Renáta Kellnerová překopala manželovu firmu. Jednou ji chce předat dětem

Renáta Kellnerová léta platila za „paní Columbovou“, o níž ve stínu manžela Petra Kellnera prakticky nebylo slyšet. To se však po jeho tragické smrti v roce 2021 muselo změnit. Nyní se nejbohatší Češka vůbec poprvé veřejně rozpovídala o zodpovědnosti, jež na ni padla, i o budoucí vizi pro miliardového giganta, který nyní ze 100 procent vlastní ona a její děti.

„První prioritou bylo zajistit stabilitu PPF a pak začít podnik znovu rozvíjet,“ popsala šestapadesátiletá žena, jejíž jmění magazín Forbes odhaduje na astronomických 378 miliard korun. „Uvědomila jsem si, že PPF je pro mě osobní záležitostí a že mým úkolem je připravit naše děti tak, aby měly možnost jednou samy převzít vedení skupiny,“ vysvětlila Kellnerová agentuře Bloomberg.

Čtěte také: Kellnerova dcera bojovala s tlakem diváků. Není lehké závodit, řekla a promluvila o rodině

Tu si v současnosti „nejbohatší žena východní Evropy“, jak ji agentura tituluje, vybrala namísto jakéhokoli českého média. A i tak byl rozhovor podle všeho pořízen pouze písemnou, nikoli osobní formou. Renáta v něm víceméně vysvětlila některé vlastnické kroky, jež po smrti manžela ve skupině PPF provedla. Nebyly totiž vůbec kosmetické.

V první řadě do čela skupiny dosadila nového generálního ředitele a zároveň provedla menší čistku v managementu. Zároveň vyplatila oba dosavadní menšinové akcionáře v PPF, díky čemuž získala 100% vlastnictví pro sebe a svou rodinu. V dalším kroku pak dosadila sebe i své tři dcery do představenstva celého holdingu – nepochybně i proto, aby ratolesti začaly sbírat zkušenosti z velkého byznysu.

Mohlo by vás zajímat: Nejbohatšího Čecha Petra Kellnera dělily od života pouhé 4 metry

Pouhý rok po tragickém úmrtí Petra Kellnera ji navíc čekala další nelehká výzva – válka na Ukrajině způsobila, že se skupina PPF musela vzdát svého do té doby lukrativního ruského byznysu. A tak trochu podnítila celkový odchod holdingu nejen z Ruska, ale i z celé Asie. „Hlavní zaměření našeho podnikání se v posledních třech letech přesouvá na Západ,“ potvrdila Kellnerová, že PPF vede geograficky opačným směrem než její manžel.

Na běžném chodu společnosti už se kromě ní aktivně podílejí i její tři dcery, které se narodily do jejího manželství s Petrem Kellnerem – Anna Kellnerová, Lara Kellnerová a Marie Kellnerová. Manželé společně vychovali také Petra Kellnera mladšího, jehož měl Kellner z předchozího vztahu. I ten by měl mít dle dohody dědiců ve společnosti podíl.

Přečtěte si: Petr Kellner miloval dvě ženy. S dětmi spal pod týpí i jezdil na prkně, byly pro něj vším

Cílem Renáty Kellnerové pro další dekády je především zajistit, aby PPF zůstala i do budoucna plně v rukou rodiny. „Až budou připraveny, předám jim s čistým svědomím hlavní odpovědnost. O budoucnost se nebojím, protože už teď se do jisté míry podílejí na chodu našich společností,“ dodala ve svém vůbec prvním interview Kellnerová.

Připomeňte si okolnosti tragické nehody, při níž v březnu roku 2021 zemřel Petr Kellner:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.