Celebrity

14. listopadu 2023 16:30

Vanesa Havlíková

Královna Camilla vynesla skvost po zesnulé Alžbětě II. V broži za statisíce zazářila

Po smrti Alžběty II. (†96) se Camilla (76), do té doby vévodkyně z Cornwallu, stala královnou manželkou. Se zesnulou maminkou svého muže měla vždy hezké vztahy a velmi si jí vážila. Alžbětu II. si chce stále připomínat, a proto často vynese něco, co předtím patřilo právě bývalé panovnici. Tentokrát si vybrala velmi vzácnou brož ve tvaru škeble, která pochází z roku 1919.

Camilla prožila s matkou svého muže nejen spoustu významných veřejných událostí, ale strávila s ní také cenný čas v soukromí. Společných měly hned několik témat a jedním z nich byla právě móda. Navzájem je pojily především elegantní styl a šperky.

Brož s diamanty v hodnotě téměř milionu korun

Tentokrát se Camilla u příležitosti státní návštěvy Keni setkala s prezidentem Williamem Rutem (56) a jeho paní. Oblékla si bílé elegantní šaty, které ozdobila luxusní broží po Alžbětě. Šperk byl ve tvaru mušle, byl zdobený diamanty a uprostřed zářila velká perla.

Přečtěte si: Modrá elegance a šperk po Dianě. Čím na oslavách Alžběty II. zaujaly ženy z její rodiny?

Klenot byl vytvořen v roce 1919 v Londýně firmou Goldsmiths and Silversmiths. Částečně ji navrhl sir Courtauld Thomson, který byl synem slavného skotského vynálezce. Jelikož se jedná o vskutku jedinečný šperk, dědí se v královské rodině z generace na generaci.

Třpytivá brož patřila k oblíbeným kouskům královny matky a poté je s láskou nosila i její dcera Alžběta II. Vždy když si ženy oblékly jednobarevné šaty, které na první pohled nevypadaly příliš zajímavě, doplnily je právě o tento skvost. Hodnotu šperku odhadují odborníci na 30 tisíc liber, tedy více než 800 tisíc korun.

Ozdobu Camilla vynesla již na letošních dostizích v Ascotu a nyní ji vyvezla až do daleké Keni. Kromě tohoto klenotu si s sebou vzala také zlatý přívěsek s rubínem a iniciály jejích pěti vnoučat – Freddyho, Loly, Guse, Elizy a Louise.

Připomeňte si, jak se hosté oblékli na královskou korunovaci:

Sdílejte článek
Štítky vzpomínka Alžběta II. móda styl šperk královská rodina klenoty brož Camilla, královna-manželka

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.