Jiří Krampol k Slováčkovi: Pošli Dádu na léčení, jinak to skončí tragédií

Krampol o Patrasové

Dagmar Patrasová měla v pondělí odpoledne se svým manželem Felixem Slováčkem autonehodu, při které nabourala do zaparkovaného auta a betonového obrubníku. Následně se odmítla podrobit dechové zkoušce. To spustilo spekulace o tom, zda není závislá na alkoholu. K případu se nyní vyjádřil i její dlouholetý přítel Jiří Krampol.

Jiří Krampol podle svých slov v Dagmar začíná vidět svou zesnulou manželku Hanu, která se také potýkala se závislostí na alkoholu. Na oslavě narozenin Felixe Slováčka měl svému příteli radit, jak postupovat dál. Slováček navzdory autonehodě svou narozeninovou oslavu zrušit nechtěl.

Krampol je dlouholetý přítel Dagmar i Felixe a celá situace je mu velice líto. „Já Dádu znám od 16 let. Mám ji rád, protože je to bezvadná a talentovaná holka a jsme kamarádi celý život a je mi strašně líto, že to takhle dopadá. A ona si nechce připustit, že se jí to vymklo z rukou. A toho Felixe je mi upřímně líto, protože vím, o čem mluvím. Já jsem to zažil a pokud ten člověk nechce, tak nejde nic dělat,“ řekl v rozhovoru pro Showtime.

Dádě podle svých slov domlouval také, ale ona si poradit nenechala. „Radil jsem jí a ona řekla, že kecám, že ona je jako normální člověk, že si občas dá skleničku, tak co ji na to mám říct. Mám ji rád, je to bezvadná holka a je mi ji strašně líto,“ prohlásil posmutněle.

Podle něj má Dáda problém a mělo by se to začít okamžitě řešit. „Řekl jsem Felixovi: ‚Pokud Dádu nedostaneš na léčení, jako jsem já dostal Haničku, ta holka buď umře, nebo to skončí tragédií.‘ Taky může někoho zabít – zlít se a do někoho najet. Takový člověk vůbec nevnímá,“ sdělil pro Extra.cz Krampol, který má s léčením závislosti na alkoholu zkušenost díky své zesnulé ženě.

Podobné články

Jiří Krampol: Dáda by měla do blázince

Následně otevřeně pokračoval s detaily jejich rozhovoru. „Felixovi jsem zdůrazňoval, že jediná možnost, která existuje, je nedobrovolně Dádu zavřít na půl roku do blázince, prakticky do ‚koncentráku‘. Je nutná tvrdá abstinence. Není to jisté řešení, je to pokus,“ prohlásil Krampol.

K tomu, aby někoho šlo dostat nedobrovolně na léčení, je potřeba zbavit závislého člověka svéprávnosti, což podle Krampola není vůbec jednoduché. „Bez toho papíru ale nikoho na léčení proti jeho vůli nemáte v tomhle státě šanci dostat,“ vysvětluje.

S Dádou se podle svých slov už nějakou dobu neviděl, ale na jejich poslední společně strávenou dovolenou má vzpomínky, které hovoří samy za sebe. „Dádu jsem naposledy viděl už před delší dobou, může to být tak tři čtvrtě roku. Byli jsme na večeři, tam byla docela normální. Vypadala i dobře. Sice už je permanentně oteklá, ale slušelo jí to. Ale ještě když žila moje žena Hanička, když jsme spolu byli naposledy u moře, tam jsem Dádu zažil v jejím živlu. Hned, jak vstala, namočila se v bazénu a dala si dvojku. Než bylo poledne, už měla v sobě litr a šla si lehnout. Probrala se, dala si pár deci a večer už ji vedli, protože nemohla ani dojít do pokoje,“ vyprávěl Krampol.

Svou přítelkyni však neodsuzuje a rád by jí pomohl. „Vyčítat Dádě, že pije, nemá smysl. Nemůže za to. To by bylo stejné jako vyčítat někomu, že má cukrovku. Je to nemoc,“ sdělil. Podle Krampola má Patrasová alkoholickou demenci, kterou trpěla i jeho zesnulá žena Hana. „Potřebuje pomoc,“ uzavřel herec.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.