Abrhám bude pohřbený daleko od milované Libušky. Důvod vysvětlila hercova sestra

Abrhám nebude pohřben s Šafránkovou

Byli si velkou oporou a stáli věrně po svém boku. Pohřbeni spolu ale nebudou. Zesnulý herec Josef Abrhám (†82) najde věčný klid 80 kilometrů od místa, kde se nachází hrob jeho manželky Libuše Šafránkové (†68).O místě posledního odpočinku promluvila hercova sestra.

Rodina, kamarádi i široká veřejnost se v pondělí naposledy rozloučili s oblíbeným českým hercem Josefem Abrhámem, který zemřel 16. května v mělnické nemocnici, kde podlehl zápalu plic. Pohřeb a bohoslužba se konaly v kostele sv. Anežky České na pražském Spořilově, tedy na stejném místě, kde přibližně před rokem proběhlo i loučení s jeho milovanou manželkou Libuší Šafránkovou.

Poslední sbohem lidé přicházeli dát legendě českého filmu od 12 hodin. Smuteční mše začala ve 13 hodin a dorazila na ni spoustu známých osobností, které se přišly rozloučit se svým hereckým kolegou a přítelem. Poslední sbohem mu přišli dát například Jiří Krampol, Dagmar Patrasová, Alexej Pyško, Jiří Macháček, Tomáš Magnusek, Jan Kačer nebo Petr Nárožný.

Pro mnohé bylo velkým překvapením, že manželé nebudou pochováni vedle sebe. Libuše Šafránková odpočívá v pokoji ve svých rodných Šlapanicích na Brněnsku, tedy na stejném místě, kde leží i její rodiče. Josef Abrhám bude pochovaný v 80 kilometrů vzdálené rodinné hrobce v Kunovicích u Uherského Hradiště, informaci přinesl zpravodajský kanál CNN Prima NEWS.

Abrhámova sestra: Rozhodli se moc dobře

Šafránková a Abrhám se ohromně milovali a stejně tak každý miloval svou rodinu. Hercova sestra Boca Abrhámová (87) vysvětlila, proč se nakonec dvojice rozhodla, že bude každý pochovaný jinde. „Rozhodli se moc dobře. Každý chtěl být se svými milovanými rodiči, ale zároveň chtěli být spolu. A to je neproveditelné,“ řekla deníku Blesk.

„Kdyby Libuška trvala na tom, aby Pepa byl s ní a jejími rodiči, nebo obráceně, chovali by se k sobě sobecky. A to oni celý život nedělali,“ prohlásila hercova sestra. Jejich gesto je podle ní jen dalším důkazem, že celý společný život byli jednou spojenou nádobou.

Podobné články

Výjimečné pouto mezi Abrhámem a Šafránkovou vyzdvihl například i herec Martin Dejdar. „Na něj nelze zapomenout, byl to báječný kolega, herec a člověk. Pan Abrhám nebude zapomenut nikdy. Jejich manželství bylo vzorové a dává to jakési poselství mladým generacím, že dva lidé spolu mohou žít celý život,“ napsal do kondolenční knihy. Dojemná slova věnoval legendě i Zdeněk Svěrák. „Josef Abrhám byl herec, jak se patří, a člověk, jak se patří. Navždy na něj budu vzpomínat,“ řekl slavný herec a scenárista.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.