Kamil Střihavka se bál, že budoucího zetě nepřijme. Nakonec všechny překvapil

Show Jana Krause - Kamil Střihavka

Kamil Střihavka patří mezi známé české zpěváky. Na první pohled drsný rocker ale pod povrchem ukrývá velice citlivé srdce. V pořadu Show Jana Krause se rozpovídal o své kariéře, touze vzdorovat i výchově dvou dcer. Nechyběly vtipné rodinné peripetie ani hrdé projevy lásky.

Kamil Střihavka (58) v pořadu Show Jana Krause prozradil několik zajímavostí ze svého života. Jednou z nich byla například informace o jeho moderátorské zkušenosti. V hudebním pořadu představuje osobnosti české hudební scény napříč žánry. „Ten koncept spočívá v tom, že já tam nejsem za úplně čistokrevného moderátora, ale jsem spíš partner tomu hostovi, a měl by to být takový dialog mezi dvěma muzikanty,“ vysvětluje Kamil Střihavka s tím, že by rád ukazoval své hosty v jiném světle.

Přípravě otázek věnuje velkou péči, jelikož svým hostům nechce pokládat již zodpovězené dotazy. „Většinou natáčíme u nich v privátu. A vždycky, když si dělám přípravu, se o svém hostovi snažím dopídit něčeho, co jsme o něm ještě nevěděli. Co ještě nikomu neřekl. A to je vlastně můj cíl, protože vím z vlastní zkušenosti, že mi nedělá dobře, když se mě ptají pořád na stejné věci už třicet let,“ popsal své pocity známý muzikant.

Čtěte také: Už nejsem politik, ale rocker, tvrdí Kocáb. Promluvil o svých plánech i nové lásce

Dlouhé vlasy pro něj byly a jsou symbolem rebelství

Neopouští ale ani svoji dráhu hudební a stále zpívá, hraje v několika kapelách, dokonce napsal a režíroval svoji vlastní hru. „Mě ta kreativní práce prostě baví,“ dodává muzikant, kterého si jen těžko dokážeme představit bez jeho bujné hřívy. „Když jsem byl mladý, tak to byl určitý vzdor vůči společnosti a vymezení se,“ říká o svých dlouhých vlasech, které jsou pro něj tak charakteristické. „A teď je to to samé, protože v tomhle věku už je to zase nepatřičné. A proto si to nechávám,“ prozrazuje rocker.

Mohlo by vás zajímat: Vojtek, Polívka i Stropnický. Nejplodnější známí otcové. S kolika ženami mají děti?

Hrdý otec, dědeček a „neposlušný“ zeť

Kamil Střihavka je otcem dvou dnes už dospělých dcer, které podle svých slov vychovával přísně, ale s láskou. „Když se holky narodily, tak já jsem trpěl, když jsme přišli do nějaké hračkárny, protože nejdřív jsem si prošel ty uličky, kde byly samopaly, meče, tanky, autíčka, a pak jsem to ohnul doleva a tam jsem řešil ty poníky a barbíny,“ vzpomíná rocker a svěřuje, že když dcery dospěly a přivedly si domů partnery, neměl s tím žádný velký problém.

„Ta starší Evička si přivedla muzikanta. Já jsem jí vždycky říkal: hlavně si prosím tě nenabrnkni muzikanta, a už vůbec ne bubeníka,“ popisuje s úsměvem. „Takže přinesla domů bubeníka, a já jsem si ho po pár týdnech a měsících tak zamiloval, že jsem mu jednou říkal tak jako otcovsky: Ty jsi takový můj nikdy nenarozený syn. A ta moje dcera se na mě podívala a řekla: Ale tati, on už tatínka má,“ smál se Střihavka.

Horší to prý bylo, když se Kamil ucházel o svoji ženu, neboť si od prvního okamžiku příliš nepadl do noty se svojí budoucí tchyní. „Už při první seznamovací návštěvě, když jsme dojedli, chtěl jsem jí dát najevo, že nejsem žádné ořezávátko, tak jsem si utřel pusu a řekl jsem: jídlo bylo dobré, takové teplé. A od té doby už to byla jenom válka.“ Nakonec si k sobě cestu přece jen našli, ale „na dištanc“.

Momentálně si ale užívá svou rodinu plnými doušky. „Jsem hrdý dědeček dvou vnoučat. Jsem aktivní děda a taky mazlivý,“ říká na závěr Kamil Střihavka s tím, že na rozdíl od některých kolegů, kteří se stydí za to, že už jsou dědky, on to považuje za krásné a radostně to křičí do světa. „Já jsem šťastný, jenom když jsem v jejich přítomnosti,“ dodal na závěr.

VSTUPTE S NÁMI DO PRIMA+ A UŽÍVEJTE SI KVALITNÍ ČESKÉ I ZAHRANIČNÍ FILMY A SERIÁLY!

Sdílejte článek
Štítky láska Show Jana Krause celebrity hudebník Kamil Střihavka Eva Střihavková Show Jana Krause

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.