Celebrity

2. dubna 2024 12:40

Marie Makovská

Kateřina M. Fialová přišla o oba rodiče. Před vyhazovem ze školy ji zachránil talent

Kateřina Marie Fialová v 7 pádech Honzy Dědka

Kateřina Marie Fialová (27) dokáže otevřeně mluvit o svých rodičích, o které přišla jako náctiletá. Její otec prohrál několikaletý boj s rakovinou, matka to neunesla a spáchala sebevraždu. Jak úspěšná mladá herečka prozradila v talkshow u Honzy Dědka, se smrtí maminky se dosud nevyrovnala.

O oba rodiče přišla ještě hodně mladá během pár týdnů. Může se to zdát zvláštní, ale zatímco se smrtí maminky se herečka, zpěvačka a stepařka Kateřina Marie Fialová dosud nevyrovnala, tatínkův odchod bere s odstupem času s humorem. „Na smutky se jde humorem. Já na to fakt vzpomínám s tím, že dva roky to nebylo dobré, ve mně bylo všechno špatně. Vyčítala jsem si, že jsem se nechovala dobře. Přišel pocit toho, že jsem špatný člověk. Tím vším jsem si prošla. Teď už se směju a je to v pořádku,“ vysvětlila, proč na moderátorovu zmínku o smrti tatínka reagovala nejdřív smíchem.

Urnu s popelem otce hodila do řeky

Přidala také vzpomínku na chvíle bezprostředně po otcově smrti. „Mám strašně situací, které jsou absurdní. Když tatínek skonal – říká se, že musíte vyrovnat nožičky, protože to všechno ztvrdne – ale my jsme to s mamkou neudělaly, protože to bylo hrozné. Když přijeli pohřebáci, tak… tatínek štval lidi v životě neustále, ale že je bude štvát i po smrti? Ti chlapi stáli nad ním a říkali: ‚To si děláš p*del, jak to teď uděláme? Stály jsme tam s mamkou a nevěděly, co se bude dít. Začali mu ty nožičky rovnat – a jak vám to asi rovnají? No tak, že vám je zlámou,“ popsala Fialová.

Přečtěte si také: Kateřina Marie Fialová o miminku: Mám psa a kočku, na dítě musím být vyzrálá

„Když tatínka zpopelnili, tak jsme měli… ježiš, to je hrozné, že to tady říkám, ale co by ne. My jsme vždycky v rodině věřili v energie. A paní nám říkala, že máme jeho urnu otevřít a ostatky rozmělnit do vody, ať je čistý a ať pluje daleko. Stála jsem u řeky v Pardubicích s plastovou urnou, neměla jsem ale nůž, abych ji otevřela. Prošpikovala jsem ji klíči, bylo to hrozně zadělané, to nejde otevřít. Tatínek držel. Udělala jsem díru, a jak jsem byla naštvaná, protože to bylo nepříjemné, sypala jsem to tam, nešlo to. A jak jsem byla naštvaná, hodila jsem tam i tu urnu. Odplul, to je důležité. Vždycky chtěl cestovat,“ řekla s pobavením Kateřina Marie, které zanedlouho po tatínkovi zemřela i maminka.

Sebevražda matky ji naštvala a zklamala

Její odchod ale dosud s humorem brát nedokáže. „To bylo špatné. To není tak veselé. To mě hodně zabolelo. Že táta umře, jsme věděli. Když vám někdo šest let umírá na rakovinu, je to tutovka,“ popsala mladá herečka, která o smrti svých rodičů promluvila už před dvěma lety v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS. „Poslední tři čtyři měsíce mu už stačilo dát jen injekci. Vím, že je to strašné říkat, ale už jsem si jen přála, ať umře, ať to skončí. Trápil se nejen on, ale i okolí, které se o něj staralo. Máma na to doplatila. Byla jediná, která se o něj starala. Úplně ji to zničilo,“ uvedla tehdy smutně Kateřina Marie Fialová.

Dva týdny nato si její matka vzala život. „Byla jsem strašně nas*aná a zklamaná z toho, že jsme spolu čtrnáct dnů drhly a vyvětrávaly celý barák. Viděla jsem na ní, že je na tom špatně. Brala léky. Vkládala jsem do ní sílu. Byla jsem na ni tvrdá a neustále do ní hučela, že to zvládneme. Že tady nic nekončí, ale začíná,“ pokračovala Fialová. „Byla mimo. Nejhorší na tom bylo, že jsem tušila, že se něco stane, ale nevěřila jsem tomu,“ dodala herečka v pořadu Povídej.

U Honzy Dědka pak přiznala, že po smrti obou rodičů zvlčela. „Bylo mi šestnáct, je mi dvacet sedm, takže je to už jedenáct let. Starala se o mě pak moje sestra. Byla jsem nána pubertální. Nejedete do školy jednou dvakrát třikrát, nemáte docházku, máte dvojku z chování, sype se to na vás. Ale máte výhodu, že jste políbení talentem, protože to mě zachránilo, jinak by mě vyhodili,“ zavzpomínala na těžké roky Kateřina Marie Fialová, která se právem řadí mezi největší herecké talenty své generace. Celý rozhovor sledujte v 7 pádech Honzy Dědka v úterý ve 21:40 na Primě.

Co dalšího prozradila Kateřina Marie Fialová v pořadu Povídej?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.