Karlos Vémola prozradil, jak bude trávit důchod. Chce ještě další čtyři děti

Karlos Vémola v Show Jana Krause

MMA zápasník Karlos Vémola (38) promluvil o náročné přípravě, sladkém vítězství nad Attilou Véghem i svém soukromí. Prozradil, že by se v důchodu rád věnoval především rodině.

Karlos „Terminátor“ Vémola je bojovník ve smíšených bojových uměních (MMA) a šampion polotěžké váhy Oktagonu, který před nedávnem v dlouho očekávané „odvetě století“ porazil slovenského borce Attilu Végha. „Byla to dlouhá cesta – pět let,“ připomněl Karlos v pořadu Show Jana Krause. „Skoro pět let jsem musel čekat, než si mě sem pozvete potřetí. Musel jsem udělat něco velkého, abych se sem dostal,“ dodal s úsměvem bojovník.

Mohlo by vás zajímat: Lela Vémola fandila v růžových šatech. Na bundu vyšila vzkaz pro svého šampiona

„Zápasím už přes třicet let, takže mám na tom tachometru už docela natočeno. Řekl jsem sice, že půjdu do důchodu, ale když mě tehdy Attila porazil, vyzval jsem ho k odvetě a on mi řekl, že jo, i když jsem pak musel pět let čekat. Teď jsem mu předal ty rukavice a řekl jsem mu: ‚Pokud bys chtěl tu trilogii rozhodnout, abychom zjistili, kdo z nás dvou je lepší, neřeknu ne.‘ Takže on je jediný člověk, který by mě do toho ringu dokázal vrátit,“ vysvětlil úspěšný zápasník. „Doufám ale, že to tentokrát bude dřív,“ poznamenal Karlos.

Za vyprodaným stadionem stojí náročná příprava

Na zápas, který proběhl na fotbalovém stadionu pražské Slavie v Edenu teprve před pár dny, vzpomíná moc rád. „Bylo to něco, o čem jsem asi ani nesnil,“ svěřil se MMA zápasník. „Vyprodaný fotbalový stadion – to tady bylo poprvé,“ liboval si Vémola. Moc si pochvaluje i celkovou atmosféru a organizaci. „Bylo to skvěle udělané,“ dodal muž, který se jako první Čech dostal do americké organizace smíšených bojových umění UFC.

Čtěte také: Manželovy nálady při přípravě jsou komplikované, říká Lela Vémola. Už jsou sehraní

Večer před zápasem musel vypotit osm kilo. „Lidi si myslí, že je to něco složitého, ale ono není. Když to úplně zjednoduším, tak je to – běhat, nepít a nežrat celou noc. A když už potom nemůžete běhat, tak se posadíte do sauny, a tam z vás ta voda odteče, ale pomaleji než na tom běžícím pásu,“ vysvětlil proces hubnutí zápasníků Vémola. Nejhorší na celé proceduře je podle něj to, že se člověk nemůže napít. „Dělám to tak 36 hodin před vážením,“ upřesnil Karlos. A potom prý celý den spal. „Když těch 36 hodin shazujete, tak neusnete. Takže dva dny nespíte a potom se to snažíte všechno dospat. Ale pak je to tělo jako dynamit. Jako bomba před výbuchem,“ dodal Vémola v Show Jana Krause, kterou můžete sledovat každou středu od 21:40 na Primě.

Nyní je tedy Karlos Vémola po více než třiceti letech zápasení „v důchodu“ a ještě neví, co bude podnikat dál. „Já nevím, co tak důchodci dělají,“ položil řečnickou otázku a prozradil, že posledních pět let nebyl kvůli tréninkům takřka doma. „Trénuju čtyřikrát denně a jsem téměř pořád jen v gymu, domů se chodím mezi tréninky pouze vyspat. A moji trenéři to mají podobně,“ uvedl Karlos. Chtěl by se tedy především víc věnovat rodině. „Mám čtyři krásné děti a doufám, že mě ještě čtyři čekají,“ nastínil své plány zápasník. Nejmladšímu synovi jsou dva roky, nejstarší dceři šestnáct. Kromě toho je chovatelem tří lvů a dvou krokodýlů.

Karlos Vémola vs. Attila Végh: Cesta na Eden

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.