Celebrity

18. prosince 2023 13:20

Vanesa Havlíková

Kateřina Bohatová vánoční dárky neřeší. Stromek ozdobí dinosaury, večeři vaří tchyně

Kateřina Bohatová promluvila o Vánocích

Kateřina Bohatová (39) je zpěvačka a herečka, kterou můžete znát například ze seriálu Agrometal. Kromě toho je maminkou malého Matyáše, pro něhož na Vánoce chystá speciální překvapení. Redakci webu Prima Ženy prozradila, jak bude trávit Štědrý den, jestli už má nakoupené dárky a napečené cukroví i co plánuje v novém roce.

Katko, jak se těšíte na Vánoce?

Asi neznám nikoho, kdo by se netěšil. Těším se moc, nemůžu se už dočkat toho, že bude chvíli klidněji. Poslední dva roky byly hodně pracovně náročné, a když se navíc v Praze povede ještě taková sněhová nadílka, všichni tu vánoční atmosféru cítíme, i kdybychom se tomu bránili.

Máte už nakoupené všechny dárky?

Nemám, to bude asi jedna z mála věcí, nad kterou jsem ještě ani tak nedumala. My s manželem si jako poděkování za to, že celý rok máme vše, co potřebujeme, dárky mezi sebou nedáváme. Něco musíme vymyslet hlavně pro Matyáše, má teď období dinosaurů, takže to bude určitě něco s nimi.

Čtěte také: Jak vybrat perfektní vánoční stromek: V potaz vezměte finance, tradice i ochotu uklízet

Jaký máte vánoční stromeček?

Stromeček máme živý, chodíme si ho vybírat každoročně do centra města a je to taková hezká tradice. Stromek je největším zážitkem hlavně pro syna, protože od té doby, co už není miminko, se nejvíc těší právě na zdobení. Letos navíc chystám překvapení a připravuju Matyáškovi dinosauří stromeček, protože kdy jindy než teď, kdy je to u nás hlavní téma.

Potrpíte si na vánoční výzdobě?

Zdobení domácnosti mám moc ráda. Máme doma velký adventní svícen a postupně si to ještě do Vánoc všechno vyzdobíme. Teď už to úplně nedokážu, ale třeba v patnácti letech, když jsem jezdila z konzervatoře domů na Moravu, jsem vyzdobila celý obrovský byt.

Jak u vás vypadá Štědrý den?

Vaření má u nás na povel tchyně. Takže na Štědrý den vaří ona, my děláme cukroví a všechny věci kolem. Nikdy nesmí chybět procházka a soustředíme se hlavně na tu pohodu, ne na to, co se musí a kde máme být a co jsme ještě nestihli. Je pravda, že je pak obrovská radost a úleva, když jdeme na večeři za babičkou. Navíc 25. prosince jsme se brali s manželem, takže Vánoce máme spojené také s naším výročím. Zní to asi jako klišé, ale nejdůležitější je, že se máme a jsme všichni spolu.

Pečete cukroví?

Sice jsem před chvílí řekla, že jsem pekla, ale byly to jen perníčky, protože ty Máťa zbožňuje a nesmíme je vynechat. Musím se přiznat, že jsem s pečením ani ne na štíru, protože si myslím, že peču dobře a ráda, ale moc to letos nestíhám. Když jsem ale byla mladší, s maminkou jsme pekly třeba dvacet druhů cukroví.

Přečtěte si: Nejlepší recepty na tradiční české vánoční cukroví

Máte vysněný dárek?

Žádný materialistický vysněný dárek nemám. Přeju si mír a klid a to, abychom tady byli v bezpečí a všichni spolu, když jsme se našli. Já s manželem a moje rodina, to je ten nejvíc splněný sen, který jsem spoustu let hledala a ani jsem nevěřila, že přijde. Když bych se ale měla zamyslet, rádi bychom jednou měli naše vysněné vlastní bydlení.

Jaké plány máte na Silvestra?

Silvestr bude pracovní. To byla dřív taková tradice, že jsem si vždycky řekla, že když budu na Silvestra v divadle, další rok bude pracovně úspěšný. S rodinou se to ale změnilo a udělala jsem si tradici, že na Silvestra už hrát nebudu. Letošní rok jsem tedy udělala výjimku a představení mít budu. Hned 1. ledna ale odjíždíme s přáteli do Itálie na hory.

A co pracovní plány?

Nechci se rouhat, ale je pravda, že pracovní tempo teď bylo obrovské. Proto jsem si dala opačný úkol, a to trochu ubrat a být víc s rodinou a třeba i sama se sebou. Můj velký úkol je tedy ubírat, ale pak bych se také chtěla začít soustředit víc na vlastní tvorbu. Zjistila jsem, že už mám kolem deseti vlastních písniček, navíc jsem si i párkrát zahrála na koncertě živě. To bytí na jevišti a zpívání vlastních věcí mě opravdu chytlo. Ráda bych tedy vydala písně, které už jsou, skládala další a do toho živě koncertovala.

Jaké plány na Vánoce má herečka Alice Bendová?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.