicích u Brna, Josef o necelých 70 kilometrů dál –⁠ v Kunovicích u Zlína, kde se narodil a kde to miloval.

Mohlo by vás zajímat: Abrhámovi a Šafránkové v lásce přály i hvězdy

Od odchodu herecké legendy uplynul rok, ale poslední přání nebylo dosud splněno. Urna s ostatky měla být uložena v Kunovicích po boku milovaných rodičů a mladší sestry, dosud se tak ale nestalo. Přesný důvod neznají fanoušci ani druhá Abrhámova sestra.

„Chceme se Pepíkovi poklonit, ale nemáme pořád kde. Je tady trojitý hrob s jeho rodiči, kde se s nimi chtěl po smrti sejít i on, tak co se děje?“ ozvali se lidé z Kunovic, se kterými hovořili redaktoři deníku Aha!. Ze skutečnosti, že herec stále nebyl pochován, jsou rozčarováni. Také se jim vůbec nelíbí, že místo kolem hrobu, který prošel rekonstrukcí, nebylo upraveno. Prý tam panuje nepořádek.

Proč ostatky Josefa Abrháma nejsou na místě, které si vybral?

Rekonstrukce hrobu byla hlavním důvodem, proč ostatky nebyly do hrobu uloženy ihned po pohřbu. „Rodiče jsme pochovali na Dušičky a bylo by moc pěkné, kdyby to tak vyšlo i s Pepou a potom i se mnou,“ doufala tehdy Abrhámova sestra Božena. Nakonec se tak nestalo. Josef Abrhám mladší redakci CNN Prima NEWS koncem roku sdělil, že důvodem, proč se poslední záležitosti kolem jeho tatínka odložily, byl třetí přírůstek do rodiny. Radostná novina vyšla najevo právě na hercově pohřbu.

Zavzpomínejte na nejslavnější role Josefa Abrháma:

„Bude pohřbený v Kunovicích. Myslel jsem, že to zvládneme do Dušiček, ale nestihli jsme to, měli jsme přírůstek v rodině. Až to technicky zvládneme, tak to provedeme, bude to asi na jaře,“ vysvětlil pro CNN Prima News tehdy Abrhámův syn. Květen se přehoupl do své druhé poloviny, ale k uložení ostatků na místo, které si herec za života vybral, stále nedošlo.

Abrhámova sestra Božena je ale přesvědčená, že k tomu dojde. Možná už během nadcházejícího léta. „Bratr chtěl být se svými rodiči, stejně jako já. A myslím, že opravdu není důležité, kdy se tak stane,“ dodala pro deník Aha! Abrhámova sestra smířeným tónem hlasu.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.