Celebrity

29. prosince 2022 05:00

David Laštovka

Július Satinský nemanželskou dceru tajil až do své smrti. Co na to jeho žena?

Od smrti nezapomenutelného herce Júlia Satinského, kterého nejvíce proslavila role doktora Alberta Horáka ve slavné komedii S tebou mě baví svět, právě uplynulo dvacet let. Jeho život tak veselý, jako byla jeho povaha, bohužel nebyl.

Herec Július Satinský se během života ženil dvakrát. Jeho první manželkou byla členka Baletu Slovenského národního divadla Olga Lajdová. Kromě tance byla také překladatelkou španělštiny a angličtiny. Milovali se a tvořili doslova idylický pár. Když spolu slavili dvacáté výročí svatby, nadělili si romantickou dovolenou v Karibském moři. Místo radostných chvil a zážitků ovšem přišla obrovská tragédie. Olga při koupání v moři utonula.

Satinskému se zhroutil svět. Zrušil všechny pracovní závazky a doma se upíjel k smrti. Když už byl na tom opravdu zle, zakročili jeho nejbližší přátelé a rodinní příslušníci. Naložili ho do auta a odvezli do protialkoholické léčebny.

Herec pochopil, že jinou šanci nemá. Tam si pod dohledem lékařů uvědomil, že i přes kruté rány osudu, život smyl má. Velký vliv na jeho uzdravení měla psychiatrička Viera, do které se během léčby zamiloval. Stala se jeho druhou manželkou a měli spolu dceru Lucii a syna Jána.

Po jeho smrti ovšem vyšlo najevo, že herec měl dětí více. Tři měsíce po svatbě s Vierou se mu narodila nemanželská dcera Júlie, kterou zplodil s vdovou po spisovateli Vladu Bednárovi. Nikdo však o tom neměl ponětí, bylo to tajemství, které si sebou vzal do hrobu.

Když se o tom Viera po jeho smrti dozvěděla, zachovala se velkoryse. Júlii vyhledala a přijala ji do rodiny. Stejně se zachovaly i obě jejich děti Lucie s Jánem. Satinský by z toho měl jistě radost.

Na rakovinu si objednal čaj z Peru za tisíce dolarů

Konec života slavný herec doslova protrpěl. Krátce před šedesátými narozeninami onemocněl rakovinou střev. Na zákeřnou chorobu přišel zcela náhodou. Jeho bratr Vojtěch měl rakovinu a Július ho šel doprovodit na vyšetření. Když už tam byl, sám požádal o lékařskou prohlídku. Právě při ní bylo zjištěno, jakou nemocí trpí. Byl to pro něj naprostý šok, neboť žádné zdravotní problémy na sobě zatím nepociťoval.

S manželkou zkoušeli všechno možné, aby se uzdravil. Jak se ale ukázalo, na vyléčení už bylo bohužel pozdě. „Jeho žena Vierka objednala i nějaký čaj z Peru, tuším, že to stálo tisíc dolarů. Vypadalo to jako bláto. Júla to pil, ale bylo už pozdě. Pár dní před smrtí jsem byl u nich, poseděli jsme. Vierka nás nechala o samotě, donesla mu ten čaj z Peru. Tehdy jsem ho viděl naposledy,“ zavzpomínal bratr Vojtěch v rozhovoru pro slovenský deník Plus. Zatímco on rakovinu porazil, Július nikoliv. Zemřel 29. prosince v roce 2002, bylo mu pouhých jednašedesát let.

S rakovinou má zlé zkušenosti také Michaela Kuklová:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.