Celebrity

29. června 2024 08:30

Tomáš Durčák

Nejbohatší Češka má novou lásku. Renáta Kellnerová si v PPF ulovila úspěšného advokáta

Letos v březnu uplynuly tři roky od smrti někdejšího nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, který po sobě zanechal nejen manželku Renátu a čtyři děti, ale také obří miliardový holding a jeho jmění. Z vdovy Renáty se rázem stala nejbohatší Češka i hlavní hlas ve vedení manželovy firmy. Nyní je po jejím boku údajně nový muž, který by mohl dát nový směr nejen jejímu životu, ale i gigantické PPF.

17,6 miliardy dolarů, tedy v přepočtu více než 410 miliard korun. Na tolik je v letošním roce odhadováno čisté jmění Renáty Kellnerové, neochvějné lídryně žebříčku nejbohatších Čechů a Češek. Vdova po Petru Kellnerovi v právě vydané výroční zprávě skupiny PPF za loňský rok opět trochu poodhalila své nitro i přístup k řízení manželova odkazu.

„Zatímco roky 2021 a 2022 pro mě znamenaly především období seznamování se s procesy v rámci skupiny a snahu o nalezení nové stability narušené náhlou smrtí manžela, v minulém roce jsem již zaujala ve vztahu k PPF rozhodnější přístup,“ přiznala ve výroční zprávě Renáta Kellnerová. Ta mimo jiné připomněla, že loni na podzim byli vykoupeni jediní dva malí akcionáři skupiny a od září 2023 ji tak ze sta procent vlastní Renáta a její děti.

Ta mimo jiné obměnila vrcholné vedení firmy a dala jí jako jeden z hlavních úkolů otočení pozornosti a kormidla společnosti z východu více na západ, a to včetně úplného stažení z Ruska po vypuknutí invaze na Ukrajině. Po dvou letech truchlení a aklimatizace ve zcela nové, mnohem zodpovědnější roli, se však Renáta Kellnerová podle všeho opět otevřela i lásce. Po jejím boku se totiž v poslední době pravidelně objevuje úspěšný právník a investor s úzkými vazbami na PPF, s nímž údajně nemá pouze pracovní vztah.

S informací, že nejmajetnější Češka má po svém boku nového partnera, přišel jako první Deník N, dle jehož zjištění by jím měl být veleúspěšný právník a finančník Tomáš Otruba. Pro Renátu není o pět let mladší muž žádnou novou známostí, Otruba s PPF dlouhodobě spolupracuje a býval jedním z klíčových poradců Petra Kellnera i jeho velmi dobrým přítelem. Je tak více než pravděpodobné, že se seznámili právě skrze PPF a Renáta v něm našla zpočátku manažerskou i byznysovou oporu, která posléze přerostla v něco více.

Vztah mezi Renátou Kellnerovou a Tomášem Otrubou má přitom velmi pravděpodobně více než jen jednu úroveň týkající se vzájemné náklonnosti a přitažlivosti. Zkušený byznysový advokát se totiž ve světě velkých peněz umí za léta své praxe velmi dobře orientovat a mohl by tak být nejen pro Renátu, ale i pro celou skupinu PPF, významným zdrojem inspirace či vize pro budoucnost.

O tom, že Otruba již má, nebo velmi pravděpodobně bude mít nemalý vliv na budoucí byznys impéria rodiny Kellnerových, svědčí i jeho poslední akvizice. Společně s Renátou Kellnerovou a společností, v níž má hlavní slovo její dcera Anna, totiž v Krkonoších nyní koupili za odhadem 700 milionů korun jeden z největších českých horských hotelů, čtyřhvězdičkový hotel Harmony Club ve Špindlerově Mlýně. Tomáš Otruba, který je podle všeho i vášnivým horským dobrodruhem, bude vlastnit 51 %, tedy většinu hotelu, přičemž jeho partnerka Renáta obdrží 26% podíl a dcera Anna 22 %.

Detaily toho, jak přesně na Aljašce při havárii vrtulníku přišel o život nejbohatší Čech Petr Kellner, byly zveřejněny až dva roky po incidentu:

Sdílejte článek
Štítky láska rodina hotel byznys vztah Petr Kellner děti výroční zpráva majetek Anna Kellnerová PPF Špindlerův Mlýn nejbohatší Čech Renáta Kellnerová Tomáš Otruba

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 7. 2024

Jste dynamická osobnost, Berane. Díky dnešní nebeské energii byste se měli snažit nevynakládat energii na nesmyslné rozhovory. Snažte se být trochu pragmatičtější. Velmi pečlivě zvažte případné kompromisy. Pokud budete stát pevně na svém, dosáhnete svých cílů mnohem rychleji.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.