Celebrity

17. května 2022 19:30

David Laštovka

Josef Abrhám žil před Libuší Šafránkovou se známou zpěvačkou. Zlomil jí ale srdce

Jaký byl Josef Abrhám?

Libuše Šafránková nebyla jedinou láskou zesnulého Josefa Abrháma. Ještě před ní měl vážnou známost se zpěvačkou a herečkou Naďou Urbánkovou. Ta s ním dokonce toužila mít dítě.

Herec Josef Abrhám se s Urbánkovou seznámil v roce 1968 během natáčení komedie Bahno. Oběma bylo devětadvacet let a jejich vztah byl velmi vážný. Láska mezi nimi trvala osm let. „Nikdy jsme se sice nevzali, ale byl to jeden z nejdelších vztahů mého života a z mé strany určitě nejsilnější. Moc jsem si přála mít s Pepou dítě. Ve chvíli, kdy jsem cítila, že ten biologický budík zvoní, jsem mu to oznámila, protože jsem se chtěla zachovat čestně. On mi tehdy řekl, že se na to ještě necítí. Jen na ten rozchod nerada vzpomínám,“ svěřila se deníku Blesk Naďa Urbánková.

Důvod rozchodu byl prostý. Josef se během angažmá v Činoherním klubu zamiloval do o čtrnáct let mladší Libuše Šafránkové. Urbánková to zpočátku nesla velmi nelibě a dlouho mu to nemohla zapomenout.

Čas ale nakonec všechny rány zahojil. Když loni v červnu Šafránková dva dny po svých narozeninách nečekaně zemřela, Naďa překvapila svým prohlášením. „Už dávno jsem se s tím srovnala. Naopak jsem pochopila, že k sobě patřili naprosto a absolutně. Já jsem si Libušky velice vážila, stejně tak Josefa. Po čase jsem pochopila, že to byli lidi, kteří k sobě neuvěřitelně patřili. Oni si byli nesmírně podobní, byli talentovaní, byli prostě ideální. Josefovi je teď asi hrozně. Patřili k sobě,“ sdělila TN.cz.

Na Libuši Šafránkovou si brousil zuby Pavel Landovský

Zásluhy na tom, že se Josef Abrhám s Libuší Šafránkovou dali dohromady, si přičítal jejich kolega Pavel Landovský. Když Libuška, rodačka ze Šlapanic u Brna, přišla do Prahy, neměla kde bydlet. A tak se jí s postranními úmysly ujal právě Landovský, který jí v hlavním městě sehnal byt. „Byla to krásná ženská a nepamatuji si, že by se někomu u nás v divadle nelíbila. A tak když mi řekla, že má problémy s bydlením, ucítil jsem svoji šanci. Který chlap by tohle neudělal,“ vzpomínal s úsměvem Landovský pro Lidové noviny.

Sladké odměny od půvabné herečky se ovšem nedočkal. „Když jsem se dozvěděl, že se k ní nastěhoval Abrhám, pěkně mě to nadzvedlo. Vždycky když jsme se potkali, nezapomněl jsem mu říct, že by měl platit nájem,“ dodal.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.