Celebrity

27. května 2022 13:05

Josef Šťastna

Půjde Patrasová na léčení? Felix Slováček dal od manželky ruce pryč, Dáda je sama

Herečka a manželka Felixe Slováčka (79) Dagmar Patrasová (66) měla v pondělí autonehodu a pak nebyla schopná mluvit s novináři. Navíc se odmítla podrobit testu na alkohol. To jsou příznaky, které vyvolávají spekulace, zda Dáda neřídila pod vlivem a neměla by jít na léčení. Felix Slováček dříve prosazoval, aby se jeho manželka svěřila do péče odborníků. Nyní ale od ní dává ruce pryč.

Královna dětských srdcí a dříve hojně obsazovaná herečka, o které její manžel Felix tvrdí, že má dlouhodobé problémy s alkoholem, nabourala auto už podruhé. V roce 2018 nadýchala 2,5 promile alkoholu a musela odevzdat řidičský průkaz. O ten zřejmě znovu přijde, protože po pondělní nehodě policistům sdělila, že řidičák u sebe nemá a odmítla se podrobit testu na přítomnost omamných látek v krvi. Spekuluje se, že ani v pondělí Patrasová neměla za volantem čisté svědomí.

Felix Slováček v minulosti opakovaně mluvil o tom, že nejlepší by bylo, aby manželka nastoupila na léčení. Stejný názor měla i jeho bývalá partnerka Lucie Gelemová, která hovořila o tom, že je hrozivé se dívat, když člověka ničí alkohol. Gelemová několikrát uvedla, že Felix měl u ní klid, který doma nenacházel.

Po pondělní nehodě ale Slováček pro web Prima Ženy odmítl hovořit o tom, zda by jeho manželka měla nyní už opravdu na léčení nastoupit. Omluvil se, že toto řešit nebude, protože na to nemá čas a chuť. Uznávaný hudebník byl po nehodě své ženy hodně podrážděný a dotaz redakce Prima Ženy odbyl s tím, že nyní řeší důležitější věci, než je případný nástup jeho ženy na léčení. Rodinný přítel Jiří Krampol by však protialkoholní léčebnu Dádě doporučil.

Alkoholikovi musí pomoci i rodina, říká expert

Odborníci přitom říkají, že pro jedince je těžké léčení zvládnout, když necítí podporu z rodiny. Podle přednosty Kliniky adiktologie z Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Michala Miovského musí nemocnému člověku pomoci celá rodina. Když je člověk osamocený, tak boj s démony zvládá s obtížemi.

„Je dobré si uvědomit, že se bavíme o diagnóze, která zasahuje celý rodinný systém, a to oboustranně. Jednak téměř neexistuje rodina, kde by tento problém byl izolovaný a nesouvisel s jinými členy, a jednak to platí skutečně také opačně. To, že se někdo z rodiny rozpije, velmi často souvisí s jinými problémy v rodině a v širším okolí,“ vysvětlil Michal Miovský pro deník Blesk.

Je ale otázkou, jak velkou oporu by případně Dagmar Patrasová našla u svého manžela. Zdá se, že Felix Slováček se dostal do fáze, kdy před rodinnými problémy chce utíkat. „S Dádou už nechci nic mít, nechci s ní ani trávit čas doma,“ řekl Blesku saxofonista, který se chce od manželky distancovat. To není pro Dádu dobrá zpráva, v současné době a složitém psychickém rozpoložení by určitě neměla být osamocená.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.