Celebrity

6. června 2022 12:48

Josef Šťastna

Pohřeb Josefa Abrháma obrazem: Zaujal žertující Nárožný i vůz falešného vrchního

Herci vzpomínají na Josefa Abrháma

V pondělí odpoledne se v kostele sv. Anežky České na pražském Spořilově uskutečnilo poslední rozloučení s vynikajícím hercem Josefem Abrhámem, který zemřel v 82 letech. Smutečního aktu se zúčastnila řada významných hostů z uměleckého světa. Poklonit se památce zesnulého velikána nakonec dorazil i Jiří Krampol (83), který nejprve účast na pohřbu odmítl.

Poslední rozloučení s ikonou české kinematografie proběhlo na stejném místě, kde loni v červnu měla pohřeb i jeho manželka Libuška Šafránková (†68). Smutečního obřadu se zúčastnila řada známých tváří, kterým bude jejich kolega hodně chybět.

Na pohřeb nakonec dorazil i Jiří Krampol, který nejprve tvrdil, že pokud bude poslední rozloučení pojaté jako velká tryzna pro veřejnost, nepřijde. Redakci Prima Ženy ale v pondělí dopoledne vysvětlil, že se nakonec rozhodl udělat výjimku, protože Abrháma považoval za skvělého kamaráda a neúčast na pohřbu by si později vyčítal.

Podle informací CNN Prima NEWS se do kostela sv. Anežky České na pražském Spořilově vtěsnalo na 400 hostů. Poslední hold přišli mimo jiné vzdát Jan Hrušínský, Jan Hřebejk, Martin Dejdar, Igor BarešZdeněk Svěrák, Radek Holub, Jiří Strach, Daniela Šinkorová, Petr NárožnýJiří Bartoška, Barbora Kodetová, Bára Hrzánová, Alexej Pyško, Pavel Šporcl, Jan Kačer, Jiří Macháček, Andrea Čunderlíková či Eliška Balzerová.

„Josef Abrhám byl úžasný kolega. Osobnost. Byl hrozně tichý a pokorný, přesto budil velký respekt. I když se mu něco nelíbilo, uměl to dát velmi hezky najevo. Je to legenda. Budu na něj vzpomínat s láskou a úctou,“ řekl CNN Prima NEWS herec Martin Dejdar.

Podobné články

Na pohřeb dorazila i Dagmar Patrasová

Po nedávné autonehodě, po které nevycházela z domu, se na veřejnosti objevila také Dagmar Patrasová. I ona se tak přišla poklonit památce kolegy, se kterým se potkala v komedii Vrchní, prchni! „Jeho chování bylo vždy velice noblesní, zdvořilé a kolegiální. Měl svůj osobitý humor a byl perfektně připravený. Báječný a slušný gentleman. Na natáčení vždy pomáhal. Byl prostě výjimečný,“ řekla CNN Prima NEWS Dagmar Patrasová, která na rakev položila bílé lilie.

U kostela sv. Anežky České se objevil i slavný velorex z filmu Vrchní, prchni!, kde Abrhám tolik zazářil a prokázal mimořádný komediální talent. Na kapotě vozidla byl umístěn věnec se stuhou, na které byl nápis Daliboru Vránovi, jak se Abrhám v komedii jmenoval. Moc přitom nechybělo a hlavní roli falešného vrchního mohl hrát Petr Nárožný, jenž si i přes smuteční atmosféru na pohřbu zachovával úsměv na tváři.

Posledního rozloučení zorganizoval hercův syn Josef. Na rakvi nechyběl věnec od Abrhámových vnoučat. Dědovi s láskou – Beníček, Laura, Toníček, Josífek, stálo na bílých stuhách. Věnec poslala také sestra Libušky Šafránkové Miroslava Drozdová.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.