Co znamená růže nebo tulipán? Květiny prozradí úmysly toho, kdo vám je daroval

Květomluva je způsob, jak sdělit své pocity jiné osobě za pomoci květiny. Víte, jaký mají význam jednotlivé druhy květin a jejich barvy?

Existuje pouze málo žen, kterým by neudělala radost nějaká pěkná kytička. Pokud jste se rozhodli, že zaskočíte k určité příležitosti do květinářství, měli byste znát význam jednotlivých květin a jejich barev. Květomluva vám pomůže vyjádřit vaše city a názory tím nejlepším možným způsobem. Víte, jaký mají význam růže, tulipány, gerbery nebo pivoňky?

Mohlo by vás zajímat: Zajímavosti o MDŽ. Poprvé byl v únoru, Turecké ženy ho slaví bez mužů

Čtěte také: 5 nejmocnějších znamení zvěrokruhu, která vždy dosáhnou svého. Jste mezi nimi?

Růže – symbol lásky

Nejlepším způsobem, jak vyjádřit svou lásku, je darovat růže. Ta symbolizuje mimo jiné i přátelství a krásu. Pozor si dejte ale na rozlišení barev, každá totiž znamená něco úplně jiného. Rozdělení květin podle barev najdete níže v článku.

Tulipány – symbol upřímných citů

Tulipány jsou u žen velice oblíbená květina. A co vlastně představuje? Je to symbol dokonalé lásky. Dárce jimi ženě říká, že se bez ní cítí osaměle a že je mu s ní dobře. Vyjadřuje věrnost, upřímnost a spolehlivost.

Chryzantémy – symbol věčnosti života

Tato nádherně barevná květina je symbolem věčnosti života a trvalé lásky. Značí také hojnost, bohatství, radost a dobrého přítele.

Slunečnice – symbol radosti

Slunečnice je symbolem dobré nálady, pozitivního ducha, radosti ze života, energie a sluníčka. Obdarované vyjadřuje oddanost a dobré časy.

Pivoňky – symbol hojnosti

Tyto květiny se často objevují na svatbách. A není divu, představují totiž hojnost všech dobrých věcí v životě. Jde o slavnostní kytici, která krásně voní. Představuje luxus a krásu, ocení ji ženy, které mají jedinečný styl.

Gerbery – symbol upřímnosti

Pokud jste tuto květinu dostala od vaší drahé polovičky, můžete být šťastná. Gerbery jsou projevem upřímné lásky a věrnosti.

Narcis – symbol sebelásky

Tato květina bývá spojována se sebeláskou a zahleděností do sebe sama. Podle legendy se mládenec zamiloval do svého obrazu a byl proměněn v květ narcisu.

Podobné články

Význam květin podle barvy

Rozlišení významu podle barev se nejčastěji uvádí u růží, které existují snad ve všech možných barvách a různých odstínech. I na ostatní květiny se však dá symbolika barev přenést.

Červené květiny

Tato barva symbolizuje vášeň a lásku. Je proto ideální například při oslavě svátku svatého Valentýna, výročí či žádosti o ruku. Roli v tomto případě hraje i odstín, čím světlejší, tím upřímnější láska. Tmavé odstíny rudé naopak symbolizují spalující vášeň, ta však může rychle zmizet.

Bílé květiny

Bílá symbolizuje čistotu, upřímnost, věrnost, naději a mír. Tato barva se proto hojně využívá například při svatebních obřadech či při oslavách narození miminka. Říká se, že v jednoduchosti je krása, a to přesně platí u této barvy květin. Hodí se k ženám, které jsou laskavé, upřímné a vy si jich za tyto jejich kvality vážíte.

Růžové květiny

Krásný způsob, jakým vyjádřit romantické či tajné city, jemnost a něhu. Světlejší odstíny obdarované říkají: „Jsi krásná!“ nebo „Upřímně Tě miluji.“

Žluté květiny

Sluníčková barva květin neznačí nic jiného než štěstí a radost. Je to také symbol přátelství a dobré nálady. Žlutou barvou vždy potěšíte a rozveselíte. Hodí se při příležitostech, kdy chcete druhému zvednout náladu. Za darováním žluté květiny by však neměl být žádný lechtivý podtext ani touha měnit vztah mezi dárcem a obdarovanou. Jinak lze totiž brát žlutou i jako důkaz žárlivosti.

Oranžové květiny

Říká se, že pokud dostanete oranžové růže od muže, který není váš partner nebo příbuzný, mohlo by to symbolizovat tajné city. Oranžová každopádně potěší každého, kdo má rád veselé barvy, rád se směje a miluje život. Tato barva kraluje kyticím v létě a na podzim.

Modré květiny

Modré tóny, které se u řezaných květin příliš často nevyskytují, symbolizují pocit bezpečí, klidu, vyrovnanosti, ale také inovaci. Modré růže se hodí na speciální příležitosti, jako jsou jubilea či výročí svatby.

Zelené květiny

Zelená barva představuje naději, optimismus, štěstí, zdraví, mládí a klid. Zelená květina se skvěle hodí do kombinace s jinými barvami.

Zdroje: florea.cz, online-kvetiny.cz


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.