Celebrity

18. března 2024 14:45

redakce Prima Ženy

Klára Issová ztvárnila v seriálu samu sebe. Plastické zákroky odmítá i v životě

Seriál Vytoč mého agenta sledujte od 24. března na Primě

Vyhledávaná česká herečka Klára Issová (44) vystupuje v první epizodě seriálového hitu o hercích a jejich agentech. Její postava je pozoruhodná tím, že podle scénáře hraje samu sebe, tedy herečku Kláru Issovou. Co a jak dalece ji se seriálovou postavou skutečně spojuje, si přečtěte v rozhovoru.

Do jaké míry v seriálu hrajete skutečně samu sebe?
Když jsem si přečetla první díl, mluvila jsem pak s Alicí Nellis, že to beru prostě jako roli. Není to napsané podle mě, ale líbilo se mi udělat si ze sebe srandu. Možná mám podobné touhy, jako má postava, což je logické. Každá herečka touží po velké roli nebo zahraničním projektu, ale já se rozhodně nechovám k lidem tak povýšeně jako v tomto seriálu. Podobné máme to, že upřednostňujeme přirozenost nad plastickými zákroky, zahradničíme a jsme zapálené pro to, co děláme.

V přípravě na roli překračujete svůj stín. Musela jste někdy jít za hranice vlastních možností i ve skutečnosti?
Mě baví učit se pro roli něco nového, takže to většinou vítám s nadšením, což moje postava, když se má učit jízdě na koni a kůň ji neposlouchá, úplně dobře nenese.

Co jste se kdy musela pro různé role naučit?
Učila jsem se – tak jako má postava – jízdu na koni, pak třeba taiči, hru na klavír, hru na housle, kanoistiku…

O čem je váš příběh v seriálu Vytoč mého agenta?
Hlavní zápletka je kolem mého agenta, kterého hraje Kryštof Hádek, který mi domlouvá velkou roli v zahraničním projektu, kvůli kterému se učím jízdě na koni, piluji angličtinu a další věci. Žiju v tom, že tu práci už mám jistou, a chlubím se tím. Pak ale přijde tvrdý náraz, když zjistím, že mě přeobsadili kvůli tomu, že věkově neodpovídám. Můj agent mi to ale tají, což naruší nejen naši spolupráci, ale i přátelství…

Stalo se vám někdy něco podobného – že jste se připravovala na slíbenou roli, kterou jste nakonec nezískala? Můžete být případně konkrétní?
Už mnohokrát jsem byla v posledním kole, kde se vybíralo ze dvou hereček, a nevyšlo to – byl by to docela seznam. (smích)

Co jste si pomyslela, když vám tuto roli nabízeli, tedy hrát samu sebe, resp. herečku, jež usiluje o roli, na kterou je podle mínění režiséra stará?
Mně se ten scénář líbil, situace byly komické a téma stárnutí mi nevadí. S tím se potýká každý a každý se s tím musí nějak vyrovnat. U herců je to akorát víc vidět. A jak jsem říkala, mě opravdu bavilo si udělat z toho tématu i ze sebe legraci.

Podívejte se na ukázku ze seriálu Vytoč mého agenta s Klárou Issovou, který uvidíte už v neděli 24. března na Primě:

Zvažovala jste, jestli do tohoto seriálu vstoupit? Přece jen asi není snadné hrát samu sebe a také je v tomto případě nutné prokázat jistou míru nadhledu…
Po přečtení scénáře jsem neváhala. Přišel mi dobrý. Tahle práce pro mne také znamenala potkat se s novými tvůrci a režisérem Michalem Blaškem. A na to jsem se těšila.

V seriálu vám roli upřeli kvůli tomu, že se na ni údajně nehodíte věkově. Dozví se i v reálu herečka, proč roli nezískala?
Ne, to se herec většinou nedozví. Když už pokročíte do bližšího kola, není to o tom, jestli umíte, nebo neumíte hrát, ale že se typově nebo věkem či tím, co vyzařujete, prostě nehodíte. Já to chápu a zpětně často vidím, že je pro tu roli lepší, že mě nevybrali. Umím uznat, že jiná kolegyně se na to hodí lépe. Člověka to mrzí spíš z důvodu, že by si rád zahrál právě třeba typově něco úplně jiného.

Jak nejčastěji získáváte role? Castingem? Přímým oslovením?
Spíš castingem, právě proto, že se člověk mění a stárne nebo že si chtějí tvůrci vyzkoušet, jak budeme ladit spolu s jinými herci, jaká bude mezi námi chemie.

Jak snášíte castingy? Někteří herci je nemají rádi, jiní říkají, že se jimi nestresují…
Nervozitu mám někdy také, ale spíš se snažím na konkurz připravit co nejlépe, nastudovat a vymyslet si tu postavu a pak už neřešit, jestli to vyjde.

Čtěte také: Herectví za mě rozhodl tatínek, říká Klára Issová. První roli si musela vybrečet

Je to zřejmě poprvé, kdy se v seriálu objevíte společně se svou sestřenicí Marthou Issovou. Potkaly jste se při natáčení? Když ne před kamerou, alespoň v šatně?
Nepotkaly. Já jsem měla úplně první natáčecí dny, kdy se seriál teprve roztáčel, a hned jsem se pak musela vrátit na Slovensko, kde jsem měla roztočený seriál. Svou epizodu jsem si odehrála za čtyři dny a pak tradá…


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.