Celebrity

20. května 2024 10:32

David Laštovka

Petr Kellner by oslavil 60. narozeniny. Své děti připravoval na život v bohatství

Vdova po Kellnerovi žádá aljašský soud o prošetření nehody

Jeden z nejbohatších Čechů Petr Kellner, který ve věku 56 let tragicky zemřel při nehodě vrtulníku na Aljašce, by 20. května oslavil 60. narozeniny. Jaké bylo jeho soukromí?

Petr Kellner byl dvakrát ženatý a měl čtyři děti. Mediálně nejznámějším potomkem je dcera Anna, která se stala dvojnásobnou mistryní v parkurovém skákání. Možná si vzpomenete, když Kellner své dceři koupil za 250 milionů korun klisnu jménem Catch Me If You Can.

Před smrtí rodinu upřednostňoval před prací

Rodina byla pro Kellnera vším. Každý rok s ní například pravidelně vyrážel pod indiánské týpí. „Děti to milují a já si tím připomínám dobu, kdy jsem vyrůstal, a chci jim to ukázat. Jednou jsem byl na pionýrském táboře, ale to bylo hrozné, nic horšího si nepamatuji. Pak jsem byl asi osmkrát na skautském táboře a hrozně rád na to vzpomínám. S tou partou se scházíme dodnes,“ popisoval v minulosti Petr Kellner v rozhovoru pro Hospodářské noviny.

V posledních letech svého života priority výrazně pozměnil. „Dřív to bylo práce - rodina, teď to mám rodina - práce. Tak je to správné, prostě to přichází s věkem. Naučil jsem se lépe hospodařit s časem a dostal jsem se do stavu, kdy s nimi společně večeřím. Před deseti lety jsem se z práce domů naprosto pravidelně vracel v jedenáct, ve dvanáct v noci. Každému, komu se narodí děti a vychovává je, se přirozeně mění pohled na svět,“ svěřil se ještě podnikatel.

Mohlo by vás zajímat: Přežil pád vrtulníku na Aljašce. Volal jsem, Kellner nepomohl. Byl v šoku, říká Horváth

S mladými se snažil držet krok. Kolik vydělal miliard?

S potomky rád trávil čas na horách, kde se neváhal zapojovat i do sportů, které provozovaly spíše mladší ročníky. „S dospívajícím synem třeba jezdíme do snowparků. Na těch U-rampách a zábradlích není úplně nejpříjemnější padat, málem jsem si tam zlomil nohu. Je pravda, že otců tam moc není,“ prohlásil v minulosti Kellner, jehož majetek, který po sobě zanechal, se podle agentury Bloomberg odhaduje na 15,7 miliardy dolarů, což je v přepočtu zhruba 350 miliard korun.

O bohatství se s dětmi vždycky bavil otevřeně

I proto si svůj osobní život před mediálním světem celý život pečlivě střežil. „Vezměte si třeba titulky v novinách, které o mně vycházejí. Soukromí prostě mizí a nejnepříjemnější je to pro rodinu. Nakonec jsou s tím konfrontovány i děti. Mám strach, že mi jednou vyčtou, že neměly úplně normální dětství. Ono už to začíná a nemusí jim být pětadvacet nebo třicet. Samozřejmě, že o tom přemýšlejí... Ale co s tím? Tento způsob života má jen dvě volby. Buď žít anonymně v Paříži, New Yorku, Londýně nebo žít neanonymně tady. Nic mezi tím není, alespoň jsme na to s manželkou nepřišli,“ sděloval Kellner.

Čtěte také: Mezi nejbohatšími lidmi světa je 11 Čechů. Renáta Kellnerová vévodí domácímu žebříčku

O bohatství se doma s dětmi bavil vždycky zcela otevřeně. „Oni žijí v nějakém prostředí, pro ně je důležité, že se rodiče chovají normálně, že je odvezou do školy, že společně napíšou úkoly, že jim je podepíšou,“ zmiňoval zesnulý miliardář.

Podrobnosti Kellnerovy smrti:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 7. 2024

Berani, budete mít příležitost vyjasnit si vztahy s některými příbuznými. Někteří z nich občas zneužívají vaší laskavosti a vy jim posloužíte, aniž byste se nad sebou zamysleli. Den bude možná stresující a vy můžete být podráždění. Pokuste se využít tento den ve svůj prospěch a dát si život do pořádku.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.