Renáta Kellnerová překopala manželovu firmu. Jednou ji chce předat dětem

Renáta Kellnerová léta platila za „paní Columbovou“, o níž ve stínu manžela Petra Kellnera prakticky nebylo slyšet. To se však po jeho tragické smrti v roce 2021 muselo změnit. Nyní se nejbohatší Češka vůbec poprvé veřejně rozpovídala o zodpovědnosti, jež na ni padla, i o budoucí vizi pro miliardového giganta, který nyní ze 100 procent vlastní ona a její děti.

„První prioritou bylo zajistit stabilitu PPF a pak začít podnik znovu rozvíjet,“ popsala šestapadesátiletá žena, jejíž jmění magazín Forbes odhaduje na astronomických 378 miliard korun. „Uvědomila jsem si, že PPF je pro mě osobní záležitostí a že mým úkolem je připravit naše děti tak, aby měly možnost jednou samy převzít vedení skupiny,“ vysvětlila Kellnerová agentuře Bloomberg.

Čtěte také: Kellnerova dcera bojovala s tlakem diváků. Není lehké závodit, řekla a promluvila o rodině

Tu si v současnosti „nejbohatší žena východní Evropy“, jak ji agentura tituluje, vybrala namísto jakéhokoli českého média. A i tak byl rozhovor podle všeho pořízen pouze písemnou, nikoli osobní formou. Renáta v něm víceméně vysvětlila některé vlastnické kroky, jež po smrti manžela ve skupině PPF provedla. Nebyly totiž vůbec kosmetické.

V první řadě do čela skupiny dosadila nového generálního ředitele a zároveň provedla menší čistku v managementu. Zároveň vyplatila oba dosavadní menšinové akcionáře v PPF, díky čemuž získala 100% vlastnictví pro sebe a svou rodinu. V dalším kroku pak dosadila sebe i své tři dcery do představenstva celého holdingu – nepochybně i proto, aby ratolesti začaly sbírat zkušenosti z velkého byznysu.

Mohlo by vás zajímat: Nejbohatšího Čecha Petra Kellnera dělily od života pouhé 4 metry

Pouhý rok po tragickém úmrtí Petra Kellnera ji navíc čekala další nelehká výzva – válka na Ukrajině způsobila, že se skupina PPF musela vzdát svého do té doby lukrativního ruského byznysu. A tak trochu podnítila celkový odchod holdingu nejen z Ruska, ale i z celé Asie. „Hlavní zaměření našeho podnikání se v posledních třech letech přesouvá na Západ,“ potvrdila Kellnerová, že PPF vede geograficky opačným směrem než její manžel.

Na běžném chodu společnosti už se kromě ní aktivně podílejí i její tři dcery, které se narodily do jejího manželství s Petrem Kellnerem – Anna Kellnerová, Lara Kellnerová a Marie Kellnerová. Manželé společně vychovali také Petra Kellnera mladšího, jehož měl Kellner z předchozího vztahu. I ten by měl mít dle dohody dědiců ve společnosti podíl.

Přečtěte si: Petr Kellner miloval dvě ženy. S dětmi spal pod týpí i jezdil na prkně, byly pro něj vším

Cílem Renáty Kellnerové pro další dekády je především zajistit, aby PPF zůstala i do budoucna plně v rukou rodiny. „Až budou připraveny, předám jim s čistým svědomím hlavní odpovědnost. O budoucnost se nebojím, protože už teď se do jisté míry podílejí na chodu našich společností,“ dodala ve svém vůbec prvním interview Kellnerová.

Připomeňte si okolnosti tragické nehody, při níž v březnu roku 2021 zemřel Petr Kellner:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.