Celebrity

3. června 2022 09:51

David Laštovka

Abrháma na poslední cestě vyprovodí i veřejnost. Měl zvláštní přání ohledně rakve

V pondělí 6. června se v kostele svaté Anežky České na pražském Spořilově uskuteční poslední rozloučení s hercem Josefem Abrhámem, který zemřel 16. května ve věku 82 let. Jak bude obřad probíhat a jaká pravidla platí pro veřejnost?

Podle prvních informací se zdá, že poslední rozloučení s Josefem Abrhámem bude velmi podobné tomu, jak před rokem probíhal pohřeb Libuše Šafránkové. Ta zemřela 9. června, dva dny po svých 68. narozeninách. Dveře kostela se pro veřejnost tentokrát otevřou ve 12 hodin.

O tři hodiny později se za účasti rodiny bude konat smuteční mše, která by podle informací CNN Prima NEWS měla být přístupná veřejnosti.

„Upozorňujeme, že místa k sezení budou rezervovaná pro pozvané hosty. Když se bude někdo z veřejnosti chtít zdržet na mši svatou, musí počítat s tím, že si pravděpodobně nebude moct sednout,“ upozornila však spořilovská farnost. Ta dále vyzvala všechny, kteří se na poslední rozloučení s Josefem Abrhámem chystají, aby při mši nefotografovali, aby nedošlo k narušení piety církevního obřadu.

Abrhámův syn Josef rakev neponese

Rakev s ostatky legendárního herce podle CNN Prima NEWS neponese jeho syn Josef, ale zaměstnanci pohřební služby. Tak tomu bylo i v případě posledního rozloučení s Libuškou Šafránkovou.

Herec měl před smrtí údajně vyslovit přání, aby byl uložen ve stejné rakvi z leštěného dřeva, jako byla pohřbena jeho manželka. Zda budou moci lidé vyjádřit soustrast do kondolenční knihy, tak jako to bylo i během posledního rozloučení s Libuší Šafránkovou, zatím není známo. Je to však pravděpodobné.

Dát poslední sbohem nezapomenutelnému herci se chystají desítky významných osobností. Najdou se ale i tací, kteří nedorazí. „Na pohřby nechodím, nesnáším je. Za Pepíka zapálím svíčku. Nikdy na něj nezapomenu. Byl to skvělý člověk, výborný herec,“ prozradil webu Prima Ženy Abrhámův spolužák z DAMU Jiří Krampol.

Doprava na Spořilov bude v den pohřbu posílena, konkrétně autobusová linka 138. Ti, kteří se na místo posledního rozloučení vydají autem, budou moci zaparkovat v prostranství pod hlavní ulicí na Roztylském náměstí.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.