Celebrity

28. července 2024 16:15

Tomáš Durčák

Kašlal na mě, je to cholerik a lhář. Trans dcera Elona Muska popsala traumatické dětství

Vivian Jenna Wilson (20) se rozhodla poskytnout své první veřejné interview, aby zareagovala na slova svého otce, která ji údajně silně ranila. Elon Musk (53) v jednom ze svých posledních rozhovorů prohlásil, že „ztratil svého syna“, který je de facto „mrtvý“, a nepodporuje jeho změnu identity. Wilson, která se narodila jako Muskův syn Xavier, se proto rozhodla odhalit svou stranu vyhroceného sporu s otcem.

Elon Musk je dnes sice s odhadovaným jměním okolo 240 miliard dolarů (5,6 bilionu korun) nejbohatším člověkem planety, který zvládá kormidlovat hned několik obřích technologických společností zároveň, jako rodič ale už tak úžasné resumé nemá. Byť nutno dodat, že i v osobním životě si vedle toho pracovního naložil nemalou řádku povinností. Letos v červnu oznámil, že se mu se současnou partnerkou narodil již jeho dvanáctý potomek.

Elon dceru označil za komunistku s vymytým mozkem

Vůbec nejsložitější vztah má Musk s jedním ze svých dvou nejstarších potomků, dnes dvacetiletých dvojčat Griffina a Vivian, které skrz umělé oplodnění porodila jeho první manželka Justine Musk. Druhá jmenovaná se totiž narodila jako syn Xavier. V roce 2022 však světu oznámila, že je transgender. Zároveň si zažádala o změnu křestního jména a následně i příjmení z „Musk“ na matčino rodné „Wilson“.

Elon se mezitím do své dcery veřejně pustil, když ji označil za „komunistku s vymytým mozkem“. A nyní se k ní opět vrátil, když v rozhovoru s psychologem a komentátorem Jordanem Petersonem, vysílaném na jeho sociální síti X, vyjádřil svůj nesouhlas s identitou svého potomka. „V podstatě jsem přišel o syna,“ řekl Musk, který použil původní rodné jméno Vivian a řekl, že dnes je z jeho pohledu „mrtvá, zabitá virem woke kultury“. Popsal rovněž, jak jej údajně „oklamali“, aby autorizoval medicínské zákroky spojené s tranzicí Vivian, když jí bylo šestnáct.

„V podstatě mě zkrátka podvedli, abych podepsal dokumenty za jednoho ze svých starších synů, Xaviera. Stalo se to ještě před tím, než jsem opravdu pochopil, co se ve skutečnosti děje. Navíc zrovna řádil koronavirus, takže ve všem byl velký zmatek. Řekli mi, že Xavier by mohl spáchat sebevraždu,“ popsal Musk situaci, v níž pohlavní tranzici, pro níž je potřeba souhlas obou rodičů, nakonec podepsal.

Tranzice dcery ho motivovala k boji proti woke kultuře

Musk Petersonovi potvrdil, že se pohlavní tranzice jeho syna v ženu posléze stala hlavním důvodem jeho příklonu ke konzervativnějším názorům a boji proti woke kultuře: „Slíbil jsem si poté, že tenhle woke virus zničím a v tomto ohledu se nám daří dělat pokroky.“ Svá slova následně Musk doplnil postem na stejné síti, kde uvedl, že Vivian se „narodila jako lehce autistický gay“ a asi ve čtyřech letech vykazovala jisté homosexuální stereotypy.

Vivian Wilson na tato vyjádření reagovala na sociální síti Threads, kde uvedla: „Nemá vůbec ponětí, jaká jsem jako dítě byla, protože on tam zkrátka nebyl. A v těch krátkých chvílích, když byl, mě nemilosrdně šikanoval kvůli mé zženštilosti a podivínství. Nebyla jsem pro něj ničím víc než malým směšným stereotypem. Podle mě to leccos vypovídá o tom, jak vnímá queer lidi a děti všeobecně.“

Posléze se rozhodla, že otcova slova tentokrát překročila určitou hranici, a tak se rozhodla vyjádřit se k nim poprvé ve veřejném rozhovoru. „Asi byl přesvědčený, že k tomu nic neřeknu a nechám to bez reakce. Což se nestane, protože pokud o mě někdo má potřebu svému milionovému publiku šířit lži, rozhodně to nenechám jen tak být,“ řekla Muskova transgender dcera pro NBC News. Při té příležitosti rovněž popsala, jaké dětství s Elonem v roli otce prožila.

Je to chladný, bezcitný narcis, zhodnotila Vivian otce

Vivian si dle svých slov nevzpomíná, že by vůči ní Musk někdy byl podporujícím otcem. Příliš často ho ani nevídala, místo něj se o ni i její sourozence starala buď matka, nebo chůvy. A když už spolu nějaký čas trávili, popsala jej jako vulgárního cholerika. „Byl chladný a velmi rychle se dokázal naštvat. Je to bezcitný narcis,“ popsala svého otce jeho transgender dcera. Zároveň ji Elon údajně nutil, aby působila víc mužně včetně nabádání, aby mluvila hlubším hlasem, a to již během základní školy.

„Byla jsem ve čtvrté třídě. Vyrazili jsme na takový road trip, o němž jsem netušila, že šlo ve skutečnosti o reklamu na jedno z jeho aut – už ani nevím, který to byl model – a během něj na mě neustále divoce křičel, protože můj hlas byl příliš vysoko. Zpětně vím, že to od něj bylo kruté,“ popsala Wilson dětství, které ona zpětně vnímá jako traumatické.

Její vztah s tátou ostatně velmi dobře ilustrují i dokumenty, které podala v roce 2022 ke kalifornskému soudu společně s žádostí o změnu jména. V rámci tohoto procesu totiž rovněž žádala o možnost zříct se zcela svého otce. „Dnes už nežiji a ani si nepřeji být jakkoli spojována s mým biologickým otcem, a to v jakékoli formě,“ stojí v dokumentech. Vivian dle svých slov s Elonem nemluvila už asi čtyři roky a odmítá, aby ji ve veřejném prostoru definoval on na základě svých slov a názorů, často údajně lživých.

Zatímco Elon Musk aktuálně vévodí žebříčku nejbohatších lidí světa, nejbohatším Čechem letos zůstává Renáta Kellnerová, vdova po Petru Kellnerovi:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 9. 2024

Berani, v poslední době si možná děláte starosti s penězi. Dnes by někdo z rodiny mohl udělat výdaj, který považujete za zbytečný a nezodpovědný. Než se rozzlobíte, vězte, že vše nemusí být tak, jak se zdá. Pokud se na situaci podíváte objektivně, možná zjistíte, že nejste v zoufalé finanční situaci a že výdaj z rodinné pokladny tolik neubral.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.